Στημένες μπάλες και ρόλοι

από Νίκος Παπαδόπουλος

Σήμερα η τελική… πρόβα, πριν την αναχώρηση της αποστολής για τη Λέσβο

Η προπόνηση της Παρασκευής δεν είχε δοκιμές πάνω στην ενδεκάδα που θα αγωνιστεί κόντρα στην Καλλονή. Δεν έλειπε όμως η τακτική και κυρίως η δουλειά στον… αέρα

Ο Νίκος Κωστένογλου έδωσε μεγάλη έμφαση στις στημένες μπάλες, τόσο επιθετικά όσο και αμυντικά. Και ο λόγος είναι απλός αφού ο ΑΡΗΣ φέτος σκοράρει σπάνια από φάουλ ή κόρνερ, ενώ έχε πρόβλημα στην αντιμετώπιση των στατικών φάσεων των αντιπάλων. 

Παράλληλα με αυτό το κομμάτι έγινε αρκετή δουλειά και στον τομέα της ατομικής τακτικής. Δηλαδή στον ρόλο του κάθε παίκτη μέσα στο γήπεδο και τις αρμοδιότητες που έχει, ώστε να περιοριστεί το φαινόμενο να μοιάζουν… χαμένοι ώρες-ώρες μέσα στον αγώνα. Κάτι που παρατηρείται από την αρχή της χρονιάς και είναι από τα πράγματα που ο Κωστένογλου θέλει να αλλάξει.

Στη σημερινή προπόνηση ο τεχνικός του ΑΡΗ αναμένεται να κάνει τις τελικές του δοκιμές για την ενδεκάδα. Από αυτές θα φανεί αν θα επιμείνει στην χρησιμοποίηση του Ίλιτς στα πλάγια και του Καπνίδη στην κορυφή της επίθεσης, όπως και στην επιστροφή του Ρόβα στη μεσαία γραμμή που είναι αρκετά πιθανή.

Προτεινόμενα Άρθρα