«Η ανεξαρτησία της Καταλονίας θα ήταν καταστροφή για τη Λα Λίγκα»

από AllAboutARIS

Για την ανεξαρτησία της Καταλονίας που θα ήταν καταστροφή για το πρωτάθλημα της Λα Λίγκα, την προπονητική, την εθνική ομάδα της Ισπανίας αλλα και την Μπαρτσελόνα και τον Λουίς Ενρίκε, μίλησε στο καταλανικό ραδιόφωνο «RAC1», ο πρώην ομοσπονδιακός προπονητής της Ισπανίας, Βιθέντε Ντελ Μπόσκε.

Στον Ντελ Μπόσκε θα απονεμηθεί σήμερα το βραβείο «Blanquerna», το οποίο δίνει η Κυβέρνηση της Καταλονίας σε προσωπικότητες που με τις πράξεις του βοηθούν στο πνεύμα διαλόγου και ομόνοιας μεταξύ της κοινωνίας της Καταλονίας και της υπόλοιπης Ισπανίας.

Με αφορμή αυτό, ο Ισπανός τεχνικός βρήκε την ευκαιρία να προειδοποιήσει για τις καταστροφικές επιπτώσεις που θα είχε η ανεξαρτησία της Καταλονίας για τη Λα Λίγκα και το ισπανικό ποδόσφαιρο. «Δεν έχω τέτοια πληροφόρηση για να τοποθετηθώ εκτενέστερα, όμως δεν θα μου άρεσε να φύγουν οι Καταλανοί», ενώ συνέχισε διευκρινίζοντας: «Ποτέ δεν στερήσαμε την ελευθερία από τους παίκτες της εθνικής να εκφράζονται όπως θέλουν. Εκείνοι (οι Καταλανοί ποδοσφαιριστές) ήταν πάντα πολύ σωστοί όταν βρίσκονται στην εθνική ομάδα. Ολόσωστοι, δεν έχω κανένα παράπονο. Σε αθλητικό και προσωπικό επίπεδο πάντα δρούσα με απόλυτη ελευθερία».

Όσον αφορά την προπονητική, είπε πως δεν σκέφτεται να το ξανακάνει. «Δεν θα επιστρέψω στην προπονητική. Είμαι καταπληκτικά και δεν νιώθω καμία νοσταλγία. Όταν έφυγα από την Ρεάλ Μαδρίτης, είχα πει ότι δεν θα προπονούσα ούτε την Μπατσελόνα, ούτε την Ατλέτικο».

Επίσης αναφέρθηκε στην αγωνιστική κατάσταση της εθνικής Ισπανίας. «Είναι πολύ δύσκολο το να κερδίζεις. Εμείς είχαμε πολλή τύχη. Το λογικό ήταν να χάσουμε και δεν πιστεύω ότι τώρα είμαστε πολύ μακριά από το να κερδίσουμε τίτλους».

Ακόμη μίλησε για την ανατροπή της Μπαρτσελόνα επί της Παρί Σεν Ζερμέν και για τον Λουίς Ενρίκε. «Με ενθουσίασε και μου άρεσε που πέρασε η Μπαρτσελόνα. Ο Λουίς Ενρίκε έχει δώσει πολλά στην ομάδα του, τόσο ως προπονητής, όσο και ως παίκτης. Θα φύγει δοξασμένος».

Πηγή: sportfm.gr

Προτεινόμενα Άρθρα