"Κάναμε αυτό που έπρεπε να γίνει"!

από Κωνσταντίνος Τσίπτσιος

Ο Δημήτρης Σαμαράς τόνισε στην εκπομπή AllAboutARIS On Air στο Libero 107.4 πως την επόμενη χρονιά χρειάζεται ακόμη περισσότερη σοβαρότητα για την άνοδο

Αναλυτικά τα όσα είπε ο έμπειρος παίκτης του ΑΡΗ στο Libero 107.4: 

Για την άνοδο και για τον ευκολο τρόπο που ο ΑΡΗΣ την εξασφάλισε: 

Κάναμε αυτό που έπρεπε να γίνει, φέραμε την ομάδα ένα παραπάνω σκαλί πριν επιστρέψει στην μεγάλη κατηγορία. Φέτος οι ποδοσφαιριστές που ήρθαν και το καλό συνολο που δημιουργήθηκε μας βοηθησε και δεν αφήσαμε σε κανένα σημείο της χρονιάς καμία ομάδα να ελπίζει ότι μπορεί να κάνει κάτι παραπάνω. Οι αντίπαλες ομάδες ήταν αποδυναμωμένες από πέρσι και αυτό έκανε πιο εύκολο το έργο μας.

Για το επίπεδο των αντίπαλων ομάδων της Γ’ Εθνικής:

Το επίπεδο της κατηγορίας φέτος ήταν ακόμη πιο αποδυναμομένο από πέρσι, και κάθε χρόνο η κατάσταση χειροτερεύει, το ποδόσφαιρο άλλωστε είναι μια μικρογραφία της Ελλάδος, όσο χειροτερεύει η κατάσταση στην χώρα χειροτερευει και το ποδοσφαιρο.

Για την διαφορά των 21 πόντων που τερμάτισε ο ΑΡΗΣ πάνω από τον δεύτερο:

Η αλήθεια είναι πως εγώ είχα προβλεψει 15 πόντους, τελικά ήταν 21…έπεσα λίγο έξω!
Το καλό ηταν ότι ξεκινησαμε από την αρχή δυνατά και δείξαμε ότι είμαστε οι καλύτεροι στον όμιλο. Φέτος δεν δώσαμε τόσο βάση στο θεαματικό ποδόσφαιρο και επικεντρωθήκαμε στο να είμαστε αποτελεσματικοί και αυτό οδήγησε στην τελική διαφορά.

Για την προσωπική φετινή του πορεία: 

Στην αρχή ηταν περίεργη η κατάσταση, καθώς είχαμε το πρόβλημα με τους παίκτες άνω  των 33 και έπρεπε να μείνω εκτός, δεν το έβαλα κάτω, δούλεψα και κέρδισα την εμπιστοσύνη του προπονητη μου και κέρδισα  την θέση μου στην 11άδα.

Για την επόμενη χρονιά του ΑΡΗ στην Football League:

Χρειάζεται ακόμη περισσότερη σοβαρότητα συγκριτικά με φέτος. Τα πράγματα δυσκολεύουν, καθως ολες οι ομάδες ανεξαρτου δυναμικοτητας, παιζουν για το αποτελεσμα. Η κατάσταση όμως εξαρτάται από εμάς, αν είμαστε σοβαροι θα καταφέρουμε να εξασφαλίσουμε  την άνοδο. Πιστεύω πως οι ομάδες που θα αντιμετωπίσουμε θα παίζουν, και φέτος, μονο για την νίκη και το μόνο διαφορετικό σε σχέση με την Γ εθνική θα είναι η ανεβασμένη ποιότητα των παικτών των αντίπαλων ομάδων.

Για το ποδοσφαιρικό του μέλλον και για το αν θα σταματήσει το ποδόσφαιρο:

Έχοντας στάσει στα 38 σκέφτομαι πάντα το ενδεχόμενο να σταματήσω, όμως πιστεύω πως αντέχω ακόμη, όσο βαστουν τα πόδια μου θα το παλεύω. Πάντως δεν εξαρτάται μόνο από εμενα το αν θα συνεχίσω.

Για την μικρή παρουσία του κόσμου στο γήπεδο, λόγω της γενικότερης απογοήτευσης:

Κατανοούμε απόλυτα την δυσαρέσκεια του κόσμου λόγω και της αποτυχημένης περσινής χρονιάς, και είναι φυσικό η μεγάλη διαφορά που δημιουργήθηκε, με τις νίκες της ομάδας, από τον δεύτερο να μείωσε το ενδιαφέρον. Η παρουσία των σταθερών φιλάθλων έδωσε πάντως δύναμη στην ομάδα και η στήριξη τους στα εκτός έδρας παιχνίδια ήταν αξιοθαύμαστη. Και τους ευχαριστούμε για αυτό.

Για το χθεσινό ματς κόντρα στον «κακό δαίμονα»  που ονομάζεται Δράμα:

«Ξορκίσαμε το κακό» αυτή είναι η αλήθεια. Στο χθεσινό ματς το κάναμε μόνοι μας λίγο δραματικό, όμως στο τέλος πήραμε την νίκη και με την βοήθεια όλων των παικτών όπως για παράδειγμα του Λεωνίδα Κυβελίδη.

Και μια γενική αποτίμηση για την μέχρι τώρα πορεία του ως παίκτης:

Πολλοι μου λένε πως θα μπορούσα να αγωνιστώ σε υψηλό επίπεδο, μπορεί να φταίω και εγώ που εκανα λάθη , όμως εγώ νιώθω πως έκανα αυτό που έπρεπε και δεν μετανιώνω για τίποτε. Κάνω την αυτοκριτική μου και, ναι, το  παραδέχομαι ότι έκανα αρκετά λάθη, όμως ο χρόνος δεν γυρίζει πίσω.

Για την άποψη του για το θαύμα που ονομάζεται Λέστερ:

Εϊναι το όνειρο κάθε ποδοσφαιριστή, και μακάρι να το ζήσουμε και εμείς, αυτό όμως θα το δείξει το μέλλον.

Προτεινόμενα Άρθρα