Ούτε ο ΑΡΗΣ ξέφυγε από τον "Νόμο του Μέρφυ"

από AllAboutARIS

Όλοι μας γνωρίζουν μερικούς από τους κανόνες του "Νόμου του Μέρφυ" και αρκετές φορές τους επικαλούμαστε για να μπορέσουν να εξηγήσουμε δύσκολες στιγμές της ζωής μας, όπου παίζει ρόλο η τύχη αλλά και η απόφαση που έχουμε πάρει. Κάτι τέτοιο ισχύει στον ΑΡΗ, ο οποίος έπεσε και αυτός θύμα του…

Οι “κίτρινοι” δεν κατάφεραν στο Γολγοθά των τεσσάρων εκτός έδρας αγώνων για Ελλάδα και Ευρώπη (Κολοσσός, Ολίμπια Μιλάνου, Παναθηναικός, Άλμπα Βερολίνου) να πάρουν κάποια νίκη και όχι μόνο γνώρισαν τέσσερις ήττες αλλά βίωσαν και δύο διασυρμούς με απογοητευτικές εμφανίσεις. Και όπως συμβαινει πάντα άρχισαν οι αφορισμοί, να φύγει ο ένας, να έρθει ο άλλος, βάλε λεφτά, πάρε παίκτη, εσύ φταις, εγώ, ο τάδε, ο δείνα.
Εδώ ταιριάζει ο Μέρφυ και ορισμένοι από τους κανόνες του όπως “Τα πάντα πάνε στραβά ταυτόχρονα” ή “Όταν τα πράγματα δεν μπορούν να γίνουν χειρότερα, θα γίνουν”. Και δυστυχώς στον ΑΡΗ όλα πήγαν στραβά. Οι “κίτρινοι” έμειναν από… βενζίνη σε ένα σημείο της χρονιάς όπου τους ήρθαν τέσσερα εκτός έδρας παιχνίδια απέναντι σε ομάδες που είχαν τα δικά τους θέματα. Η Ολίμπια Μιλάνου ήταν “άνω κάτω ” και ο Ρέπεσα ήταν έτοιμος να φύγει, ο Παναθηναικός προέρχονταν από ήττα με τον Ερυθρό Αστέρα και πρόστιμα από την διοίκηση ενώ η Άλμπα από τρεις συνεχόμενες ήττες, στην μία μάλιστα πέτυχε 43 πόντους. Ο πληγωμένος και κουρασμένος ΑΡΗΣ βρήκε τους αντιπάλους του σε μία ιδιαίτερη στιγμή και το πλήρωσε. Αν αυτές οι ήττες και οι εμφανίσεις ήταν… διάσπαρτες μέσα στην χρονιά δεν θα γίνονταν ο κακός χαμός του γίνεται τώρα. Αλλά ήταν μαζεμένες και αυτό πλήγωσε τον κόσμο, την διοίκηση, τους παίκτες, το τεχνικό τιμ.

Ο ΑΡΗΣ έχει… ταβάνι και το έφτασε γρήγορα. Και αυτό που βγαίνει ως συμπέρασμα μετά από μερικούς μήνες και εν μέσω κρίσης είναι ότι η νίκη στο ΟΑΚΑ επί της ΑΕΚ έκανε… ζημιά, η οποία φαίνετραι τώρα. Εκεί η νίκη γέμισε ενθουσιασμό την διοίκηση, την ομάδα, τον κόσμο. Ξαφνικά η πλειοψηφία άρχισε να μιλάει για “διπλό” στο Κύπελλο με τον Παναθηναικό, για το EuroCup, την τρίτη θέση. Και ακόμα δεν είχε βγει ο χρόνος. Οι ελλείψεις καλύφθηκαν, μερικοί μάλιστα έλεγαν ότι με μία μεταγραφή ο ΑΡΗΣ θα χτυπήσει τίτλο. Και φάνηκε τελικά εκεί ο ΑΡΗΣ έφτασε στο… ταβάνι του όχι όσον αφορά τις δυνατότητες του, αλλά την σωματική και πνευματική του δύναμη.

Ο Δημήτρης Πρίφτης το ήξερε, προσπάθησε να κάνει “ροτέισον” όσο μπορούσε, αλλά ήρθαν τραυματισμοί, υπήρχαν τα διπλά παιχνίδια αλλά και τα… κολλητά ντέρμπι με Ολυμπιακό και Παναθηναικό. Τα Χριστούγεννα οι “κίτρινοι” θα ξεκουράζονταν αλλά αντί αυτού πέρασαν τις γιορτές στο παρκέ και στην Αθήνα. Κάτι που πλέον δείχνει να έχει επηρεάσει την ομάδα σε μεγάλο βαθμό.

