Μεταγραφή μιας λίρας από την Μπράντφορντ

από AllAboutARIS

Η Μπράντφορντ Σίτι, ομάδα που θα αγωνιστεί την προσεχή ποδοσφαιρική σεζόν στη League 1 (τρίτη κατηγορία) της Αγγλίας, πραγματοποίησε μεταγραφή, καταβάλλοντας μόλις 1 λίρα.

Με την Άρσεναλ να έχει βγάλει από τα ταμεία της κοντά στα 40 εκατ. ευρώ, για την απόκτηση του Ελβετού μέσου Γκράνιτ Τσάκα από τη γερμανική Γκλάντμπαχ και τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ να προσφέρει στη Γιουβέντους «γη και ύδωρ», προκειμένου να πάρει τη συγκατάθεσή της για τον «γάμο» με τον Πολ Πογκμπά, μία άλλη ομάδα της Αγγλίας, από χαμηλότερη μεν κατηγορία, παραδίδει μαθήματα οικονομίας, πληρώνοντας μόλις μία λίρα για την ενίσχυσή της στην νευραλγική θέση του τερματοφύλακα.

Η Μπράντφορντ Σίτι, η οποία στις 6 Αυγούστου κάνει πρεμιέρα στο νέο πρωτάθλημα της League 1 υποδεχόμενη την Πορτ Βέιλ, απέκτησε από την Μπλάκπουλ τον Κόλιν Ντόιλ, με το κόστος της μεταγραφής να φτάνει το δυσθεώρητο ποσό… της 1 λίρας!

O Nτόιλ, γεννημένος το ’85, υπέγραψε το καλοκαίρι του 2015 συμβόλαιο με την Μπλάκπουλ, που αγωνιζόταν στην ίδια κατηγορία και ήταν ο βασικός τερματοφύλακας των «μανταρινιών» (παρατσούκλι της ομάδας λόγω του πορτοκαλί χρώματος της φανέλας), την περασμένη σεζόν (2015-16), έχοντας 35 συμμετοχές.

Ο 31χρονος «κίπερ», που στο παρελθόν έχει φορέσει και τις φανέλες των Μπέρμπιγχαμ, Τσέστερ, Νότιγχαμ Φόρεστ, Μίλγουολ και Κόβεντρι, είχε όρο στο συμβόλαιό του, που του έδινε τη δυνατότητα, εφόσον η ομάδα υποβιβαζόταν στη League 2, όπως και έγινε, να μπορεί να μετακινηθεί σε όποιο σύλλογο επιθυμεί, εάν η Μπλάκπουλ πληρωνόταν το εν λόγω ποσό.

Έτσι ο πανύψηλος τερματοφύλακας (ύψους 1,96), έγινε το τρίτο καλοκαιρινό απόκτημα της Μπράντφορντ, μετά τους Νίκι Λο και Ναθάνιελ Νάιτ- Πέρσιβαλ, υπογράφοντας συμφωνία δύο χρόνων, με τους «σίτιζενς» να λύνουν το «θέμα» της υπεράσπισης της εστίας τους, με ένα συμβολικό αντίτιμο.

Προτεινόμενα Άρθρα