«Ίσως η δυναμική του ΑΡΗ τον βοηθήσει να κάνει το απόλυτο»

από AllAboutARIS

«Ο ΑΡΗΣ επιβάλλεται να κάνει μια μεγάλη εκτός έδρας νίκη»

Στην εκπομπή του AllAboutARIS on AIR στον Libero 107,4 fm μίλησε ο Αλέκος Βοσνιάδης, όπου σχολίασε την μάχη της ανόδου, το πρόγραμμα των τριών διεκδικητών και την υποχρέωση του ΑΡΗ για το απόλυτο.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:

Για το θέμα της ανόδου: «Αν ο ΟΦΗ κερδίζει το παιχνίδι με τον Απόλλων, τότε θα έχουμε ένα εντελώς διαφορετικό παιχνίδι. Αν ο ΟΦΗ χάσει βαθμούς με τον Απόλλωνα, τότε ο Απόλλων λογικά θα έχει κλειδώσει τη μια θέση και είναι πολύ κοντά στο να την κλειδώσει. Πιστεύω οι βαθμοί που θα χρειαστούν θα είναι κοντά στους 80+. Δηλαδή ο ΑΡΗΣ πρέπει να έχει πολύ λίγες απώλειες και μια ισοπαλία μπορεί να φανεί καταστροφική αν οι άλλες ομάδες εκμεταλλευτούν το πρόγραμμα τους. Με το πρόγραμμα που έχει ο Απόλλων λογικά θα φτάσει τους 80 βαθμούς».

«Τα Τρίκαλα θα τα παίξουν όλα τα παιχνίδια, γιατί ξέρω πως σκέφτονται εκεί. Αλλά παρά τα 4 δύσκολα παιχνίδια του Απόλλωνα με δυο ισοπαλίες έχει εξασφαλιστεί».

Για το αν τα αγωνιστικά κριτήρια αποτυπώνουν την διαφορά των ομάδων στην κορυφή: «Ο Απόλλων έχει μια σταθερότητα και αυτό φαίνεται γιατί δεν έχει ηττηθεί στο πρωτάθλημα. Έχει πολλά προβλήματα το γήπεδο του, γιατί το γήπεδο δεν άφησε την ομάδα να αποκτήσει ενθουσιασμό με το να κάνει κάποιες μεγάλες νίκες».

«Η Λαμία έπαιξε πολύ καλό ποδόσφαιρο στο πρώτο γύρο και είναι λογικό κάποια στιγμή να έρθει η κούραση και να αρχίζει να ξεφουσκώνει. Έχει βρει τον τρόπο να παίρνει όμως τα αποτελέσματα. Έχει και αυτή το «μαξιλαράκι» της. Αν βέβαια δούμε το πρόγραμμα της, έχει και αυτή τις δυσκολίες της. Θα πάει και στο Μενίδι και στην Σπάρτη, που αν εξαιρέσεις τον Απόλλωνα καμία άλλη ομάδα δεν έχει περάσει από την έδρα της Σπάρτης. Ωστόσο, επειδή είναι προτελευταία αγωνιστική, ίσως να μην υπάρχει ενδιαφέρον. Τα παιχνίδια εντός με ΟΦΗ και Απόλλων είναι δύσκολα, αλλά αν  τα πάρει θα έχει δυνατό πλεονέκτημα να αλλάξει κατηγορία».

«Ο ΑΡΗΣ παίζοντας σε δύσκολες έδρες με τον ΟΦΗ και τις Σέρρες πρέπει να βρει τις λύσεις. Δεν το συζητάμε ότι στην έδρα του πρέπει να έχει το απόλυτο. Ο ΑΡΗΣ όπως μετράμε το πολύ να έχει «αέρα» για μια ισοπαλία. Δεν είναι κάτι εύκολο. Και τα εντός είναι πολύ δύσκολα παιχνίδια. Λες όμως ότι είναι Χαριλάου, με τον κόσμο και την πίεση θα πάρει τα αποτελέσματα. Πολύ σημαντικό θα είναι παιχνίδι του ΑΡΗ στην Κρήτη με τον ΟΦΗ. Ακόμη και να έχει απώλειες ο ΟΦΗ και να μην έχει ενδιαφέρον για την Τρίτη θέση, είναι ακόμη ένα ΟΦΗ-ΑΡΗΣ».

