Πρωτιά Ρονάλντο στο top 100 του "Guardian"

από Κωνσταντίνος Τσίπτσιος

Στη δεύτερη θέση με μικρή διαφορά ο Λιονέλ Μέσι, ο Λουίς Σουάρες νίκησε τον Αντουάν Γκριεζμάν. Αναλυτικά η κατάταξη

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο επικράτησε σε ακόμα μία ψηφοφορία του Λιονέλ Μέσι για τον τίτλο του κορυφαίου παίκτη για το 2016, αυτήν τη φορά στο top 100 της αγγλικής εφημερίδας “Guardian”.
Ο Πορτογάλος κάτοχος της “Χρυσής Μπάλας” συγκέντρωσε 4.789 πόντους από 124 ψηφοφόρους από 45 χώρες, εκ των οποίων οι 63 τον επέλεξαν για την κορυφή.

Στη 2η θέση βρέθηκε ο Αργεντινός, ο οποίος έφτασε τους 4.721 πόντους και ψηφίστηκε στην πρώτη θέση από 30 δημοσιογράφους και παλαίμαχους ποδοσφαιριστές όπως ο Χαβιέρ Σανέτι, Ερνάν Κρέσπο, ο Σάμι Κουφούρ, ο Φαουστίνο Ασπρίγια, ο Πάτρικ Άντερσον, ο Γιαν Κόλερ, ο Μπένι Μακάρθι, ο Γιαν Άγκε Φιόρτοφτ, ο Ιγκόρ Κορνέεβ και ο Νι Λάμπτεϊ.

Το βάθρο συμπλήρωσε ο Λουίς Σουάρες, σε μία διαφοροποίηση σε σχέση με την κατάταξη της “Χρυσής Μπάλας” και του βραβείου “The Best” από τη FIFA, όπου η τριάδα συμπληρώνεται από τον Αντουάν Γκριεζμάν. Ο Ουρουγουανός ψηφίστηκε από 123 συμμετέχοντες, 12 φορές ήταν στο νο 1 και συγκέντρωσε 4.455 πόντους, ενώ ο Γάλλος έφτασε μέχρι τους 4.285 πόντους, αν και τοποθετήθηκε επικεφαλής της λίστας σε 13 ψηφοφόρους.

Ακολουθεί στην 5η θέση ο Νεϊμάρ με 4.248 βαθμούς (μία πρωτιά) και στην 6η θέση ο Γκάρεθ Μπέιλ με 4.056 βαθμούς και τέσσερις παρουσίες ως νο4.

Προτεινόμενα Άρθρα