Αρβανίτης στο AllAboutARIS TV Basketball Edition για Άρθρο 99, πληρωμές σε πιστωτές και ban!

από Γιώργος Γκάτος

Ο Λευτέρης Αρβανίτης έβαλε ως χρονικό ορίζοντα το τέλος του 2022 για την οριστική αποπληρωμή του Άρθρου 99 αλλά και των ban.

“Ο ΑΡΗΣ μπήκε στο Άρθρο 99, με τη δική μου διοίκηση το 2013. Το Ελληνικό Δημόσιο από τότε, έχει εισπράξει σχεδόν όλο το ποσό που όφειλε το 2012 η ΚΑΕ ΑΡΗΣ. Μιλάμε για πάνω από 2 εκατομμύρια, χωρίς κούρεμα αφού έτσι έλεγε ο νόμος. Απλά οι διακανονισμοί ήταν μακροχρόνιοι. Αυτός ο διακανονισμός λήγει στο τέλος του 2022. Έχει μείνει ένα μικρό ποσό. Τελειώνει!” σημείωσε ο πρόεδρος του ΑΣ ΑΡΗΣ, για τις ρυθμίσεις του Άρθρου 99 που φτάνουν προς το τέλος τους.

Για να σημειώσει για τις πληρωμές προς παίκτες και τρίτους:

Παράλληλα, προς παίκτες και τρίτους, έχουν εξοφληθεί όλοι. Εκτός από τον Χρήστο Ταπούτο, που έχει να λαμβάνει ένα μικρό υπόλοιποι και τον ευχαριστούμε για την υπομονή του. Όλοι έχουν πάρει τα χρήματα τους, με ένα κούρεμα για το Άρθρο 99. Ήταν 50% κούρεμα, στο υπόλοιπο που τους χρωστούσε ο ΑΡΗΣ.

Να φέρω ένα παράδειγμα. Ένας αθλητής είχε υπογράψει συμβόλαιο 300 χιλιάδες ευρώ. Πληρώθηκε από τον ΑΡΗ 230 χιλιάδες ευρώ. Άρα, από τις υπόλοιπες 70 χιλιάδες, κουρεύτηκε το 50% και έτσι ο ΑΡΗΣ γλίτωσε 35 χιλιάδες ευρώ. Ουσιαστικά, ο ΑΡΗΣ κέρδισε ένα 10% από αυτό το κούρεμα. Τα λεφτά τα έχουν πάρει σχεδόν όλοι. Περίμεναν αλλά τα πήραν.

Άλλο ότι ο ΑΡΗΣ χρωστάει, άλλο ότι δεν πληρώνει. Πληρώνει όταν είμαστε εμείς. Με κάθε τρόπο, με κάθε θυσία, θα πρέπει έστω σε αυτή τη μορφή, όπου ο ΑΡΗΣ παλεύει, να είναι εδώ! Θα πρέπει να το βάλουν καλά στο μυαλό τους όλοι. Είμαστε εδώ και παλεύουμε!

Για την άρση των ban και την πορεία αποπληρωμής τους:

Το καλοκαίρι του 2020 εστάλη από την FIBA επιστολή να μη δώσει η ΕΟΚ δελτία στις ομάδες που έχουν ban. Δεν ήταν για εμάς, αλλά έπαιρνε η μπάλα και εμάς. Όλες οι προσπάθειες που κάναμε έπεφταν στο κενό με τους παίκτες που οφείλαμε, γιατί το έμαθαν αυτό οι πιστωτές. Πίστευαν ότι κάποιος θα βάλει λεφτά για να παίξει ο ΑΡΗΣ. Πήγαμε με τον Χρήστο Γρόλλιο στη Ζυρίχη και πήραμε το δικαίωμα για να μπούμε να παίξουμε. Ήταν εντελώς αδιάλλακτοι. 

Φέτος, έγιναν πιο διαλλακτικοί από πλευράς FIBA και χωρίς να ζητήσουμε χρήματα, με χρήματα του ΔΣ και φίλων του ΑΡΗ που έφεραν χρήματα στην ομάδα, εξοφλήσαμε τα 4 από τα 8 ban. Έχουμε σε διακανονισμό Σανικίτζε-Τζένκινς που τηρείται με νύχια και με δόντια. Για την υπόθεση του Μαρμπλ γνωρίζεται. Υπάρχει και του Ταντίγια Ντραγκίσεβιτς, που έχει μια πολύ καλή ρύθμιση, μας βοήθησε και τον ευχαριστούμε. Κάνει υπομονή και περιμένει να του βάζουμε σιγά-σιγά τα χρήματα. Από τους οκτώ, έχουν μείνει τέσσερις και περιμένουμε ως το τέλος του 2022 να έχουν τελειώσει όλα.

Προτεινόμενα Άρθρα