Για το ότι ο ΑΡΗΣ θα πρέπει επιτέλους να κάνεις μια μεγάλη εκτός έδρας νίκη: «Αν δεν το κάνει, δεν θα φτάσουν οι βαθμοί. Εγώ πιστεύω ο Απόλλων θα φτάσει τους 80+ βαθμούς, ακόμη και με κάποιες ισοπαλίες. Θα είναι πολύ μεγάλη έκπληξη αν ο Απόλλων δεν αλλάξει κατηγορία. Η Λαμία πιστεύω και αυτή θα φτάσει τους 80+ βαθμούς. Θα πρέπει να κάνεις μεγάλες απώλειες για να μην φτάσει αυτούς τους βαθμούς».

Για την εύνοια που τυγχάνει η Λαμία φέτος στο πρωτάθλημα: «Η Λαμία πήρε τα παιχνίδια που έπρεπε είτε με καλή, είτε με κακή απόδοση, αλλά βλέπουμε ότι είναι μια ομάδα που τα τελευταία χρόνια κάνει μεγάλες προσπάθειες για να φτάσει στην Superleague. Ο ΑΡΗΣ πρέπει να κοιτάξει την δική του πορεία, ώστε να κάνει το απόλυτο».

«Ο Απόλλων έχει πάρει πολλά παιχνίδια με λίγες φάσεις. Είναι μια ομάδα που ξέρει να αμύνεται, να παίρνει το προβάδισμα και μετά τις νίκες. Και τώρα η Λαμία κάνει ακριβώς την ίδια δουλειά με τον Απόλλωνα».

Για το ότι οι δυο πρώτες ομάδες δεν έχουν παίξει και το καλό ποδόσφαιρο: «Καμία ομάδα δεν έχει παίξει το καλό ποδόσφαιρο. Περιμέναμε διαφορετικό ΑΡΗ. Περίμενα έναν ΑΡΗΣ να έρθει με την δύναμη που είχε έρθει και η ΑΕΚ στην κατηγορία. Αν δεν είναι μέσα στην ομάδα, να δεις τα προβλήματα της, τα προβλήματα των παικτών δεν μπορείς να καταλάβεις. Ήρθε μια ΑΕΚ που έπαιζε καλό ποδόσφαιρο και φαινόταν ποια θα ήταν η ομάδα που θα τερμάτιζε πρώτη. Αυτό περίμενα να δω και από τον ΑΡΗ. Δεν ξεκίνησε καλά, είχε κάποιες απώλειες και αυτό τον επηρέασε για την συνέχεια και τώρα βρίσκεται να κυνηγάει και να πρέπει να κάνει μέχρι το τέλος το απόλυτο και να προσδοκεί στραβοπατήματα άλλων για να πάρει το εισιτήριο».

Για τον αν το ρόστερ της ομάδας δεν είναι συμβατό με την κατηγορία: «Ο ΑΡΗΣ δεν κατάλαβε σε ποια κατηγορία παίζει. Μπήκε με την δυναμική, τους καλούς παίκτες και τον προπονητή που είχε και τον θεωρούσαμε όλοι το φαβορί. Περιμέναμε να παίξει πολύ καλό ποδόσφαιρο που να ξεχωρίζει στην κατηγορία και ότι θα βρίσκει πιο εύκολα τα αποτελέσματα. Ελάχιστα είναι τα παιχνίδια που έπαιξε και φάνηκε η διαφορά του σαν ΑΡΗΣ. Το σημαντικό είναι ότι οι άλλες δυο ομάδες ήταν πιο ήρεμες. Είχαν εδώ και χρόνια διοικητική σταθερότητα, όχι ότι ο ΑΡΗΣ δεν έχει, έχουν περάσει χρόνια στην κατηγορία, την έχουν μάθει. Είχαν προσαρμοστεί πιο εύκολα από τον ΑΡΗ, γιατί ξέρανε την κατηγορία. Ήταν πιο έμπειρες στην κατηγορία από τον ΑΡΗ. Ο ΑΡΗΣ ήρθε με την δυναμική του και τώρα πληρώνει την έλλειψη εμπειρίας από την κατηγορία».

