"Χωρίς το ίδρυμα Λάσκαρη, δεν θα κατακτούσαμε το πρωτάθλημα"

από AllAboutARIS

Ο παίκτης της πρωταθλήτριας ομάδας μπάσκετ με αμαξίδιο του ΑΡΗ αναφέρθηκε στην πρόσφατη επιτυχία αλλά και στις δυσκολίες που αντιμετώπισε κατά τη διάρκεια της σεζόν.

Αναλυτικά, τα όσα δήλωσε ο Παναγιώτης Χρυσοβέργης στην εκπομπή “Basketcity” στον “Libero 107,4”:

Για την παρουσία του ΑΡΗ στην τελική φάση του πρωταθλήματος στη Ρόδο: «Ακόμα και στο πρώτο παιχνίδι με το Μαρούσι που χάσαμε στην παράταση με έναν πόντο, είχαμε πολύ καλή παρουσία, απλά έπρεπε κάποιος να κερδίσει. Στους επόμενους αγώνες με τον Άτλαντα και τη Δωδεκάνησο μπήκαμε με περισσότερη διάθεση, προσπαθήσαμε να έχουμε πιο καθαρό μυαλό. Η Δωδεκάνησος είναι υ υπερδύναμη του πρωταθλήματος και το μεγάλο φαβορί. Εμείς ήμασταν το αουτσάιντερ γιατί πέρσι είχαμε κατακτήσει την 4η θέση, πεισμώσαμε, δουλέψαμε και είναι σίγουρο ότι δεν περίμεναν από εμάς αυτή τη μεγάλη διαφορά».

Για το αν πείσμωσαν μετά την ήττα στον πρώτο αγώνα με το Μαρούσι: «Ήταν ανάμεικτα τα συναισθήματα. Χάσαμε για έναν πόντο αλλά δεν απογοητευτήκαμε. Την επόμενη μέρα το πρωί είπαμε ότι πρόκειται για έναν καινούριο αγώνα κι εφόσον είχαμε ακόμα πιθανότητες για τον τίτλο, δεν εγκαταλείψαμε την προσπάθεια».

Για την αναμονή του τελευταίου αγώνα στον οποίο ο ΑΡΗΣ περίμενε νίκη της αδιάφορης Δωδεκανήσου: «Κρατούσαμε χαμηλά την μπάλα και περιμέναμε να τελειώσει το παιχνίδι. Ξέραμε τις δυνατότητες των ομάδων και ομολογώ ότι στο μέχρι το 3ο δεκάλεπτο που το παιχνίδι ήταν κοντά, είχαμε ένα σχετικό άγχος. Μετά η Δωδεκάνησος πήρε διαφορά ηρεμήσαμε και περιμέναμε να λήξει ο αγώνας για να πανηγυρίσουμε εμείς το πρωτάθλημα».

Για την παρουσία φιλάθλων του ΑΡΗ στη Ρόδο: «Ήταν 5-6 άτομα φίλαθλοι της ομάδας από τη Ρόδο. Ερχόντουσαν σε κάθε αγώνα με μία σημαία του ΑΡΗ και πραγματικά μας έδινε δύναμη η παρουσία τους. Δεν σας κρύβω ότι στη Θεσσαλονίκη όταν παίζαμε οι κερκίδες ήταν άδειες».

Για το αν η κατάκτηση του τίτλου φέρει τον κόσμο του ΑΡΗ δίπλα στην ομάδα: «Θα παίξει σίγουρα ρόλο, αλλά δεν είναι και τόσο ωραίο το γεγονός ότι χρειάστηκε να πάρουμε έναν τίτλο για να έρθει ο κόσμος να μας στηρίξει. Είμαστε αθλητές, παίζουμε στον ΑΡΗ και νομίζω ότι έστω και για ένα ματς θα έπρεπε να έρθει για να γνωρίσει πρώτα το άθλημα και μετά να μας στηρίξει». 

Για την βράβευση της ομάδας μπάσκετ με αμαξίδιο του ΑΡΗ από φιλάθλους του ΠΑΟΚ: «Με έκπληξη κι ενώ προετοιμαζόμασταν για τον αγώνα, μας ενημέρωσαν ότι θα μας τιμήσει ο σύνδεσμος φιλάθλων του ΠΑΟΚ στη Ρόδο. Ήταν μεγάλη χαρά και τιμή για μας γιατί ο αθλητισμός είναι για όλους και πάνω από χρώματα».

Για τις δυσκολίες που αντιμετώπισε αυτός και οι συμπαίκτες του κατά τη διάρκεια της σεζόν: «Είμαστε μια ωραία παρέα, όλοι βοηθάμε και συμμετέχουμε όσο μπορεί ο καθένας. Δεν είναι εύκολα τα πράγματα. Ευτυχώς στάθηκε δίπλα μας το ίδρυμα Λάσκαρη γιατί χωρίς αυτό δεν θα είχαμε καταφέρει να πάρουμε αυτόν τον τίτλο. Παλεύουμε μόνοι μας ουσιαστικά. Από τα σέρβις των αμαξιδίων μέχρι κάθε τι που χρειαζόμασταν το αναλαμβάναμε και το κάναμε μόνοι μας. Αυτό είναι κάτι που δεν πρέπει να συμβαίνει αν θέλει η ομάδα να έχει υψηλούς στόχους».

Για τη συνέχεια των υποχρεώσεων του ΑΡΗ: «Τώρα ξεκουραζόμαστε και επόμενη διοργάνωση είναι το κύπελλο που θα ξεκινήσει τον Οκτώβριο. Θα συγκεντρωθούμε τον Σεπτέμβριο για να ξεκινήσουμε προετοιμασία και κρατάμε χαμηλά το κεφάλι, δεν σημαίνει ότι επειδή πήραμε το πρωτάθλημα θα πάρουμε και το κύπελλο. Η ομάδα θα παρουσιαστεί χωρίς αλλαγές, με τους ίδιους παίκτες καθώς η μεταγραφική περίοδος είναι μετά την ολοκλήρωση του κυπέλλου».

Προτεινόμενα Άρθρα