Κίνδυνος για τους Ιρανούς του Πανιωνίου

από AllAboutARIS

Ο δύο Ιρανοί του Πανιωνίου (Μασούντ, Χατζισάφι) θα απουσιάσουν δεδομένα από το πρώτο παιχνίδι των κυανέρυθρων στο Ισραήλ και είναι πολύ πιθανό να χάσουν και τη ρεβάνς με την Μακάμπι Τελ-Αβίβ.

Η χειρότερη δυνατή κλήρωση μπορεί να αποδειχθεί για τον Πανιώνιο αυτή με τη Μακάμπι Τελ-Αβίβ. Ο λόγος δεν είναι αγωνιστικός, αλλά πολιτικός!

Οι δύο Ιρανοί του Πανιωνίου (Μασούντ Σοτζαέι και Χατζισάφι) θα απουσιάσουν δεδομένα από το πρώτο παιχνίδι στο Ισραήλ, αφού δεν είναι δυνατόν να βγάλουν βίζα και να ταξιδέψουν στο Τελ-Αβίβ.

Ο λόγος; Ανάμεσα σε Ιράν και Ισραήλ δεν υπάρχουν διπλωματικές σχέσεις κάτι που σημαίνει ότι τα σύνορα του Ισραήλ είναι κλειστά για τους δύο παίκτες.

Το πρόβλημα όμως δεν περιορίζεται εκεί, αλλά έχει και συνέχεια. Σύμφωνα με πληροφορίες του SDNA που έχουν προέλευση το Τελ-Αβίβ οι δύο παίκτες σκέφτονται πολύ σοβαρά να μην αγωνιστούν και στον επαναληπτικό της Νέας Σμύρνης!

Τυχόν χρησιμοποίηση τους θα σημαίνει έμμεση αναγνώριση και νομιμοποίηση από την πλευρά των δύο παικτών του Ισραήλ ως κράτος, κάτι που σε καμία περίπτωση δεν υιοθετεί το Ιράν!

Όπως καταλαβαίνει κανείς η θέση των δύο παικτών είναι εξαιρετικά δύσκολη, που γίνεται ακόμα πιο περίπλοκη αν σκεφτεί κανείς ότι πρόκειται για δύο εν ενεργεία διεθνείς παίκτες, που ξεκινούν μία μουντιαλική χρονιά.

Αυτή τη στιγμή φαντάζει πολύ, πολύ δύσκολο (αν όχι αδύνατον) να αγωνιστούν σε κάποιο εκ των δύο παιχνιδιών του Πανιωνίου με την Μακάμπι Τελ-Αβίβ, κάτι που δυσχεραίνει κατά τα πολύ τα πλάνα του Μιχάλη Γρηγορίου.

Προτεινόμενα Άρθρα