Για τα Τρίκαλα που εργάστηκε και ο ίδιος: «Τα Τρίκαλα έχουν κόσμο υπομονετικό. Περιμένει ο κόσμος να γίνουν τα πράγματα. Στην αρχή έχασαν βαθμοί και όταν οι άλλες ομάδες ξεκινάνε δυναμικά και έμειναν πίσω, άρχισε να τους κυριεύει το άγχος και η πίεση. Όταν μένεις πίσω είναι δύσκολο να βρεις ηρεμία, ώστε να μην μείνεις και άλλο πίσω. Αλλιώς έπαιξαν  το πρωτάθλημα η Λαμία και ο Απόλλων και αλλιώς οι υπόλοιπες ομάδες. Ακόμη και ο ΟΦΗ είχε απώλειες και εσωτερικές διαταραχές. Όλα αυτά δεν κάνουν καλό στις ομάδες που ξεκινάνε για να αλλάξουν κατηγορία. Αυτά μπαίνουν μέσα στην ομάδα και όταν δεν έχεις συνεχόμενα θετικά αποτελέσματα αυξάνεται η πίεση».

«Τα Τρίκαλα έχουν καλή ομάδα και δυναμική. Απλά βρέθηκαν πίσω στην αρχή. Ήταν ρίσκο και για εμένα και για την ομάδα. Όταν ήρθαν τα πρώτα θετικά αποτελέσματα, έστρωσε η ομάδα. Αν ξεκινούσαν έτσι από την αρχή θα το πήγαινε μέχρι το τέλος. Τα επόμενα χρόνια για τα Τρίκαλα θα υπάρχουν οι δυνατότητες να κάνουν πράγματα».

Για το ότι η ίδια πίεση υπήρχε σε μεγάλο διάστημα και στον ΑΡΗ:  «Πολλές φορές στις μεγάλες ομάδες, ο κόσμος μπορεί να σε ωθήσει στα καλά, αλλά όταν τα πράγματα έρχονται ανάποδα σε στριμώχνει. Τι να πούμε για τον ΑΡΗ, για την δυναμική του, για την ιστορία του, για τον κόσμο του, για το ρόστερ του; Τον είχαν όλοι ως ξεκάθαρο φαβορί. Φανταστείτε σε εκείνο το παιχνίδι με την Καλλονή να μην έμπαινε το γκολ. Όλοι παίζουν την άνοδο τους, αφού έμειναν πίσω στην αρχή».

Για το αν είναι εφικτό το 7/7: «Είναι πολύ δύσκολο. Αν δεν ήταν όμως η συγκεκριμένη ομάδα θα λέγαμε ότι δεν μπορεί. Ίσως όμως η δυναμική του τον οδηγήσει να κάνει το απόλυτο. Ήρθε η ώρα ο ΑΡΗΣ να κάνει μια μεγάλη νίκη εκτός. Δεν γίνεται να πετύχεις τον στόχο σου αν δεν κάνεις κάποια μεγάλα αποτελέσματα».

Για το παιχνίδι με τον Απόλλων:  «Θα μπορούσε να είχε καθαρίσει εκεί ο ΑΡΗΣ, ειδικά όπως πήγαιναν τα πράγματα στο πρώτο ημίχρονο. Θα ήταν διαφορετικά και τα επόμενα παιχνίδια για τον ΑΡΗ. Θα άγχωνε και τον Απόλλωνα. Γιατί εγώ τον έχω ζήσει τον Απόλλωνα τα 3-4 χρόνια που είμαι εκεί. Στο στρίμωγμα παρόλο που ο κόσμος είναι εκεί, βγάζει προβλήματα, πίεσης και άγχος».

Προτεινόμενα Άρθρα