Οι απουσίες τον πλήγωσαν και τώρα πρέπει να αναρρώσει

από Γιώργος Γκάτος

Ο Γιάννης Καστρίτης αναφέρθηκε εκτενώς στα προβλήματα του ρόστερ του τις τελευταίες μέρες, όχι για να δικαιολογηθεί, αλλά για να δείξει το πόσο… μετ’εμποδίων έγινε αυτή η προετοιμασία των τελευταίων ημερών.

Ο ΑΡΗΣ Midea που βασίζεται απόλυτα στη πίεση και στην ένταση, ταξίδεψε στην Αθήνα με μοναδικό ετοιμοπόλεμο διαθέσιμο γκαρντ τον Βασίλη Τολιόπουλο. Ο Ριντ είνα 15 μέρες στην Ελλάδα, ο Λευτέρης Μποχωρίδης ταλαιπωρείται από το διάστρεμμα ενώ ο Δημήτρης Κατσίβελης συνεχίζει την αποθεραπεία του.

Κάπως έτσι, δεν κατάφερε σε καμία στιγμή στο Β’ ημίχρονο να ακολουθήσει τον ρυθμό και να βρεις λύσεις, φτάνοντας σε βαριά ήττα (84-62).

“Ουσιαστικά κάνουμε προπόνηση με 7 και 8 άτομα. Υπάρχουν παιδιά που απέχουν λόγω  τραυματισμών και γνωρίζοντας την κατάσταση θέλουν να θυσιαστούν για την ομάδα κατεβαίνουν και αγωνίζονται απροπόνητοι. Το γεγονός αυτό είναι πάρα πολύ δύσκολο ειδικά όταν έχεις να αντιμετωπίσεις ομάδες τόσου υψηλού επιπέδου και πηγαίνεις προς το τέλος της σεζόν. Έχουμε μεγάλη ευγνωμοσύνη για όλα όσα ζήσαμε μέσα στη χρονιά, πραγματικά είμαστε πολύ περήφανοι. Κανένας δεν είναι χαρούμενος με τις συνεχόμενες ήττες αυτή τη στιγμή αλλά οι παίκτες μας δεν είναι ρομπότ.

Έπαιζαν για 4 μήνες στα κόκκινα και κάτι παραπάνω, πέτυχαν πολλά πράγματα, θυσιάστηκαν για την ομάδα και δυστυχώς είμαστε σε μία φάση όπου δεν μπορούμε να προπονηθούμε και να ανταγωνιστούμε στο επίπεδο που θέλουμε. Έως ένα σημείο είναι φυσιολογικό, δεν υπάρχει κάποιο «άδειασμα» ή κάτι άλλο πέρα του φυσιολογικού. Υπάρχουν τραυματισμοί, ανθρώπινα συναισθήματα και στεναχώρια. Όμως, θα χρησιμοποιήσουμε όλα αυτά τα συναισθήματα ως λίπασμα” σημείωσε αρχικά ο Έλληνας τεχνικός του ΑΡΗ.

Για να συμπληρώσει: “Ο Στάρκ και ο Γκάλινατ είναι τραυματίες ο Κατσίβελης επίσης δεν προπονείται και παρόλα αυτά αγωνίζεται. Ο Σανόγκο το ίδιο. Ο Τολιόπουλος και ο Χάρελ αγωνίζονται συνεχόμενα για παραπάνω από 30 λεπτά σε κάθε παιχνίδι. Το μόνο φυσιολογικό υπό αυτές τις συνθήκες που περιγράφω είναι να φαίνεται ότι μάλλον δεν έχουμε καλό ρυθμό οτιδήποτε άλλο θα ήταν θαύμα”.

Ο ΑΡΗΣ καλείται να τα αφήσει πίσω του όλα αυτά και να μπει στον έξτρα γύρο με ορμή και φυσικά λιγότερους τραυματισμούς.

Προτεινόμενα Άρθρα