Υπόκλιση των οπαδών της Λάτσιο στον Τότι!

από Νίκος Παπαδόπουλος

Η πλέον απρόσμενη εικόνα εκτυλίχθηκε χθες το βράδυ στο στάδιο «Ολίμπικο» της Ρώμης, εκεί όπου η Λάτσιο υποδέχτηκε την Ίντερ στο πλαίσιο της 37ης αγωνιστικής του Campionato.

Οι οργανωμένοι οπαδοί της Λάτσιο, γνωστοί ως «irriducibili» («αμείωτοι»), που κατοικοεδρεύουν στην Curva Nord, το βόρειο πέταλο του σταδίου, ανάρτησαν πανό με το οποίο έστελναν μήνυμα αποχαιρετισμού στον εμβληματικό αρχηγό της αιώνιας αντιπάλου Ρόμα, Φραντσέσκο Τότι.

Στο 29ο λεπτό της αναμέτρησης σηκώθηκε πανό που έγραφε «I nemici di una vita salutano Francesco Totti» («Οι εχθροί μιας ζωής χαιρετούν τον Φραντσέσκο Τότι»)! Με αυτόν τον τρόπο το γκρουπ των οργανωμένων οπαδών της Λάτσιο, μετά από 25 χρόνια αντιπαλότητας και έχθρας και μαχών, αποφάσισε να πει «αντίο» στο νούμερο «10» των «τζαλορόσι», που την προσεχή Κυριακή απέναντι στη Τζένοα θα αγωνιστεί για τελευταία φορά σε αγώνα πρωταθλήματος.

Στη μνήμη του Γκαμπριέλε

Μεταξύ του Τότι και των οργανωμένων οπαδών της Λάτσιο, όλα άλλαξαν το 2007, όταν ο «Capitano» παρέστη προς έκπληξη όλων, στην κηδεία του Γκαμπριέλε Σάντρι, μέλους της γαλάζιας «tifoseria», ο οποίος σκοτώθηκε στον αυτοκινητόδρομο Α1 ενώ πήγαινε στο μιλάνο για να παρακολουθήσει τον αγώνα Ίντερ- Λάτσιο.

Η παρουσία του Τότι, μακριά από τις κάμερες αλλά κοντά στην οικογένεια του Σάντρι, σηματοδότησε μία νέα εποχή στις σχέσεις με τους ultra των «biancocelesti» που ένα χρόνο μετά, στη μνήμη του Γκαμπριέλε, χειροκρότησαν τον Τότι και τον Ρόκι, αρχηγό εκείνη την περίοδο της Λάτσιο.

Η «κόντρα» με αριθμούς

Από εκείνη την ημέρα και μετά ξεκίνησε και πάλι οι «εχθροπραξίες» ο σεβασμός ωστόσο δεν χάθηκε ποτέ. Η Λάτσιο είναι η ομάδα που, μετά την Ίντερ, ο Τότι αντιμετώπισε περισσότερες φορές, 44, μετρώντας 15 νίκες, 12 ισοπαλίες και 17 ήττες, σκοράροντας έντεκα φορές αποτελώντας μαζί με τον Ντα Κόστα πρώτο σκόρερ στην ιστορία των «derby della Capitale».

Οι μπλούζες και.. η σέλφι!

Απέναντι στους αιώνιους αντιπάλους έχουν καταγραφεί επικοί πανηγυρισμοί με μπλούζες μέσα από τη φανέλα με διαφορετικά λόγια και νοήματα. Από το «vi ho purgato ancora» («σας καθάρισα ξανά») το 1999, στο αφιερωμένο στην Ιλάρια Μπλάζι «6 unica» («είσαι μοναδική») μετά το σπουδαίο γκολ που σημείωσε το 2002, μέχρι το «Game Over» του 2015.

Περισσότερο βέβαια και από τις μπλούζες, η θύμηση που μένει ανεξίτηλη, είναι της σέλφι με φόντο το πέταλο των οργανωμένων (την Curva Sud) τον Απρίλιο του 2004, μιας φωτογραφίας που ταξίδεψε σε όλο τον κόσμο, όπως η τεράστια ποδοσφαιρική αξία του Τότι.

Πηγή: sport-fm.gr

Προτεινόμενα Άρθρα