Grand Prix Ισπανίας: ο Μαρκ Μάρκεθ στην pole position

από AllAboutARIS

Δεν το χάνει με τίποτα: παρά την 27 (!) φετινή του πτώση, ο Μαρκ Μάρκεθ πήρε την pole position στη Βαλένθια, δείχνοντας ποιος θα πάρει (και) το φετινό πρωτάθλημα. Δεύτερος ο Ζαρκό, τρίτος ο εκπληκτικός Ιανόνε με Suzuki, απογοητευτικός ο Ντοβιτσιόζο.

Είναι κοινό μυστικό- το ξέρουμε όλοι: θα το πάρει. Ναι, θα πάρει και το φετινό πρωτάθλημα, το 4ο στα 5 χρόνια που αγωνίζεται στη μεγάλη κατηγορία, συνεχίζοντας να μεγαλώνει το μύθο του. Μπορεί για διαφημιστικούς λόγους μιας «επίπλαστης» παράτασης της αγωνίας να λένε οι πάντες πως ο Ντοβιτσιόζο έχει ελπίδες αύριο, όμως δεν έχει. Όχι μ’ αυτόν. Όχι με τον Μαρκ Μάρκεθ.

Αυτό φρόντισε να το αποδείξει και σήμερα για νιοστή φορά ο απίθανος Ισπανός, καθώς πήρε δια περιπάτου την pole στον κρίσιμο τελευταίο αγώνα της σεζόν, παρά το γεγονός πως στον τελευταίο του γρήγορο γύρο έπεσε ξανά- σαφές δείγμα πως πιέζει και πάλι στο όριο, χωρίς να λαμβάνει υπόψη του τις «στρατηγικές».

Πίσω από τον απλησίαστο Μαρκ βρέθηκε ο εκπληκτικό ρούκι Ζαρκό, ο οποίος απέδειξε και πάλι πως η περσινή Yamaha είναι περίπου 3 έτη φωτός καλύτερη από την φετινή, ενώ την πρώτη γραμμή της εκκίνησης συμπλήρωσε ο- «αναστημένος» εσχάτως- Αντρέα Ιανόνε, που δείχνει αρκετά δυνατός με την Suzuki του. 

Λορένθο, Πεντρόσα, Πίρο (εξαιρετικός σήμερα στις κατατακτήριες), Ρόσι, Αλέιξ Εσπαργκαρό, Ντοβιτσιόζο (αποχαιρέτα τον τίτλο που χάνεις…) και Ρινς συμπλήρωσαν την πρώτη δεκάδα, από την οποία απουσίαζε ο Βινιάλες που θα εκκινήσει 13ος.

Αύριο στις 15:00, λοιπόν, ο Μαρκ θα συνεχίσει να γράφει ιστορία, διατηρώντας τα σκήπτρα και συνεχίζοντας την παντοκρατορία του στο MotoGP.

Ο Ντόβι το πάλεψε όσο μπορούσε φέτος, όμως η Ducati ήταν μισό σκαλί κάτω από τον ασυναγώνιστο συνδυασμό Honda- Μάρκεθ.

Είναι, όπως θα ξέρετε κι εσείς, κοινό μυστικό… 

Προτεινόμενα Άρθρα