Πρόκριση για Μίλαν και Μπιλμπάο (vid)

από AllAboutARIS

Στα αποκαλυπτήριά της μπροστά σε 65.000 κόσμο, η Μίλαν νίκησε εύκολα με 2-0 την Κραϊόβα και προκρίθηκε στα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ. Αποκλεισμός-σοκ για Αϊντχόφεν, άνετη πρόκριση για Μπιλμπάο, Μαρσέιγ, Έβερτον…

Tρία χρόνια ήταν πολλά. Πάρα πολλά για να απουσιάζει από την Ευρώπη η μεγάλη Μίλαν. Το εμπόδιο της Κραϊόβα δεν φάνταζε εξ αρχής ικανό για να αγχώσει τους “ροσονέρι” και η νέα Μίλαν μπροστά σε 65.000 κόσμο που βρέθηκε στα “Σαν Σίρο” στα αποκαλυπτήρια της ομάδας, έβγαλε χωρίς ιδιαίτερο κόπο την… υποχρέωση. 

Μετά το 0-1 άλλωστε στη Ρουμανία, η ομάδα του Μοντέλα αρκούσε να κάνει τα απολύτως απαραίτητα στον επαναληπτικό του κι αυτά έκανε. Κατάφερε να προηγηθεί από πολύ νωρίς, μόλις από το 9ο λεπτό με τον Μποναβεντούρα μετά από κόρνερ και με ένα νέο στημένο στο 51′, ο Κουτρόνε -που πάντως ήταν οριακά οφ σάιντ- διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του. 

Νωρίτερα οι γηπεδούχοι έχασαν πολλές ευκαιρίες, αλλά γλίτωσαν και την ισοφάριση σε ένα ανεπανάληπτο τετ α τετ με μία μεγάλη απόκρουση του Ντοναρούμα. 

Με τριάρα η Μπιλμπάο, «αγγαρεία» για Έβερτον, Μαρσέιγ

Από εκεί και πέρα εύκολα πήρε την πρόκριση τα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ και η Αθλέτικ Μπιλμπάο, με το 3-0 επί της Ντιναμό Βουκουρεστίου. Μετά το 1-1 στη Ρουμανία, οι Ισπανοί είχαν ούτως ή άλλως το προβάδισμα, αλλά με… μπροστάρη τον Ραούλ Γκαρσία που σκόραρε δις (24′, 29′) «καθάρισαν» το ματς από το πρώτο μισάωρο. Το τελικό σκορ διαμόρφωσε ο Αντούριθ στο 86ο λεπτό. 

Αναπάντεχος αποκλεισμός για την Αϊντχόφεν, από την άσημη Οσιγέκ. Μετά την εντός έδρας ήττα της με 1-0, η PSV ηττήθηκε με το ίδιο σκορ και στην Κροατία, δεχόμενη από το 25′ το μοναδικό γκολ της συνάντησης από τον Μποτσκάι. 

Στη Σλοβακία η Έβερτον καλούνταν να υπερασπιστεί το 1-0 του Μέρσεϊσαϊντ κόντρα στην άπειρη Ρουζόμπεροκ και πήρε την πρόκριση στα πλέι οφ χωρίς να χρειαστεί να φορτσάρει. Με «χρυσή» αλλαγή τον Κάλβερτ-Λιούιν που μπήκε στο 69′ και σκόραρε στο 80′ τα “ζαχαρωτά” ντούμπλαραν” τις νίκες τους για το τελικό 0-1. 

«Σβηστά» πήρε την πρόκριση για την επόμενη φάση και η Μαρσέιγ. Το 4-2 στη Μασσαλία επί της Οστάνδης είχε φέρει ούτως ή άλλως τους Γάλλους με το 1,5 πόδι στην επόμενη φάση και το 0-0 του Βελγίου τους έδωσε άνετα το εισιτήριο για τα πλέι οφ της διοργάνωσης. 

Αναλυτικά τα αποτελέσματα (μαυρισμένη η ομάδα που προκρίνεται):

Οσιγέκ-Αϊντχόφεν 1-0
Μπιλμπάο-Ντιναμό Βουκουρεστίου 3-0
Μίλαν-Κραϊόβα 2-0
Ρουζόμπεροκ-Έβερτον 0-1
Οστάνδη-Μαρσέιγ 0-0

Προτεινόμενα Άρθρα