Γκραν Κανάρια: Με στόχο τη νέα κατάκτηση του τροπαίου

από Γιώργος Γκάτος

Είναι το φαβορί των προγνωστικών και για το φετινό Eurocup, καθώς πέρσι κατάφερε και έφτασε στη κορυφή της διοργάνωσης.

Η Γκραν Κανάρια με την ιδιαιτερότητα ότι η έδρα της είναι πιο κοντά στην Αφρική παρά στην Ευρώπη, είναι μια ομάδα γεμάτη ποιότητα που αγωνίζεται στο Ισπανικό Πρωτάθλημα.

Μπορεί στο εγχώριο κομμάτι να μην έχει να επιδείξει πολλά, όμως η περσινή κατάκτηση της διοργάνωση τους άνοιξε την όρεξη. Το καλοκαίρι προσπάθησε με όλες τις δυνάμεις να λάβει μέρος στο Euroleague όπως συμβαίνει με τους νικητές του Eurocup, όμως αυτό δεν κατέστη εφικτό εξαιτίας των οικονομικών.

Προπονητής της είναι ο Γιάκα Λάκοβιτς, ο οποίος το περσινό καλοκαίρι άφησε την Ουλμ και μετακόμισε στην Ισπανία. Όπως σχεδόν κάθε ομάδα στην Ισπανία, το ρόστερ της είναι γεμάτο με ποιότητα και εμπειρία.

Τα ονόματα των AJ Σλότερ (Γκαρντ, 36 ετών), Άντριου Αλμπισί (Γκαρντ, 33 ετών), Σίλβεν Λάντεσμπεργκ (Γκαρντ, 33 ετών) και Τζον Σούρνα (Γκαρντ, 33 ετών).

Ενισχύθηκε σημαντικά με την απόκτηση του Μπεν Λάμερς, ο οποίος τη τελευταία τριετία μάζεψε αρκετές εμπειρίες με την Άλμπα Βερολίνου στη Euroleague.

Στο ρόστερ της υπάρχει και ο 20χρονος σέντερ, Ρόκο Πρκάτσιν, ο οποίος φαίνεται πως θα απασχολήσει το Ευρωπαϊκό μπάσκετ τα επόμενα χρόνια.
Το ρόστερ της Γκραν Κανάρια:

Φωτογραφία: Dreamland Gran Canaria/Twitter

Προτεινόμενα Άρθρα