Σαν σε προπόνηση το Βέλγιο (vids)

από AllAboutARIS

Το Βέλγιο απλοποίησε από νωρίς το υποτιθέμενο ντέρμπι με την Βοσνία και με το εντυπωσιακό 4-0 διατήρησε το απόλυτο και βρίσκεται στην κορυφή του ομίλου παρέα με την Εθνική μας ομάδα.

To πράγμα δείχνει να ξεκαθαρίζει από νωρίς. Το Βέλγιο με τον Ρομπέρτο Μαρτίνεθ στον πάγκο του δείχνει να είναι μία κλάση ανώτερο από τους υπόλοιπους. Μετά την χαλαρά τριάρα στην Κύπρο, οι «κόκκινοι διάβολοι» έκαναν φύλλο και φτερό την Βοσνία (4-0) και βρίσκονται παρέα με την Εθνική μας ομάδα αγκαλιά στην κορυφή του ομίλου. 

Το ματς έμοιαζε ύποπτο. Η παρουσία 5.000 Βόσνιων στις εξέδρες του «Ρουά Μποντουέν» θεωρητικά θα έπρεπε να γεμίσει θάρρος τους φιλοξενούμενους, αλλά στην πραγματικότητα μόνο μία ομάδα υπήρχε στο γήπεδο: οι Βέλγοι που συμπλήρωσαν αισίως 6 χρόνια αήττητοι εντός έδρας και έδειξαν να μην χαμπαριάζουν από τις απουσίες των Ντε Μπρόινε, Ντεμπελέ, Κομπανί και Βερμέλεν. Εξάλλου, τόσα αστέρια υπάρχουν. 

Μετά από ένα πρώτο 20λεπτο φλύαρης κατοχής χρειάστηκε μία αναγκαστική αλλαγή για να κάνει τους Βέλγους να πάρουν μπροστά. Ο Τζόρνταν Λουκακού τραυματίστηκε, οι Βέλγοι γύρισαν με μιας το σύστημα σε 3-4-3 και ξεμπλόκαραν.

Μετά από ένα σλάλομ του Καράσκο, ο Μενιέ σέντραρε από τα δεξιά, ο Σπάχιτς έβαλε άτσαλα το πόδι του (26’) και το 1-0 ήταν γεγονός για τους Βέλγους, που τελείωσαν το ματσάκι σε ένα τρίλεπτο. 

Ο Μέρτενς έβγαλε τον Αζάρ στον κενό χώρο κι εκείνος αφού πέρασε και τον Μπέγκοβιτς, έκανε το 2-0, με τον μέσο της Τσέλσι να μετρά 6 γκολ και 5 ασίστ στα 11 τελευταία του παιχνίδια με το Βέλγιο. 

Μάλιστα τα πράγματα θα μπορούσαν να είναι ακόμα χειρότερα για την Βοσνία, αν ο Μπέγκοβιτς δεν έβγαζε την εξαιρετική πάσα μισό γκολ του Μέρτενς προς τον Λουκακού (42’).

Η Βοσνία προσπάθησε να βγάλει αντίδραση στην επανάληψη, έχοντας την υπεροχή στα πρώτα λεπτά, όμως οι Βέλγοι έκαναν φάσεις με όποιο τρόπο ήθελαν. Ο Μέρτενς με εκτέλεση κόρνερ στο πρώτο δοκάρι, βοήθησε τον Αλντερβάιρελντ να χριστεί κι αυτός σκόρερ (60’, 3-0) σε μία φάση η άμυνα των φιλοξενουμένων κοιμήθηκε. 

Μάλιστα τα πράγματα θα μπορούσαν να είναι πολύ χειρότερα για την Βοσνία, αν ο Λουκακού δεν έχανε το πιο εύκολο γκολ της καριέρας του (65’) μετά από ακόμα μία κούρσα του δαιμόνιου Καράσκο, ο οποίος δεν πιάνονταν με τίποτα. 

Ωστόσο, ο επιθετικός της Έβερτον πήρε το αίμα του πίσω. Με άπιαστο σουτ «έγραψε» το τελικό 4-0 (79’) και φόρτωσε ακόμα περισσότερα προβλήματα τους Βόσνιους που φημίζονται για την εσωστρέφεια τους μετά από βαριές ήττες. 

Πηγή: sdna.gr

Προτεινόμενα Άρθρα