Έκανε… πλάκα στο Ουλμ ο ΑΡΗΣ Midea και «κλείδωσε» την πρόκριση

από AllAboutARIS

Ο ΑΡΗΣ Midea στην κατάλληλη στιγμή πραγματοποίησε την καλύτερη του εμφάνιση και μπροστά σε 500 οπαδούς του που βρέθηκαν στην Ουλμ, διέλυσε την γερμανική ομάδα με 86-66. Με αυτή την νίκη και μετά την ήττα της Τουρκ Τέλεκομ, οι «κίτρινοι» πήραν την πρόκριση στην επόμενη φάση του Eurocup.
Ένας «μαγικός» ΑΡΗΣ Midea και στις δύο γραμμές του γηπέδου, κυρίως αμυντικά στο δεύτερο μέρος αλλά και επιθετικά έδειξε τις αρετές του. Κορυφαίοι οι Τολιόπουλος και Χάρελ, ο Σανόγκο έδωσε τρομερή ενέργεια στην άμυνα, όπως και οι Μπάνκστον, Σταρκ ενώ ο Μπλούμπεργκς πρόσφερε και επιθετικές λύσεις. Γενικά όσοι αγωνίστηκαν έδωσαν το κάτι παραπάνω για να έρθει η σημαντική νίκη επί της Ουλμ.
Αρνητικό σημείο του αγώνα ο τραυματισμός του Γκάλινατ στο δεύτερο δεκάλεπτο.
Οι Γερμανοί από την αρχή θέλησαν να επιβάλλουν έναν γρήγορο ρυθμό με πολλές επιθέσεις και ουσιαστικά το κατάφεραν με τους παίκτες του ΑΡΗ Midea να ακολουθούν. Αρχικά βέβαια αυτό το στυλ δεν βοήθησε με το σκορ στο 6-0 και στο 19-11 στο 5ο λεπτό. Ο ΑΡΗΣ Midea μάζεψε την διαφορά μειώνοντας σε 19-16, ην Ουλμ προηγήθηκε και πάλι με 26-18, πριν οι «κίτρινοι» μειώσουν με τον Χάρελ σε 26-23 στο τέλος του δεκαλέπτου.
Στην έναρξη της δεύτερης περιόδου ο ΑΡΗΣ Midea με καλάθια από Μπάνκστον και Σανόγκο, προηγήθηκε για πρώτη φορά με 26-27 στο 12ο λεπτό. Η άμυνα των «κιτρίνων» παρέμεινε ισχυρή και με νέο καλάθι του Μπάνκστον η διαφορά πήγε στους 3 πόντους (26-29) με το σερί του ΑΡΗ Midea να είχε φτάσει στο 11-0. Η Ουλμ είχε πάθει «μπλακ άουτ» με τον Χάρελ να κλέβει και να σκοράρει για το 26-31 στο 13ο λεπτό. Οι Γερμανοί δεν μπορούσαν με… τίποτα να διασπάσουν την άμυνα του ΑΡΗ Midea ενώ επιθετικά οι «κίτρινοι» είχαν λύσεις με αποτέλεσμα να φτάσουν την διαφορά στουτς 8 πόντους (31-39) μετά από τρίποντο του Τολιόπουλου στο 15ο λεπτό. Ο ΑΡΗΣ Midea έκλεισε ιδανικά το πρώτο ημίχρονο μιας και με τρίποντο του Έλληνα άσου, η διαφορά πήγε στους 9 πόντους (40-49), με τους «κίτρινους» να κυριαρχούν.
Με την ίδια ενέργεια, πάθος στην άμυνα και πολυφωνία στην επίθεση, μπήκαν οι παίκτες του Καστρίτη και στην τρίτη περίοδο, η οποία ήταν εκπληκτική και ουσιαστικά εκεί «τελείωσαν» όλα για την Ουλμ. Με πιεστική άμυνα και αλληλοκαλύψεις κυρίως μέσα στην ρακέτα, με συνεργασίες στην επίθεση και πολλαπλούς σκόρερ, ο ΑΡΗΣ Midea να αυξάνει την διαφορά, με τους γηπεδούχους ανήμπορους να αντιδράσουν. Το επιμέρους σκορ ήταν 8-22 με την διαφορά να φτάνει στους 23 πόντους!!! με την λήξη της τρίτης περιόδου με το σκορ στο 48-71.
Στα τελευταία δέκα λεπτά ο ΑΡΗΣ Midea έπρεπε να κάνει απλά… συντήρηση της διαφοράς που είχε ήδη πάρει, προκειμένου να φτάσει σε μία τεράστια νίκη. Αυτό κι έγινε, οι παίκτες του Καστρίτη παρέμειναν συγκεντρωμένοι στον στόχο που ήταν η νίκη. Οι Γερμανοί προσπάθησαν να αντιδράσουν αλλά δεν κατάφεραν παρά να μειώσουν την διαφορά, με τουν ΑΡΗ Midea να παίρνει μάι ιστορική νίκη με 86-66.

Τα δεκάλεπτα: 26-23, 40-49, 48-71, 66-86.

Δείτε τα στατιστικά

Προτεινόμενα Άρθρα