Οι Έλληνες παίκτες έχουν καθοδικη΄πορεία, οι Αμερικανοί κυρίως δείχνουν “σκασμένοι” και κάποιοι εκτός τόπου και χρόνου. Η κούραση σε συνδυασμό με την απογοήτευση μετά τις συνεχόμενες ήττες, έχουν επηρεάσει την ομάδα. Ο ΑΡΗΣ έπρεπε να ενισχυθεί, όχι για να κερδίσει τον ημιτελικό του Κυπέλλου αλλά για να αντέξει σε βάθος χρόνου. Ο Πρίφτης θέλησε να δώσει πίστωση χρόνου στον Τσούπκοβιτς ο οποίος είχε δύο συνεχόμενα καλά παιχνίδια πριν τραυματιστεί. Η διοίκηση από την άλλη και αυτή… μεθυσμένη από το νέκταρ της νίκης στο ΟΑΚΑ έδειξε την απειρία της και χάθηκε της μη παίρνοντας άμεσες αποφάσεις. Οι “κίτρινοι” ψάχνουν για παίκτες εδώ και καιρό, αλλά για διάφορους λόγους δεν έκλεισε κάποια συμφωνία (δεν ήταν μόνο θέμα Πρίφτη, αλλά και της διοίκησης).

Φτάσαμε στο σήμερα λοιπόν όπου ο ΑΡΗΣ είναι πληγωμένος. Οι ήττες έφεραν γκρίνια, ο κόσμος που ταξίδεψε σε Μιλάνο και Βερολίνο κερδίζοντας τον θαυμασμό όλων, είναι απογοητευμένος και πάντα σε τέτοιες καταστάσεις θα υπάρχει και κάποιο… παρατράγουδο όπως οι αποδοκιμασίες μετά την ήττα από την Άλμπα. Οι “κίτρινοι” είναι με την… πλάτη στον τοίχο όσον αφορά το EuroCup όπου η πρόκριση ναι μεν δεν χάθηκε αλλά δυσκόλεψε αρκετά.

Τι γίνεται τώρα;” είναι το μεγάλο ερώτημα.
Μεταγραφική κίνηση θα γίνει, η διοίκηση το έχει πάρει απόφαση αλλά δεν πρόκειται να δώσει και μία… περιουσία. Αυτό είναι επίσης ξεκάθαρο.
Κάποιοι από τους παίκτες πρέπει να βρουν τον καλό τους εαυτό, γιατί τελευταία δείχνουν εκτός τόπου και χρόνου.
Ο κόσμος πρέπει να συνεχίσει να στηρίζει την προσπάθεια της ομάδας και στο τέλος θα γίνει… ταμείο, όπως κάθε χρόνο.
Η διοίκηση στηρίζει τον Πρίφτη, δεν υπάρχει θέμα, ούτε το σκέφτηκε ο Νίκος Λάσκαρης.

Υ.Γ.1: Ο ΑΡΗΣ πέτυχε τον στόχο της Ευρώπης που ήταν η πρόκριση στην επόμενη φάση του EuroCup, έφτασε στα ημιτελικά του Κυπέλλου, όπου έπαιξε εκτός τον Παναθηναικό και είναι τέταρτος στην Α1. Οπότε δεν έχει έρθει η καταστροφή, ούτε έχουν διαλυθεί τα πάντα. Ο στόχος της οικονομικής εξυγίανσης και της αποπληρωμής του άρθρου 99 βρίσκεται σε εξέλιξη και πάει βάση του πλάνου.
Υ.Γ.2: Στην επιστρογή μου από το Βερολίνο έκανα στάση στην Κωνσταντινούπολη όπου πέτυχα τον πρώην προπονητή του ΑΡΗ και νυν συνεργάτη του Ίβκοβιτς στην Ανατολού Εφές, Βαγγέλη Αγγέλου, με τον οποίο είχα μία κουβέντα για τους “κίτρινους”. Ο ίδιος έδειξε ενημερωμένος, παρακολουθεί τους “κίτρινους” και τον Δήμητρη Πρίφτη. Τι κράτησα από την ολιγόλεπτη κουβέντα (έτρεχε για να προλάβει το αεροπλάνο για Ζάγκρεμπ); Οι παίκτες του ΑΡΗ, Έλληνες και ξένοι, δεν έχουν μάθει να παίζουν δύο αγώνες την εβδομάδα. Και έσκασαν. “Εδώ εμείς με το ρόστερ μας και πάλι περνάνε δύσκολες στιγμές” ήταν η ατάκα του Αγγέλου. Και είναι απόλυτα σωστή, για να περιγράψει την κατάσταση.
Υ.Γ.3: Για τον Νέιμικ δεν ξέρω αν έρθει τώρα στον ΑΡΗ. Αλλά αν μείνει ο Πρίφτης, θα είναι μία από τις πρώτες μεταγραφές της ομάδας. Είτε ως… Αμερικανός, είτε ως… Ελβετός (τυχαία η συγκεκριμένα χώρα).
Υ.Γ.4: Η διοίκηση μαθαίνει οπότε και αυτή έκανε τα λάθη της. Αλλά δείχνει ότι έχει μάθει από αυτά και δεν θα τα επαναλάβει. Είτε σε αγωνιστικό, είτε σε επικοινωνιακό επίπεδο.
Υ.Γ.5: Συνάντηση με την Ευρωλίγκα θα έχουν οι “κίτρινοι” στην Βαρκελώνη, αν και η… πλάστιγγα γέρνει προς FIBA Europe μεριά. Αναμονή όμως μέχρι να αναλυθούν τα οικονομικά δεδομένα και από τις δύο πλευρές.

Προτεινόμενα Άρθρα