«Αλλες οι συνθήκες στο εξωτερικό»

από Νίκος Παπαδόπουλος

Την πρώην του ομάδα παρακολούθησε από κοντά την περασμένη Πέμπτη ο ταλαντούχους κεντρικός αμυντικός

Ο Κυριάκος Μαζουλούξης μπήκε από φέτος στην κατηγορία των παικτών του ΑΡΗ που ξεκίνησαν από τις ακαδημίες της ομάδας και έκαναν το βήμα στο εξωτερικό.

Ο νεαρός στόπερ ανήκει από το περασμένο καλοκαίρι στο δυναμικό της βελγικής Λιρς, αφήνοντας τον ΑΡΗ και τη Θεσσαλονίκη, στην οποία βρίσκεται τις τελευταίες ημέρες για τη γιορτή των Χριστουγέννων. Ετσι βρήκε την ευκαιρία για να παρακολουθήσει από κοντά την πρώην του ομάδα.

«Από τη στιγμή που είμαι στη Θεσσαλονίκη για τις γιορτές, βρήκα την ευκαιρία και ήρθα να δω τον ΑΡΗ, όπως και κάποιους φίλους φυσικά», είπε αρχικά ο Μαζουλουξής στο AllAboutARIS, μιλώντας εν συνεχεία για την εμπειρία του στο εξωτερικό.

«Ολα είναι ευχάριστα. Διαφορετική δουλειά και διαφορετικές υποδομές σε σχέση με την Ελλάδα. Από τη διοίκηση μέχρι και την προπόνηση. Από τον πρώτο μέχρι και το τελευταίο άνθρωπο στην ομάδα, όλα είναι πολύ διαφορετικά. Είναι κάτι που ήθελα χρόνια», ήταν τα λόγια του, αναφερόμενος επίσης και στην πρόοδο που παρουσιάζει στο παιχνίδι του. «Υπάρχει βελτίωση σε αρκετούς τομείς. Εκεί πηγαίνεις στο γήπεδο από το πρωί και φεύγεις το απόγευμα. Ασχολείσαι μόνο με το ποδόσφαιρο».

Οσον αφορά το μέλλον του, η επιλογή του εξωτερικό αποτελεί μονόδρομο, όπως τόνισε. «Το εξωτερικό αποτελεί πλέον προτεραιότητα για μένα. Θέλω σταδιακά να καθιερωθώ στη Λιρς. Να πάρω ευκαιρίες».

Για έναν 19χρονο, να φεύγεις για πρώτη φορά από το σπίτι σου και να πηγαίνεις μάλιστα σε μία άλλη χώρα, είναι δύσκολο. Κάτι που παραδέχθηκε και ο ίδιος. «Ολα είναι θέμα συνήθειας. Στην αρχή ήταν δύσκολο μέχρι να προσαρμοστώ. Είναι η πρώτη φορά που μένω μόνος μου. Είναι όμως αρκετά ενθαρρυντικό ότι στην ομάδα υπάρχουν αρκετά ξένα παιδιά. Εχω κάνει αρκετές φιλίες και έχω βρει και κάποιους Ελληνες».

Κλείνοντας και σχολιάζοντας την πορεία του ΑΡΗ, προτίμησε να είναι λακωνικός και απόλυτος για τον φετινό στόχο της πρώην ομάδας τους. «Παρακολουθώ την ομάδα. Ο στόχος της ανόδου αργά η γρήγορα θα επιτευχθεί».

Προτεινόμενα Άρθρα