ΝΒΑ: Ξεκινά έρευνες για την κατάσταση του Χάρντεν

από AllAboutARIS

Η κορυφαία λίγκα του πλανήτη, ξεκίνησε έρευνα μετά το δημόσιο ξέσπασμα του Τζέιμς Χάρντεν, προς τον Νταρίλ Μόρεϊ. Ο «Μούσιας» σε εμπορικό εκδήλωση που έλαβε χώρα στη Κίνα, κατηγόρησε τον Μόρεϊ πως είναι ψεύτης και ότι δεν δύναται να συνυπάρξει μαζί του.

«Ο Ντάριλ Μόρεϊ είναι ψεύτης και δεν θα είμαι ποτέ μέλος ενός οργανισμού στον οποίο είναι μέλος. Αφήστε με να το ξαναπώ. Ο Ντάριλ Μόρεϊ είναι ψεύτης και δεν θα είμαι ποτέ μέλος ενός οργανισμού στον οποίο είναι μέλος», ήταν τα λόγια του Τζέιμς Χάρντεν.

Εδώ και αρκετό καιρό, ο Τζέιμς Χάρντεν ήθελε να αποχωρήσει από τους Σίξερς με προορισμό τους Κλίπερς. Μάλιστα, είχε ενημερώσει σχετικά και την ομάδα του. Όμως, ο σύλλογος της Φιλαντέλφεια ενημέρωσε με τη σειρά της τον Χάρντεν, πως δεν έχουν βρει την ανταλλαγή που επιθυμούν, ώστε να μπορέσει να μετακινηθεί στους Κλίπερς και πως θα υπάρξει περεταίρω κουβέντα στο training camp.

Ο ίδιος ο Χάρντεν διέψευσε τα σενάρια περί συμφωνίας του με τους Σίξερς για νέο συμβόλαιο, γεγονός που είχε προκαλέσει και την«έκρηξη» του προς τους ισχυρισμούς του Μόρεϊ.

Ο έμπειρος γκαρντ είχε ενεργοποιήσει την επιλογή που υπήρχε στο συμβόλαιο του για ανανέωση με 35.6 εκατομμυρίων δολαρίων για τη σεζόν 2023-24 τον Ιούνιο, με την προσδοκία ότι ο Μόρεϊ θα συνεργαζόταν μαζί του, ώστε να βρει τη χρυσή τομή, ώστε να γίνει trade στους Κλίπερς. Πράγματι, Κλίπερς και Σίξερς μπήκαν σε πολλές συζητήσεις, αλλά δεν επετεύχθη συμφωνία.

Έτσι, ο Μόρεϊ βρίσκεται στο δίλλημα να ανταλλάξει τον Χάρντεν και να μειωθούν οι πιθανότητες για πρωτάθλημα, ή να κρατήσει έναν «δυστυχισμένο» παίκτη, μαζί με τον Τζοέλ Εμπίντ.

Ο Μόρεϊ έχει συνεργαστεί με τον Χάρντεν στο παρελθόν σε αντίστοιχα θέματα, αφού τον έχει ανταλλάξει δύο φορές, με τελευταία να είναι αυτή του 2022 με το Μπρούκλιν, ωστόσο η σχέση των δύο ανδρών μετά τα τελευταία γεγονότα, έχει καταστραφεί.

Ο Χάρντεν είχε υπογράψει πέρυσι συμβόλαιο δύο ετών, έναντι 68 εκατομμυρίων δολαρίων, στο υπήρχε option να υπογραφούν δύο βετεράνοι παίκτες της επιλογής τους κατά τη free agency.

Έτσι, ΝΒΑ ξεκίνησε έρευνα για αυτή τη συμφωνία, αφού αποκαλύφθηκαν πρόωρες συνομιλίες με τους Πι Τζέι Τάκερ και Ντάνουελ Χάουζ. Η θέση των Σίξερς υποστηρίζει πως δεν υπήρχε καμία παράνομη συμφωνία, ούτε με τον Τζέιμς Χάρντεν αλλά και ούτε με τους δύο έμπειρους παίκτες.

Πηγή: gazzetta.gr

Προτεινόμενα Άρθρα