Κούπα η «Μπάρτσα», στα προκριματικά η Ελλάδα (vid)

από Νίκος Παπαδόπουλος

Αλμπα και Νεϊμάρ για γκολ για την ομάδα του Λουίς Ενρίκε

Η πρωταθλήτρια Ισπανίας Μπαρτσελόνα με την Κυπελλούχο Ευρώπης Σεβίλλη έπαιζαν στον τελικό του Κυπέλλου Ισπανίας στο «Βιθέντε Καλδερόν», με το ελληνικό ενδιαφέρον να είναι έντονο λόγω του «καλού» εισιτηρίου στο Europa League.

Τελικά το… δώρο από την Ισπανία δεν ήρθε, καθώς η Μπάρτσα κατέκτησε το τρόπαιο (28ο συνολικά) και έτσι καμία ελληνική ομάδα δεν θα βρεθεί απευθείας στους ομίλους του Europa League.

Οι Καταλανοί ξεκίνησαν δυνατά, χάνοντας την πρώτη τους καλή ευκαιρία στο 8΄ με τον Σουάρες να μην μπορεί να σημαδέψει σωστά από πλεονεκτική θέση, στέλνοντας την μπάλα άουτ. Η Σεβίλλη όμως ισορρόπησε άμεσα και έλεγχε τον ρυθμό του αγώνα δίχως να κινδυνεύει από την ομάδα του Λουίς Ενρίκε.

Μετά το πρώτο 25λεπτο η Μπάρτσα κυκλοφορούσε καλύτερα την μπάλα, είχε την κατοχή αλλά στο 36΄ ήρε η αποβολή του Μασεράνο. Ο Αργεντινός τράβηξε από την φανέλα τον Γκαμεϊρό, λίγο έξω από την περιοχή, την ώρα που έβγαινε απέναντι από τον Τερ Στέγκεν και έτσι άφησε την ομάδα του με 10 παίκτες.

Μάλιστα η Σεβίλλη λίγο έλειψε να ανοίξει το σκορ σε εκείνο το σημείο, με τον Μπανέγα να κάνει εκπληκτική εκτέλεση του φάουλ, όμως ο Τερ Στέγκεν έδιωξε κρατώντας το 0-0. Kάπως έτσι ολοκληρώθηκε και το πρώτο μέρος στη Μαδρίτη.

Ο Λουίς Ενρίκε στην επανάληψη πέρασε τον Ματιέ στη θέση του Ράκιτιτς και η Σεβίλλη μετά από πέντε λεπτά έχασε μεγάλη ευκαιρία με τον Μπανέγα να ανοίξει το σκορ. Το σουτ που έπιασε o Aργεντινός έξω από την περιοχή βρήκε το δοκάρι και η μπάλα πέρασε άουτ. Τα πράγματα για την Μπάρτσα δεν πήγαιναν καθόλου καλά. Ο Σουάρες στο 55΄ τραυματίστηκε σε μία προσπάθεια να κοντρολάρει την μπάλα και έγινε αναγκαστική αλλαγή, με τον Ραφίνια να περνάει στη θέση του.

Λιγοστές φάσεις, γενικά κακό ματς και το 0-0 έδειχνε να μην αλλάζει. Τα δεδομένα όμως στις καθυστερήσεις του αγώνα ανατράπηκαν. Ο Μπανέγα στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων ανέτρεψε τον Νεϊμάρ έξω από την περιοχή, πριν βρεθεί μόνος απέναντι από τον Ρίκο, σαν την φάση της αποβολής του Μασεράνο, και έτσι η Σεβίλλη έμεινε με 10 παίκτες για να επανέλθει η αριθμητική ισορροπία.

Αποτέλεσμα ήταν ακόμη ένας ευρωπαϊκός τελικός Κυπέλλου να οδηγηθεί στην παράταση. Εκεί η Μπάρτσα τα έδωσε όλα και στο 97΄ ήρθε το γκολ. Ο Ζόρντι Άλμπα πήρε την μπαλιά από τον Μέσι, μπήκε στην περιοχή και από πλάγια θέση έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0!

Η Μπαρτσελόνα πίεσε και για το δεύτερο τέρμα πριν ολοκληρωθεί το πρώτο ημίχρονο της παράτασης για να τελειώσει το ματς, όμως ο Ρίκο είπε «όχι» δύο φορές στην κεφαλιά του Πικέ, αλλά και στο τρομερό σουτ του Ντάνι Άλβες. Οι Σεβιγιάνοι έδειχναν πως δεν έχουν τα κουράγια, η Μπαρτσελόνα είχε την υπεροχή και στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων της παράτασης ήρθε η δεύτερη αποβολή για τους Ανδαλουσιανούς, όταν ο Καρίσο είδε την δεύτερη κίτρινη για φάουλ στον Μέσι. Ένα λεπτό αργότερα ήρθε και η τελευταία… μαχαιριά από τον Νεϊμάρ, μετά από τη δεύτερη ασίστ του Μέσι, να γράφει το τελικό 2-0!

Μπαρτσελόνα (Λουίς Ενρίκε): Τερ Στέγκεν, Πικέ, Ράκιτιτς (45΄ Ματιέ), Μπουσκέτς, Άλβες, Ινιέστα, Σουάρες (57΄ Ραφίνια), Μέσι, Νεϊμάρ Μαστσεράνο, Άλμπα (120΄ Σέρχι Ρομπέρτο)

Σεβίλλη (Ουνάι Έμερι): Ρίκο, Μαριάνο (79΄ Κονοπλιάνκα), Καρίσο, Ραμί, Εσκουντέρο, Ιμπόρα (105΄ Γιορέντε), Κρικόβιακ, Βιτόλο, Μπανέγκα, Κόκε, Γκαμεϊρό

Πηγή: sdna.gr 

Προτεινόμενα Άρθρα