Μπούντουτσνοστ: Οι οπαδοί… αποφάσισαν για τον προπονητή!

από Γιώργος Γκάτος

Η Μπούντουτσνοστ είναι μια από τις πιο ιστορικές ομάδες των Βαλκανίων, με έτος δημιουργίας το 1949.

Θα βρεθεί στο δρόμο του ΑΡΗ ως μια από τις δύο ομάδες που εκπροσωπούν την Αδριατική Λίγκα στο Eurocup. Πρόσφατα, επέστρεψε στην επικαιρότητα, μετά την αντίδραση των οπαδών της σε πιθανή πρόσληψη προπονητή.

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ

Μετράει 74 έτη ζωής και είναι σίγουρα μια από τις πιο ιστορικές ομάδες της διοργάνωσης. Με έδρα τη Ποντγκόριτσα, έχει χάσει μόλις ένα πρωτάθλημα από το 2006, όταν και ιδρύθηκε η εγχώρια λίγκα.

Στην Αδριατική Λίγκα, ήταν πρωταθλήτρια το 2018 και δεύτερη το 2019 και το 2021. Συνήθως καταφέρνει με άνεση να φτάσει στα ημιτελικά της ABA League, αλλά μένει πίσω από Ερυθρό Αστέρα και Παρτίζαν.

ΤΙ ΕΚΑΝΕ ΠΕΡΣΙ

Η περσινή σεζόν μπορεί να χαρακτηριστεί αρκετά μέτρια για την Μπούντουτσνοστ, που παρότι έφτασε και πάλι στα ημιτελικά της Αδριατικής Λίγκας και κατέκτησε το εγχώριο πρωτάθλημα της, αποκλείστηκε στους “16” του Eurocup από την Ουλμ, σε διαδικασία νοκ-άουτ. Είχε περάσει ως 6η από τον όμιλο της.

Ο ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΚΑΙ ΤΟ ΡΟΣΤΕΡ ΤΗΣ

Η Μπούντουτσνοστ επανήλθε στην επικαιρότητα πριν από λίγες μέρες, όταν η διοίκηση προσπάθησε να φέρει στην ομάδα τον πρώην προπονητή του Παναθηναϊκού, Ντέγιαν Ράντονιτς.

Ο κόσμος αντέδρασε και… ξέφυγε με τις εκφράσεις του, με αποτέλεσμα να μη δεχθεί τη δουλειά και να παραμείνει στο τιμόνι της ο Πέταρ Μίγιοβιτς.

Βρίσκεται σε πολύ πρώιμο στάδιο, με το ρόστερ της να είναι ακόμα στη μέση, έχοντας χάσει αρκετούς παίκτες. Με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, είναι το ρόστερ της:

Cameron Reynolds

Alpha Kaba

Igor Drobnjak

Fletcher Magee

Andrija Grbovic

Petar Popovic

Andrija Slavkovic

ΤΟ ΓΗΠΕΔΟ

Η Μπούντουτσνοστ έχει έδρα το Morača Sports Center, που βρίσκεται στη Ποντγκόριτσα του Μαυροβουνίου. Το γήπεδο παρότι είναι αρκετά παλιό (1978), έχει ανακαινιστεί πρόσφατα, το 2005 και το 2018.

Η χωρητικότητα του μεγαλύτερου γηπέδου της πρωτεύουσας του Μαυροβουνίου, αγγίζει τους 6000 θεατές.

Προτεινόμενα Άρθρα