Πορτογαλικό «λαχείο»

από Νίκος Παπαδόπουλος

Ο Πορτογάλος έχει πάρει… σπίτι του τη φανέλα του βασικού

Ο Πάολο Κοέλιο έχει πει ότι, «αυτό που ψάχνεις εσύ, σε ψάχνει επίσης». Ο ΑΡΗΣ έψαχνε για αρκετό καιρό έναν κεντρικό αμυντικό, ο Ούγκο Σόουζα έψαχνε μία νέα αρχή στην καριέρα του και έτσι τον Γενάρη έγινε ο… γάμος.

Ο Πορτογάλος στόπερ ήρθε την χειμερινή μεταγραφική περίοδο για να συμπληρώσει το κενό στις θέσεις των στόπερ. Και από τη στιγμή που πήρε τη φανέλα βασικού, δεν την έχει αφήσει. 

Από το ντεμπούτο του στο πρωτάθλημα κόντρα στον Απόλλωνα Σμύρνης -προηγήθηκαν οι αγώνες Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό- μέχρι και το παιχνίδι στο Αίγιο, ο 24χρονος κεντρικός αμυντικός μετράει δώδεκα συνεχόμενες παρουσίες στην ενδεκάδα. Χωρίς μάλιστα να έχει χάσει ούτε λεπτό! Και αν ληφθεί υπόψιν η έλλειψη αγώνων για περίπου οκτώ μήνες, αυτόματα η συνολική παρουσία του αποκτάει μεγαλύτερη αξία. Έχει εξελιχθεί άλλωστε ίσως στον πιο σταθερό παίκτης της ομάδας τους τελευταίους μήνες, ξεχωρίζοντας για την ικανότητα του ειδικά στο χαμηλό μαρκάρισμα αλλά και για τις προωθήσεις του, πετυχαίνοντας προσφάτως και το παρθενικό γκολ του με τον ΑΡΗ.

Η συνολική καλή του παρουσία βέβαια επεκτείνεται και εκτός γηπέδου, όπου όλοι μιλούν για έναν άνθρωπο χαμηλών τόνων ο οποίος είναι αφοσιωμένος στο ποδόσφαιρο με… εξτρά δουλειά ακόμα και τα απογεύματα στο γυμναστήριο όταν του δίνεται η ευκαιρία. Γενικά πρόκεται για μία περίπτωση που έως τώρα εξελίσσεται σε… λαχείο για τον ΑΡΗ.

Προτεινόμενα Άρθρα