Δύσκολα θα επανέλθει ο Γκέτσε

από AllAboutARIS

Πρόβλημα στον μεταβολισμό του για τον Γερμανό

Την Δευτέρα η Ντόρτμουντ ανακοίνωσε ότι ο Μάριο Γκέτσε θα μείνει εκτός δράσης για αδιευκρίνιστο χρονικό διάστημα, λόγω προβλημάτων υγείας.

Η εφημερίδα «Suddeutsche Zeitung» αποκάλυψε ότι ο 24χρονος πάσχει από μυοπάθεια, μια πάθηση που σχετίζεται άμεσα με τον μεταβολισμό του ατόμου. 

Για έναν αθλητή του βεληνεκούς του Μάριο Γκέτσε η μυοπάθεια μπορεί να σημάνει το τέλος της καριέρας του. Στην καλύτερη περίπτωση για τον ίδιο τον αθλητή θα μπορέσει να αγωνίζεται, αλλά σε καμία περίπτωση σε τόσο υψηλό επίπεδο.

Η μυοπάθεια προκαλεί στον παθόντα αδυναμία, έντονη κόπωση στους μύες, ενώ σε περιπτώσεις τραυματισμών ο αθλητής αργεί να επανέλθει. 

Είναι εύκολο να αντιληφθεί κανείς πώς ο Μάριο Γκέτσε δεν μπορεί να συνεχίσει να αγωνίζεται, αλλά ούτε καν να προπονείται. 

Για την ώρα, ούτε το περιβάλλον του παίκτη, αλλά ούτε και από την Ντόρτμουντ έχει επιβεβαιωθεί το ρεπορτάζ και το μόνο που έχει «βγει» από τον γερμανικό σύλλογο είναι το ότι ο παίκτης είναι εκτός της διάθεσης του Τόμας Τούχελ μέχρι να νεοτέρας.

Προτεινόμενα Άρθρα