«Θέλουμε να ξαναχτίσουμε δυνατές ακαδημίες»

από AllAboutARIS

Ο Πασχάλης Μελισσάς φιλοξενήθηκε στην εκπομπή AllAboutARIS On Air στον Libero 107,4 και μίλησε για την προσπάθεια που καταβάλλεται, ώστε να ξαναγίνουν τα τμήματα υποδομής ισχυρά και να «παράγουν» ποδοσφαιριστές.

Αναλυτικά τα όσα είπε ο προπονητής της Κ-19 του ΑΡΗ:

Για τη νέα σελίδα που ανοίγεται στην καριέρα του:

«Σίγουρα, αυτή η αλλαγή μας δίνει το κίνητρο και την όρεξη να λειτουργήσουμε με περισσότερη θέληση και όρεξη. Οργανωτικά προσπαθούμε να στρώσουμε κάποια πράγματα προς το καλύτερο».

Για την εμπειρία που είχε ως παίκτης που θα τον βοηθήσει να προσαρμοστεί πιο εύκολα στις συνθήκες:

«Σταδιακά θα κουμπώσουν κάποια πράγματα σαν κομμάτια ενός παζλ και σιγά σιγά θα μπορέσω να περάσω και κάποια προσωπικά «θέλω» μέσα στην ομάδα. Η φετινή χρονιά είναι λίγο μεταβατική. Πρωτόγνωρη για εμένα προσωπικά, γι’ αυτό και θα προσπαθήσουμε να είμαστε όσο το δυνατόν πιο σωστοί απέναντι στα παιδιά, για να μπορέσουμε του χρόνου να είμαστε ένα σκαλί παραπάνω».

Αν έχει ολοκληρωθεί το ρόστερ:

«Πρέπει να μπούνε κάποιες τελευταίες πινελιές προκειμένου να ολοκληρωθεί το ρόστερ. Προσπαθούμε να είμαστε δίκαιοι με όλα τα παιδιά, έχουμε συλλέξει κάποιες πληροφορίες και δεν θ’ αδικήσουμε κανέναν».

Πότε ξεκινάνε προετοιμασία:

«Θέλουμε να ξεκινήσουμε την επόμενη εβδομάδα. Το Σάββατο το πρωί θα γίνει μια πρώτη ομιλία».

Που θα γίνονται οι προπονήσεις:

«Είναι ένα από τα οργανωτικά θέματα που έχουμε. Υπάρχει όρεξη από τον κο. Κωνσταντινίδη, σε συνεργασία με την διοίκηση, να μπορέσουμε να βρούμε λύσεις, να τακτοποιήσουμε όλα τα θέματα».

Για τους συνεργάτες του:

«Ο Αλέκος ο Δέλλιος θα είναι μαζί μας ως προπονητής τερματοφυλάκων. Έχουμε χτίσει ένα team που θα βοηθάει ο ένας τον άλλον. Σαν χαρακτήρες μεταξύ μας ταιριάζουμε, είναι ένα προσωπικό στοίχημα για τον καθένα και θα προσπαθήσουμε να βελτιωθούμε και εμείς και οι ποδοσφαιριστές. Πριν λίγα χρόνια η «πηγή» του ΑΡΗ ήταν οι ακαδημίες του. Βλέπαμε πολλούς ποδοσφαιριστές από τις ακαδημίες στην πρώτη ομάδα. Αυτό θέλουμε να ξαναχτίσουμε. Μαγικό ραβδάκι δεν έχουμε για να το πετύχουμε από την μια μέρα στην άλλη, αλλά υπάρχει διάθεση.

Ο ΑΡΗΣ είναι μεγάλη ομάδα, έχει τα πάντα και θέλουμε να μεγαλώσουμε ξανά αυτό το όνομα. Γίνεται προσπάθεια από την ΠΑΕ να λειτουργούμε σαν ενιαίο σώμα και να προβάλλουμε υγιές πρόσωπο, για να είμαστε και ανταγωνιστικοί στην ποδοσφαιρική αγορά».

Αν θα υπάρχει συνεργασία με τον Νίκο Αναστόπουλο και τους συνεργάτες του:

«Σίγουρα θα υπάρχει. Ειδικά το τεχνικό κομμάτι πρέπει να το χτίσουμε πάνω στον τρόπο λειτουργίας της πρώτης ομάδας, για να είναι οι ποδοσφαιριστές πιο έτοιμοι όταν θ’ αγωνιστούν. Η δουλειά πρέπει να γίνεται στα πρότυπα της πρώτης ομάδας».

Για την επιλογή του να συνεχίσει καριέρα προπονητή:

«Ήταν μια συνειδητή επιλογή και θα προσπαθήσω και σαν προπονητής να πατάω στα πόδια μου. Όρεξη και διάθεση για δουλειά υπάρχει και προχωράμε».

Ένα σχόλιο για την εικόνα που έδειξε ο ΑΡΗΣ στα πρώτα φιλικά:

«Είναι πολύ νωρίς για να βγάλουμε συμπεράσματα. Ο προπονητής ξέρει τι παίκτες έχει κρατήσει και ποιους έχει φέρει. Σιγά σιγά τα καλά κομμάτια του παιχνιδιού θ’ αρχίσουν να μεγαλώνουνε. Οι αντίπαλοι είναι δυνατοί, οπότε δεν αφήνουν το περιθώριο στην ομάδα που έχει έναν μήνα προετοιμασίας να βγάλει κάποια επιθετικά τακτικά κομμάτια. Πιστεύω ότι εβδομάδα με την εβδομάδα η ομάδα θα δείχνει πολύ καλύτερη». 

Αν αισθάνεται την επιθυμία να παίξει:

«Το συναίσθημα δεν φεύγει από μέσα, αλλά προσπαθώ να το τελειώσω. Η ιδιότητα του ποδοσφαιριστή πρέπει να φύγει από μέσα μου για να είμαι κι εγώ ξεκάθαρος με τον εαυτό μου, με τους συνεργάτες μου και με τους αθλητές μου».

Προτεινόμενα Άρθρα