«Ο ΑΡΗΣ έχει εξαντλήσει κάθε νομικό πλαίσιο »

από AllAboutARIS

«Κοροϊδεύουν τον ΑΡΗ και όλους μας»

Στην εκπομπή του AllAboutAris on AIR φιλοξενήθηκε ο Ηλίας Στάθας ο οποίος σχολίασε την ανακοίνωση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού που αφορά τον ΑΡΗ

Για την χορήγηση πιστοποιητικού της ΕΕΑ γαι τις ομάδες υπό εκκαθάριση:

«Δεν αλλάζει πολλά από αυτά που είχαν πει τον Φλεβάρη, αλλά αυτή η ανακοίνωση μιλάει για κακουργηματικές πράξεις  για τις ομάδες που είναι υπό εκκαθάριση και όσο ενδιαφέρει τον ΑΡΗ είναι εντελώς λανθασμένη και ειδικά για τον ΑΡΗ είναι προκλητικά λανθασμένη καθώς όταν μιλάμε για καταδολίευες γίνεται λόγος για κάποιον που θέλει να εξαπατήσει το νόμο,   καθώς ο ΑΡΗΣ είναι μέσα στις ομάδες που επικαλέστηκαν τον νόμο και όταν μιλάμε για τον ΑΡΗ είμαστε η μοναδική ομάδα που έχει εξαντλήσει κάθε νομικό πλαίσιο και ο ΑΡΗΣ πάντα κρατούσε ενήμερους τους πιστωτές του. Και όσο μιλάμε για τον ΑΡΗ,ο ΑΡΗΣ δεν πήγε κατευθείαν στην Γ εθνική αφού στην αρχή προσπάθησε να σώσει με το άρθρο 99 την τότε ΠΑΕ.Η σημερινή ανακοίνωση της ΕΑΠ μιλάει για τις υποχρεώσεις των ομάδων προς το δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία, ο ΑΡΗΣ στο 99 πήγε με συναίνεση του δημοσίου και του ΙΚΑ σε 1.700.000 ευρώ.»

 

«Σε ότι μας αφορά αυτά πρέπει να μαζευτούν όλοι οι δικηγόροι όλοι μαζί με τον κύριο Ψηφίδη ή τον κύριο Καρυπίδη και να τα βάλουν και γίνει μια κοινή γραμμή και να παρουσιαστεί και στην ΕΑΚ και στο υπουργείο. Δεν μπορούν να πουν όλοι αυτοί  τον ΑΡΗ απατεώνα καθώς εξαντλήσαμε κάθε νομική πιθανότητα που το έδιναν την πιθανότητα να σώσει την παλιά ΠΑΕ. Δεν υπήρχε χρήμα, δεν μπορούσαμε να ανταποκριθούμε, ακόμη και ο Αργύρηες Αργυριάδης προσπάθησε το καλοκαίρι του 2014, και είχε προτείνει μόνο αν είχαμε 2 εκ ευρώ θα μπορούσαμε να πάμε σε συναίνεση με τους πιστωτές για να σώσουμε την παλιά ΠΑΕ. Όταν εμεί από την πλευρά μας δεν είχαμε τα χρήματα ακολουθήσαμε την λύση της γ εθνικής και της εκκαθάρισης. Εγώ έλεγα ότι εμείς πρέπει να κάνουμε κανονικά την εκκαθάριση και να μην περιμένουμε την πεπατημένη, δηλαδή ο νόμος έλεγε αφού έχεις ξεκινήσει μια διαδικασία και την προχωράς δεν θα σου κόψω εγώ την άνοδο.»

«Η παλιά ΠΑΕ δεν έχει και καμία εμπορική λειτουργία δηλαδή κατουσίαν είναι ανενεργή. Αυτό το έχει καταφέρει η Λάρισα και έχει πάρει το έγγραφο ο κύριος Κούγιας . Αφού δεν υφίσταται καμία εμπορική δραστηριότητα η παλιά ΠΑΕ δεν μπορούν να αναφέρουν τα παλιά χρέη . Τι χρήματα περιμένει το δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία από έναν ΑΡΗ που δεν θα τον αναλάβει κανείς. Ο νόμος πρέπει να νομοθετεί με τις λιγότερες κακές επιπτώσεις προς το πρόσωπο που στην προκειμένη περίπτωση είναι ο ΑΡΗΣ και η αναλογία είναι πάντα υπέρ του πολίτη είτε είναι φυσικό πρόσωπο είτε είτε είναι νομικό πρόσωπο. Μια δήλωση όπως η σημερινή η οποία λέει ότι οι ομάδες που έπεσαν Γ έθνική για να καθαριστούν είναι καταδολιευτική  είναι αρχικά πρώτον είναι προκλητική δεύτερον μπάζει νομικά και τα΄ριτον  όσον αφορά τον ΑΡΗ υπάρχει μια πορεία 4 χρόνων που δείχνει ότι μιλούσε σταδιακά με τος πιστωτές του και όλοι γνωρίζουν την κατάσταση του ΑΡΗ τότε.»

