"Θετικά συναισθήματα" (pics)

από Γιώργος Γκάτος

"Υπάρχει πολύ ταλέντο στις μικρές ηλικίες"

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΗΝ ΕΛΕΝΗ ΤΣΑΛΚΑΤΙΔΟΥ

Η αυλαία της φετινής χρονιάς έπεσε πριν από λίγες ημέρες για το γυναικείο βόλεϊ του ΑΡΗ με την ολοκλήρωση των υποχρεώσεων των κορασίδων στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα και την κατάληψη της 2ης θέσης. Ωστόσο, πριν από αυτήν είχαν προηγηθεί ένα πρωτάθλημα Ελλάδας με τις νεάνιδες, δύο πρωταθλήματα Θεσσαλονίκης (κορασίδες-νεάνιδες) και μια 3η θέση με τις παγκορασίδες.

Άκρως θετικός ο απολογισμός, λοιπόν, για τις ακαδημίες του «κιτρινόμαυρου» Συλλόγου, όπως τονίζει και με δηλώσεις του στην εφημερίδα “ΑΡΗΣ ΕΙΣΑΙ!” ο προπονητής των τμημάτων υποδομής του ΑΡΗ, Γιάννης Τσαϊρέλης.

“Ολοκληρώθηκε πριν από λίγες μέρες η φετινή χρονιά για εμάς, μια χρονιά μεγάλη σε διάρκεια, που μας αφήνει, όμως, πολύ θετικά συναισθήματα, πέρα από την κούραση!” σχολίασε αρχικά ο έμπειρος τεχνικός, για να προσθέσει:

“Η χρονιά ολοκληρώθηκε με το Πανελλήνιο πρωτάθλημα των κορασίδων, όπου λόγω συγκυριών καταλάβαμε τη 2η θέση, η οποία, ωστόσο, σε καμία περίπτωση δεν θεωρείται αποτυχία”.

Είναι γνωστό ότι οι κορασίδες του “κιτρινόμαυρου” Συλλόγου αντιμετώπισαν διάφορα εξωγαωνιστικά προβλήματα στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα (βλέπε, ξενοδοχείο), τα οποία, όπως ήταν λογικό, τις επηρέασαν.

“Είναι αλήθεια πως επηρεάστηκαν τα κορίτσια. Οι συνθήκες ήταν πιο τραγικές απ’ ότι μπορεί να φαίνονται. Τα προβλήματα δεν μας άφησαν να συγκεντρωθούμε και η κούραση όσο περνούσε η ώρα στο πρώτο ματς μάς έβγαινε”, σχολίασε αρχικά ο έμπειρος τεχνικός για να συμπληρώσει: “Ωστόσο, δεν είμαι υποστηρικτής του “επειδή συνέβη ό,τι συνέβη θα πρέπει να μπούμε με πείσμα και εγωισμό στον αγωνιστικό χώρο για να νικήσουμε”. Εμένα μου αρέσει τα κορίτσια να μπαίνουν μέσα και να παίζουν σωστά. Παρ’ όλα αυτά τους αξίζουν πολλά μπράβο για την κατάληψη της 2ης θέσης, που είναι σαφώς μια επιτυχία για τον Σύλλογο, γιατί έχω δει ομάδες, που, ενώ πάνε για το πρωτάθλημα και χάνουν στο πρώτο ματς, τελικά να καταλαμβάνουν τη χειρότερη θέση”.

Επίσης, ο Γιάννης Τσαϊρέλης στάθηκε στο ότι: “Είναι πολύ δύσκολο να παλέψεις τα επόμενα ματς, αν έχεις ηττηθεί στο πρώτο. Όμως οι παίκτριές μας βρήκαν τα ψυχικά αποθέματα, αντέδρασαν και ανέβηκαν στη 2η θέση στην Ελλάδα. Πλέον μπορούν και αυτές να ξεκουραστούν γιατί προέρχονται από μια δύσκολη χρονιά”.

“Υπάρχει πολύ ταλέντο στις μικρές ηλικίες”
Τα τελευταία χρόνια τόσο το γυναικείο βόλεϊ του ΑΡΗ όσο και οι ακαδημίες του έχουν μπει σε μια νέα, πολύ καλύτερη τροχιά λειτουργίας και αυτό αποδεικνύεται τόσο από την καλή πορεία των γυναικών όσο και από τις επιτυχίες των τμημάτων υποδομής. Η δουλειά, που γίνεται στις τελευταίες είναι πολύ σημαντική, αφού σκοπός είναι να βγουν τα επόμενα χρόνια κορίτσια, τα οποία θα στελεχώσουν τη γυναικεία ομάδα. “Ήδη υπάρχουν κορίτσια τόσο από το τμήμα των κορασίδων όσο και από των νεανίδων, που θα προωθηθούν στη γυναικεία ομάδα. Έχουμε μια πολύ καλή συνεργασία με τον προπονητή του τμήματος, τον κ. Σολκίδη και στόχος μας είναι να δουλεύουμε πάνω σε παιδιά, που θα αποτελέσουν το “αύριο” του Συλλόγου”, υπογράμμισε ο κ. Τσαϊρέλης, για να καταλήξει στο ότι:

«Ο ΑΡΗΣ έχει μια πολύ μεγάλη βάση και προς αυτήν την κατεύθυνση δουλεύει. Υπάρχει πολύ ταλέντο στις μικρές ηλικίες».

Προτεινόμενα Άρθρα