ΦΕΡΤΕ ΤΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΣΤΟΝ ΠΥΡΓΟ ΤΟΝ ΛΕΥΚΟ!

από Νίκος Παπαδόπουλος

Ο ΑΡΗΣ ΕΙΝΑΙ ΞΑΝΑ ΣΤΟΝ ΤΕΛΙΚΟ ΤΟΥ ΚΥΠΕΛΛΟΥ!

Μετά από μία δύσκολη αναμονή 14 ετών, οι “κιτρινόμαυροι” φτάνουν ξανά στον τελικό της διοργάνωσης όπου θα βρεθούν ξανά αντιμέτωποι με τον Παναθηναϊκό.

Μπορεί η νίκη να μην ήρθε αλλά το τελικό 0-0 ήταν αρκετό για την ομάδα του Μάντζιου που είχε τις ευκαιρίες της κόντρα στο… πούλμαν του Παναιτωλικού. Το γκολ δεν ήρθε αλλά μικρή σημασία έχει μπροστά στη μεγάλη ευκαιρία που έχει πλέον μπροστά του ο ΑΡΗΣ!

ΕΤΣΙ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ

ΑΡΗΣ: Ολοι οι βασικοί και… ο Σαμόρα!

Ο Άκης Μάντζιος επανέφερε όλα του τα όπλα μετά το ροτέισον κόντρα στην ΑΕΚ, με τον Αλβάρο Σαμόρα να είναι η απάντηση στο δίλημμα για το αριστερό εξτρέμ. Ο Κοσταρικανός με τον Σουλεϊμάνοφ ήταν στα “φτερά” της επίθεσης, με τον Μορόν στην κορυφή και τον Γκαρθία λίγο πιο πίσω.

Κουέστα στο τέρμα, οι Οντουμπάζιο-Φεράρι στα άκρα της άμυνας και ο Φαμπιάνο με τον Μπράμπετς στα στόπερ. Βέλεθ-Νταρίντα στα χαφ.

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ: Με Σενγκέλια-Καρέλη στην κορυφή ο Πετράκης

Ο Έλληνας τεχνικός άφησε στον πάγκο τον Ζόαο Πέδρο και επέλεξε τον Έλληνα επιθετικό για να είναι ο παρτενέρ του Σενγκέλια.

Στη άμυνα οι Μλάντεν, Μπρ. Ντουάρτε και Ταμπίτζε κάλυψαν τα κενά στην τριάδα. Μαυρίας-Τορεχόν οι δύο φουλ μπακ, με τους Πέρες-Φ. Ντουάρτε στον άξονα και τον Χατζηθεοδωρίδη λίγο πιο μπροστά.

Ο ΑΓΩΝΑΣ

Σφυροκόπημα ο ΑΡΗΣ, κράτησε με το… πούλμαν ο Παναιτωλικός

Ο προσανατολισμός των δύο ομάδων ήταν ξεκάθαρος από το ξεκίνημα και για ολόκληρο το πρώτο ημίχρονο.

Από τη μία ο ΑΡΗΣ μπήκε πολύ δυνατά και μέσα στο πρώτο δίλεπτο πάτησε τουλάχιστον 3-4 φορές στην περιοχή του Τσάβες, με δύο φάσεις διαρκεία και δύο τελικές

Ο Παναιτωλικός μπήκε ξεκάθαρα με πρώτο στόχο να κρατήσει το μηδέν για ένα ημίχρονο και μετά να πάρει τα ρίσκα του, πετυχαίνοντας στον αρχικό του στόχο με το… πούλμαν που έστησε μπροστά από την εστία του.

Αυτή η μαζική άμυνα ήταν που έβαλε πολύ δύσκολα στον ΑΡΗ που πίεζε και είχε διαρκώς τη μπάλα στα πόδια του, φτάνοντας την κατοχή της μπάλας ως το 70% και με δύο πολύ καλές στιγμές μέχρι την ανάπαυλα!

Πρώτα στο 38′ ο Οντουμπάζιο βρήκε με παράλληλη τον Σαμόρα στο πρώτο δοκάρι και η προσπάθειά του πέρασε κόρνερ. Λίγο αργότερα και συγκεκριμένα στο 45′ ο Σουλεϊμάνοφ εξαπέλυσε μία βολίδα από μακρινή απόσταση και ανάγκασε τον Τσάβες να απομακρύνει πολύ δύσκολα σε κόρνερ.

Αλλαγή… δημιουργίας ο Μάντζιος, πήγε για το γκολ ο Πετράκης

Στο 60΄ήταν η ώρα των πρώτων κινήσεων από τους προπονητές και ο καθένας με τους δικούς του σκοπούς. Ο Μάντζιος πέρασε τον Φετφατζίδη αντί του Γκαρθία που δεν προσέφερε δημιουργικά, ποντάροντας στον Έλληνα άσσο για να διαπάσει τη μαζική άμυνα των φιλοξενούμενων.

Ο Πετράκης από την άλλη πέρασε Χουάνπι και Ζοάο Πέδρο με σαφές σκοπό να φρεσκάρει και να ενισχύσει την ομάδα του επιθετικά, μπαίνοντας σταδιακά στη διαδικασία των ρίσκων ώστε να βρει ένα γκολ. Στη μοναδική του ευκαιρία για να το κάνει  ο Μπρούνο Ντουάρτε αστόχησε σε πολύ καλή κεφαλιά από κόρνερ του Χουάνπι στο 86′.

Τρία λεπτά αργότερα ο Σαμόρα έβγαλε πάρε-βάλε στον Σαβέριο αλλά το κοντρόλ του ήταν κάκιστο, με τον Τσάβες στις καθυστερήσεις να σταματάει το τετ α τετ του Νταρίντα.

Τα στοιχεία του αγώνα

Διαιτητής: Τάσος Παπαπέτρου (Αθηνών)

Βοηθοί: Ιορδάνης Απτόσογλου (Αθηνών), Τρύφωνας Πετρόπουλος (Αρκαδίας)

4ος: Ανδρέας Γκάμαρης (Αθηνών)

VAR: Άγγελος Ευαγγέλου (Αθηνών)

Βοηθός VAR: Θανάσης Κόλλιας (Ηπείρου)

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 79′ Φεράρι, 90’+2′ Ανσαριφάρντ/27′ Μπρ. Ντουάρτε, 41′ Μαυρίας, 58′ Σενγκέλια, 81′ Ζοάο Πέδρο, 84′ Χουάνπι

ΚΟΚΚΙΝΕΣ: -/-

ΓΚΟΛ: -/-

Οι συνθέσεις: 

ΑΡΗΣ (Άκης Μάντζιος): Κουέστα, – Οντουμπάζιο, Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Φεράρι, – Βέλεθ (90′ Ρόουζ), Νταρίντα, – Σουλεϊμάνοφ (79′ Σαβέριο), Γκαρθία (60′ Φετφατζίδης), Σαμόρα (90’+1′ Ζουλ), – Μορόν (79′ Ανσαριφάρντ)

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Γιάννης Πετράκης): Τσάβες, – Μλάντεν (80′ Λομονάκο), Μ. Ντουάρτε, Ταμπίτζε, – Μαυρίας, Τορεχόν, Φ. Ντουάρτε (61′ Χουάνπι), Πέρες (80′ Τσιγγάρας), Χατζηθεοδωρίδης, – Σενγκέλια (71′ Ντίαζ), Καρέλης (61′ Ζοάο Πέδρο)

 

Προτεινόμενα Άρθρα