Τραμπ: "Η μεταβίβαση εξουσίας θα γίνει ομαλά" (vid)

από Αντώνης Γκάτζιος

Στην παραδοχή της μεταβίβασης της εξουσίας με ομαλό τρόπο προέβη με δήλωσή του ο Ντόναλντ Τραμπ.

Δημόσια ότι θα παραδώσει την εξουσία στον Τζο Μπάιντεν παραδέχτηκε ο Ντόναλντ Τραμπ.

Ο ίδιος σε δήλωση που έκανε λίγο μετά την επικύρωση της νίκης του Μπάιντεν και της Καμάλα Χάρις στις εκλογές της 3ης Νοεμβρίου από το Κογκρέσο ανέφερε πως η μεταβίβαση της εξουσίας, θα γίνει με ομαλό τρόπο.

“Παρότι διαφωνώ πλήρως με το αποτέλεσμα των εκλογών και τα γεγονότα με επιβεβαιώνουν, θα υπάρξει μια ομαλή μεταβίβαση στις 20 Ιανουαρίου” ανέφερε στην αρχική του τοποθέτηση.

Στην συνέχεια των λεγομέων του πρόσθεσε τα εξής:”Πάντα έλεγα ότι θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας για να διασφαλίσουμε ότι ότι μόνο οι νόμιμες ψήφοι θα έπρεπε να μετρηθούν.

 
Και ενώ αυτό είναι το τέλος της μεγαλειώδους πρώτης θητείας μας στην ιστορία των προέδρων είναι μόνο η αρχή του αγώνα μας να κάνουμε την Αμερική Μεγάλη ξανά”.

Το αμερικανικό Κονγκρέσο επικύρωσε την νίκη του Τζο Μπάιντεν και της Κάμαλα Χάρις στις προεδρικές εκλογές της 3ης Νοεμβρίου 2020, έπειτα από την απόρριψη των ρεπουμπλικανικών ενστάσεων για την εγκυρότητα των εκλογικών αποτελεσμάτων και στην Πενσιλβάνια.

Ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Μάικ Πενς επικύρωσε την ψήφο των 306 μεγάλων εκλεκτόρων υπέρ του Τζο Μπάιντεν , έναντι 232 για τον Ντόναλντ Τραμπ , κατά την διάρκεια της συνεδρίασης της Γερουσίας και της Βουλή των Αντιπροσώπων, η οποία διακόπηκε από την εισβολή οπαδών του Τραμπ στο Καπιτώλιο.

Το σώμα αρχικά απέρριψε με συντριπτική πλειοψηφία την προσπάθεια συμμάχων του Ρεπουμπλικάνου προέδρου Ντόναλντ Τραμπ να εμποδίσουν την κύρωση του αποτελέσματος των προεδρικών εκλογών στην πολιτεία Αριζόνα, απορρίπτοντας την ένσταση με 93 ψήφους έναντι 6.

Ακολούθησε η επίσης με συντριπτική πλειοψηφία επικύρωση της εκλογή στη πολιτεία της Πενσυλβάνια όπου οι γερουσιαστές υπερψήφισαν με 92 υπέρ και 7 κατά.

Προτεινόμενα Άρθρα