Ζανγκ: “Η σταθερότητα της Ίντερ απειλείται από την προθεσμία για την αποπληρωμή του χρέους”

από AllAboutARIS

Η πρωταθλήτρια Ίντερ είναι σε δύσκολη θέση, καθώς πλησιάζει η καταλυτική προθεσμία εξόφλησης των δανείων που έλαβαν οι ιδιοκτήτες των Μάιο του 2021 για να βγάλουν την ομάδα από τη δύσκολη θέση, από την αμερικανική εταιρεία Oaktree. Η καταλυτική ημερομηνία είναι η 21η Μαΐου, μιας και η 20η είναι αργία στο Λουξεμβούργο.

Ο πρόεδρος των νερατζούρι Στίβεν Ζανγκ, με δήλωσή του στην επίσημη ιστοσελίδα της ομάδας, ανέφερε ότι μέχρι και σήμερα (18/05) δεν έχει βρεθεί λύση, αλλά θα κάνουν τα πάντα για να υπερασπιστούν την ομάδα.

Οι νυν διοικούντες την Ίντερ ήλπιζαν να συνάψουν νέα δανειακή σύμβαση με άλλη εταιρεία, ωστόσο δεν κατάφεραν έρθουν σε συμφωνία κι έτσι η προθεσμία πλησιάζει. Αν περάσει, τότε η Oaktree θα έχει το δικαίωμα να επανακτήσει τον σύλλογο.

“Αυτή η σεζόν σηματοδοτεί ένα ιστορικό ορόσημο στην 116χρονη ιστορία μας, καθώς τώρα με περηφάνια φοράμε δύο αστέρια στο στήθος μας, συμβολίζοντας τις κοινές προσπάθειες γυναικών και ανδρών στην Ίντερ. Καθώς πλησιάζουμε στο τέλος αυτής της φανταστικής σεζόν, θέλω να αναφερθώ στις εικασίες σχετικά με την οικονομική σταθερότητα του κλαμπ.

Οι χρονιές 2020 και 2021 ήταν αξέχαστες για τη γενιά μας, καθώς η παγκόσμια πανδημία άλλαξε βαθιά πολλές πτυχές της ζωής μας. Προκειμένου να συνεχίσουμε την υποστήριξή μας στην Ίντερ μετά από πάνω από ένα δισεκατομμύριο επενδύσεις, εξασφαλίσαμε τη διευκόλυνση δανεισμού της Oaktree με δικά μας έξοδα για να υποστηρίξουμε αυτό το νικηφόρο έργο που ξεκινήσαμε από το 2016. Από τότε, η διοικητική μου ομάδα και εγώ έχουμε αφοσιωθεί να αναπτύξουμε την επιτυχία εντός του αγωνιστικού χώρου μαζί με την αυστηρή οικονομική πειθαρχία.

Η σκληρή δουλειά μας απέδωσε. Στα οκτώ χρόνια υπό τη διαχείριση μας, μαζί με τα επιτελεία, τους παίκτες και τους προπονητές μας, ζήσαμε επτά τρόπαια, δύο ευρωπαϊκούς τελικούς και κατακτήσαμε δύο φορές την κορυφή του Πρωταθλήματος της Serie A. Το θρυλικό δεύτερο αστέρι είναι απόδειξη της ανάπτυξης και της επιτυχίας μας. Φυσικά, το να φτάσουμε αυτά τα απίστευτα ύψη τόσο εντός όσο και εκτός γηπέδου ωφελεί επίσης όλους τους συνεργάτες μας, συμπεριλαμβανομένης της Oaktree.

Κατά την προσέγγιση της εκκρεμούς ημερομηνίας εξαργύρωσης της διευκόλυνσης της Oaktree, καταβάλλαμε κάθε προσπάθεια με τον συνεργάτη μας για να βρούμε μια φιλική λύση, συμπεριλαμβανομένων πολλαπλών οδών για την Oaktree να επιτύχει πλήρη και άμεση οικονομική απόδοση. Δυστυχώς, οι προσπάθειές μας μέχρι σήμερα έχουν εξοργιστεί από νομικές απειλές και έλλειψη ουσιαστικής δέσμευσης από την Oaktree. Όχι μόνο αυτό ήταν βαθιά ενοχλητικό και απογοητευτικό, μια τέτοια συμπεριφορά τώρα εγκυμονεί πιθανούς κινδύνους για τον Σύλλογο που θα μπορούσε να θέσει σε σοβαρό κίνδυνο τη σταθερότητά του.

Εκ μέρους της Ίντερ, ως Πρόεδρος, θέλω να διαβεβαιώσω τους εκατοντάδες εκατομμύρια οπαδούς σε όλο τον κόσμο, ότι θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να προστατεύσουμε το χρώμα, τη θεμελιώδη αξία και τη σταθερότητά μας. Δεσμευόμαστε να εργαστούμε για μια ειρηνική επίλυση με την Oaktree και να συνεχίσουμε την ιστορία επιτυχίας μας για την αγαπημένη μας Ίντερ.

Φόρτσα Ίντερ,

Πρόεδρος

Στίβεν Ζανγκ”.

Προτεινόμενα Άρθρα