"Εγγύηση επιτυχίας ο Αναστόπουλος"

από AllAboutARIS

Ο παλαίμαχος μέσος και νυν πρόεδρος του Εδεσσαϊκού ανέλυσε το που θα πρέπει να βασιστεί ο ΑΡΗΣ στη Football League και μίλησε για την παρουσία του Νίκου Αναστόπουλου και του Θεόδωρου Καρυπίδη στους "κίτρινους".

Αναλυτικά, τα όσα είπε ο Πέτρος Πασσαλής στην εκπομπή “AllAboutARIS ON AIR” στον “Libero 107,4”:

Για την περσινή πορεία του ΑΡΗ στη Γ’ Εθνική: «Παρακολούθησα λίγους αγώνες. Φάνηκε όμως από την αρχή ότι ο ΑΡΗΣ είχε δημιουργήσει μία ομάδα με έμπειρους ποδοσφαιριστές και για τα δεδομένα της κατηγορίας ήταν πάρα πολύ καλή, υπήρχε μεγάλη διαφορά ποιότητας. Επίσης, η παρουσία του Νίκου Αναστόπουλου στον πάγκο της ομάδας ήταν εγγύηση επιτυχίας γιατί ξέρει πώς να κατακτά τους στόχους που έχει θέσει στην αρχή της σεζόν. Πέρσι ο ΑΡΗΣ είχε μία εύκολη χρονιά, τα δύσκολα ξεκινάνε από φέτος γιατί θεωρώ ότι η Football League θα είναι αρκετά ανταγωνιστική».

Για το αν ο ΑΡΗΣ θα πρέπει και φέτος να βασιστεί σε Έλληνες παίκτες όπως πέρσι: «Σιγά-σιγά θα υπάρχει μία στροφή προς τους Έλληνες ποδοσφαιριστές από όλες τις ομάδες σε όλες τις κατηγορίες. Πιστεύω ότι ο ΑΡΗΣ και φέτος πρέπει να βασιστεί στο ελληνικό στοιχείο και από τη στιγμή που υπάρχει η δυνατότητα να πάρει και κάποιους ξένους παίκτες θα πρέπει να κάνει πολύ προσεκτικές επιλογές για να αποκτηθούν παίκτες που δεν αλλοιώνουν τον χαρακτήρα της ομάδας αλλά και θα διαθέτουν ποιότητα ώστε να πετύχει ο ΑΡΗΣ τον στόχο της ανόδου».

Για τον Φομπέρ και τους άλλους ξένους που βρίσκονται στο προσκήνιο για τον ΑΡΗ και το κατά πόσο μπορούν να βοηθήσουν: «Όταν κάνεις μία συζήτηση με έναν παίκτη, μπορείς εύκολα να αντιληφθείς τις φιλοδοξίες του. Θα πρέπει να δοθεί πολύ μεγάλο βάρος στις συζητήσεις με αυτούς τους ποδοσφαιριστές για να μπορέσουν οι άνθρωποι του ΑΡΗ να εξακριβώσουν πως σκέφτονται την ενασχόλησή τους με το ποδόσφαιρο γενικά και την ομάδα ειδικότερα».

Για το αν ο ΑΡΗΣ θα πρέπει να δώσει προοπτική διετίας στους παίκτες που προσεγγίζει: «Η μελλοντική συμμετοχή στη Superleague θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως διαπραγματευτικό μέσο για να προσελκύσει ο ΑΡΗΣ έναν παίκτη που έχει τη δυνατότητα να τον βοηθήσει τόσο φέτος στη Football League όσο και του χρόνου στην επόμενη κατηγορία».

Για τον Νίκο Αναστόπουλο με τον οποίο έχει συνεργαστεί: «Τον έχω γνωρίσει σαν προπονητή και θεωρώ ότι οτιδήποτε κάνει το βλέπει σαν προσωπικό στοίχημα. Είναι ένας άνθρωπος εγωιστής και μόνο ένας τέτοιος άνθρωπος θα μπορούσε να πετύχει στο ποδόσφαιρο τόσο ως ποδοσφαιριστής, όσο και ως προπονητής. Έτσι βλέπει και τη θέση που έχει τώρα στον πάγκο του ΑΡΗ που είναι μία ομάδα με μεγάλο λαϊκό έρεισμα και θέλει όταν αποχωρήσει να τον θυμάται ο κόσμος ως έναν προπονητή που έδωσε πράγματα στον ΑΡΗ και να είναι αγαπητός στους φιλάθλους».

Για την παρουσία του Θεόδωρου Καρυπίδη ως ισχυρού άνδρα της νέας ΠΑΕ: «Δεν μπορώ να κρίνω αλλά αυτό που μπορώ να σχολιάσω είναι το πώς κύλησε η περσινή σεζόν για τον ΑΡΗ. Αυτό που όλοι οι ποδοσφαιριστές και οι άμεσα εμπλεκόμενοι με την ομάδα έλεγαν είναι ότι οι πληρωμές γινόντουσαν στην ώρα τους και υπήρχε διοικητική ηρεμία. Αυτό είναι ένα πρώτο θετικό δείγμα. Όσον αφορά την επόμενη αγωνιστική περίοδο, εύχομαι κι ελπίζω να κυλήσει εξίσου ομαλά και ακόμα καλύτερα».

Για την ενασχόλησή του με το ποδόσφαιρο αυτή την περίοδο: «Μαζί με μία ομάδα ανθρώπων έχουμε αναλάβει τον Εδεσσαϊκό κι εγώ βοηθάω την προσπάθεια ως πρόεδρος. Έχουμε κάνει το σχεδιασμό μας για το πρωτάθλημα της Α1 και στόχος μας είναι η άνοδος στην επόμενη κατηγορία. Θέλουμε να στηριχτούμε σε παιδιά της Έδεσσας και της ευρύτερης περιοχής και αργότερα να μπορέσουμε να κερδίσουμε ανόδους αλλά ταυτόχρονα να μπορέσουμε να βγάλουμε ποδοσφαιριστές από την περιοχή της Πέλλας. Το διοικητικό σχήμα αποτελείται από πολλούς αξιόλογους ανθρώπους που ο καθένας έχει αναλάβει να βοηθήσει σε έναν τομέα και προπονητής της ομάδας είναι ο Γιώργος Νασιόπουλος».

Προτεινόμενα Άρθρα