Μπουγκερά… Τσάβι, «Μπάρτσα» και άλλοι

από Νίκος Παπαδόπουλος

Οταν ο Μπουγκέρα απασχολούσε… τη μισή Ευρώπη

Ο Ματζίντ Μπουγκερά έρχεται στον ΑΡΗ «κουβαλώντας» ένα βαρύ βιογραφικό, κυρίως από την παρουσία του στα ευρωπαϊκά. Σε αυτά που με τις εμφανίσεις του κάποτε, ανάγκασε αρκετές μεγάλες ομάδες να ασχοληθούν με την περίπτωση του. 

Την σεζόν 2009-10 υπήρξαν φήμες που ήθελαν την Μπαρτσελόνα να εξετάζει το όνομα του τότε παίκτη των Ρέιντζερς. Μάλιστα με τις εμφανίσεις του στο Copa Africa του 2010, ανάγκασε ακόμα και τον Τσάβι Ερνάντεθ, τον τότε αρχηγό της «Μπάρτσα», να πλέξει το εγκώμιο του.

«Ο Μπουγκερά θα μπορούσε να παίξει για εμάς. Είδα μερικά από τα παιχνίδια της Αλγερίας και έμεινα έκπληκτος από την δουλειά του μέσα στο γήπεδο. Γνωρίζω ότι υπάρχουν φήμες για την απόκτηση του, αλλά δεν μπορώ να πω κάτι άλλο. Είναι πάντως ένας παίκτης που αμύνεται καλά, αλλά είναι επίσης καλός όταν βγαίνει μπροστά. Ακριβώς ο τρόπος παιχνιδιού που αρέσει στον Πεπ Γκουαρδιόλα», ήταν τα ακριβή λόγια του θρύλου των Καταλανών για τον 27χρονο τότε Μπουγκέρα. Δεν ήταν όμως μόνο η Μπαρτσελόνα που ενδιαφέρθηκε για αυτόν.

Τον Νοέμβριο του 2010 υπήρξαν δημοσιεύματα που έφερναν τον 33χρονο στόπερ στο στόχαστρο της Ρόμα, ενώ λίγους μήνες αργότερα η Αρσεναλ κατόπιν εντολής του Βενγκέρ, έστειλε άνθρωπο στην Σκωτία για να τον «τσεκάρει» από κοντά. 

Εκτοτε βέβαια η καριέρα του Μπουγκερά δεν είχε ανάλογη συνέχεια. Δεν παέι όμως να πρόκειται για μία προσθήκη υψηλού επιπέδου για τον ΑΡΗ, ο οποίος ενισχύεται σημαντικά στο κέντρο της άμυνας. Μένει πλέον αυτό να φανεί και μέσα στο γήπεδο…

Προτεινόμενα Άρθρα