«Είναι λοιπόν ώρα για δράση καθώς ο ΑΡΗΣ έχει δοκιμάσει τα πάντα, δεν έχει δημιουργήσει πρόβλημα σε κανέναν και ήταν ειλικρινέστατος προς τα ασφαλιστικά ταμία σε όλες τις διαδικασίες που ακολούθησε. Ο ΑΡΗΣ έχει κάνει τα πάντα για να διατηρήσει το ΑΦΜ και να μην προκαλεί προβλήματα στο δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία. Ο ΑΡΗΣ έχει κάνει τα πάντα για να διατηρήσει το ΑΦΜ και να μην προκαλεί προβλήματα στο δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία. Μετά από δυο χρόνια στα χωράφια πάρουμε την αντίληψη ότι το κράτος δεν νοιάζεται για την πορεία του ΑΡΗ και πως θα αντιμετωπίζεται αυτός από το κράτος και έχουν την στάση «ή θα αναπληρώσετε το χρέος 28 εκκατομυρίων  ή τίποτα» δεν θα πάει πουθενά η κατάσταση.»

Είναι η ίδια ΕΕΑ απλά με διαφορετική σύνθεση που πήρε τις δυο αποφάσεις για τον ίδιο νόμο σωστά;

«Για εμένα αυτό έχει και πολιτικέ αιτίες και θέλει το υπουργείο αθλητισμού να φανέι δίκαιο στους Έλληνες πολίτες ότι χαρίζω στον ΑΡΗ τα χρέη του ενώ τους πολίτες που χρωστάν 1000 ευρώ στην εφορία θα τους κάνω κατάσχεση.»

Για την περίπτωση της ΑΕΚ

«Στην περίπτωση της ΑΕΚ στην οποία μάλιστα το δημόσιο συμφώνησε να εκχωρηθούν χρέη του μακαρίτη του Ψωμιάδη από την ΑΕΚ ελπίζαμε και εμείς ότι από τα δικαστήρια θα είχαμε την ίδια αντιμετώπιση όπως με την ΑΕΚ. Θεωρώ όμως ότι δεν μπορούμε να καθόμαστε με σταυρωμένα χέρια καθώς η λογική να μας θεωρούν καταδολιευτικούς είναι απαράδεκτη . Θα είναι εξωφρενικό να μας πούνε μετά από τόσα δικαστήρια και ότι πέσαμε στην γ εθνική για να γλυτώσουμε τους πιστωτές αρά εμείς όταν από το 2012 προσπαθούμε να σώσουμε μια κατάσταση μέσω της εκκαθάριση και μας καταδικάζουν για υποδικία κοροϊδεύουν τον ΑΡΗ και όλους μας.Η ομολογία είναι κατά περίπτωση, στα δικαστήρια και αθλητικά και τα πολιτικά έλεγα ότι πρέπει να πάνε κανονικά με την πεποίθηση ότι θα έχουμε την ίδια αντιμετώπιση όπως η ΑΕΚ φαίνεται ότι αυτό πάει να αλλάξει. »

«Εμείς δεν πρέπει να κλαίμε την μοίρα μας καθώς η συμπεριφοράς να μας θεωρούν υποδουλιευτικούς  είναι απαράδεκτη. Γιατί θεωρούν ότι πήγαμε επίτηδες να πέσουμε στην Γ εθνική για να γλυτώσουμε τα χρήματα από τους πιστωτές  μας. Άμα ήταν έτσι θα είχαμε τελειώσει με αυτήν την υπόθεση από το 2012 γιατί από το καλοκαίρι του 2012 προέκυψε το ΑΡΗΣ χωρίς χρήμα, ότι δεν υπάρχει μια. Όταν εννοώ δεν υπάρχει μια εννοώ απέναντι στους πιστωτές. Άρα εμείς όταν φτάνουμε από το 2012 στο 2015 και δεδομένων των συνθηκών, της κρίσης κλπ,και επειδή δεν μπορεί κανένας να βάλει πραγματικό χρήμα στον ΑΡΗ, με την έννοια ότι θα βοηθήσει τον ΑΡΗ να ξεφύγει από την κρίση χωρίς να χρησιμοποιήσει τους νόμους. Όταν τρία χρόνια προσπαθούμε να σώσουμε μια κατάσταση και αναγκαζόμαστε να πάμε σε εκκαθάριση πώς μπορεί να μας πει ο άλλος ότι είμαστε καταδολιευτικοί; Αυτό μας δίνει αυτομάτως το δικαίωμα να προβάλλουμε το επιχείρημα ότι ο νόμος προσπαθεί φωτογραφικά να εκδικηθεί  τον ΑΡΗ.»

Το θέμα του ΑΡΗ θα φτάσει στις  Επιτροπές Επαγγελματικού αθλητισμού τους επόμενους μήνες δηλαδή Ιούνιο-Ιούλιο και εκεί θα παρουσιάσει το ερώτημα του σωστά;

«Εγώ πιστεύω ότι μπορούμε από σήμερα να πάμε στο υπουργείο Ανάπτυξης και να πάρουμε άδεια όπως η Λάρισα ότι έχουμε ένα ΑΦΜ παλιάς εταιρείας το οποίο είναι ανενεργό και η παλιά εμπορική εταιρεία ΠΑΕ ΑΡΗΣ δεν έχει καμία εμπορική δραστηριότητα και το έγγραφο που έχει πάρει ο κύριος Κούγιας είναι για εκκρεμείς δίκες, όπως και εμείς έχουμε εκκρεμείς δίκες για το Ρύσιο. Λέει δηλαδή ότι για εμάς θεωρούμε ότι  το ΑΦΜ της εταιρείας είναι ανενεργό εμπορικά και ότι δεν μας ενδιαφέρουν οι εκκρεμείς δίκες, αυτό το θέμα μπορούμε να το εκμεταλλευτούμε  και εμείς.»

Προτεινόμενα Άρθρα