Τίτλος Νο2, τέσσερα χρόνια μετά

από Νίκος Παπαδόπουλος

Δεν σταματούσαν να σκοράρουν εκείνη τη χρονιά οι «κιτρινόμαυροι»

Αφήνουμε λοιπόν το 1928 και πάμε τέσσερα χρόνια αργότερα. Το 1932 ο ΑΡΗΣ στέφεται ξανά πρωταθλητής Ελλάδος και μάλιστα σε μία πολύ ανταγωνιστική «κούρσα».

Αντίπαλοί του ήταν ο Ολυμπιακός, ο Παναθηναϊκός, η ΑΕΚ, ο Εθνικός, ο Απόλλων Σμύρνης, ο ΠΑΟΚ και ο Ηρακλής. Οι «κιτρινόμαροι» τερμάτισαν στην 1η θέση με 22 βαθμούς (9 νίκες, 4 ισοπαλίες, 1 ήττα) τέσσερις περισσότερους από τον Παναθηναϊκό που κατέλαβε τη 2η θέση.

Η κατάκτηση εκείνου του τίτλου συνδυάστηκε με ευρείας έκτασης νίκες, όπως το 7-0 επί του Παναθηναϊκού, το 6-1 επί του Απόλλωνα, το 7-3 επί του Ηρακλή αλλά και τα εκτός έδρας 0-3 κόντρα σε Ολυμπιακό και ΑΕΚ.

Πρώτος σκόρερ εκείνης της σεζόν ήταν ο Νίκος Κίτσος με 15 γκολ, ενώ έναλιγότερο πέτυχε ο Νίκος Αγγελάκης με 14. Συνολικά ο ΑΡΗΣ πέτυχε 38 γκολ και δέχτηκε 10.

Την ομάδα του ΑΡΗ εκείνη τη σεζόν αποτελούσαν οι: Αγγελάκης, Ακριτίδης, Αργυριάδης, Κλ. Βικελίδης, Κ. Βικελίδης, Ν. Βικελίδης, Γκικόπουλος, Δανελιάν, Καλογιάννης, Καλτέκης, Κατράντζος, Κατσαούνης, Κίτσος, Κουμπλής, Μπογδάνου, Οικονόμου, Υετίων.

Προτεινόμενα Άρθρα