Προϊστορία και αριθμοί

από AllAboutARIS

Ο ΕΣΑΚΕ παρουσίασε διάφορα ενδιαφέροντα στατιστικά, τόσο για την προϊστορία των δύο ομάδων, όσο και για τις επιδόσεις των παικτών του ΑΡΗ Midea.

Αναλυτικά, τα όσα αναφέρει η διοργανώτρια αρχή:

Η ιστορία των αγώνων των δύο ομάδων στη Θεσσαλονίκη, ως προς το επαγγελματικό Πρωτάθλημα, χαρακτηρίστηκε αρχικά από ένα αήττητο οχτώ αγώνων του Άρη Midea, από το 1992 μέχρι το 1999. Στη συνέχεια η κατάσταση ήταν σχετικά ισορροπημένη με εννιά νίκες των γηπεδούχων και επτά των φιλοξενούμενων.

MILESTONE

* Με τρεις πόντους ο Λευτέρης Μποχωρίδης και ο Δημήτρης Κατσίβελης θα φτάσουν σε milestones. Ο πρώτος στους 1.700 και ο δεύτερος στους 1.300.

FACTS / RANKINGS / ΣΕΡΙ

* Ο Βασίλης Τολιόπουλος (20) και ο Ρομπέρτο Γκάλινατ (14) έχουν περισσότερα από τα μισά (34 από τα 62) εύστοχα τρίποντα του Άρη Midea ως τώρα στη Stoiximan Basket League.

* Ο Ρόνι Χάρελ μετράει επτά σερί παιχνίδια με 4+ ριμπάουντ. Ο Αμερικανός φόργουορντ παράλληλα έχει κάνει 8/9 παιχνίδια με τουλάχιστον ένα κλέψιμο.

* Η ομάδα της Θεσσαλονίκης δεν έχει πέσει κάτω από τις 12 αλλά δεν έχει ξεπεράσει και τις 16 ασίστ στα πρώτα εννιά παιχνίδια της. Έτσι έχει τον μικρότερο μέσο όρο μεταξύ των 12 ομάδων της κατηγορίας (13,11).

ΤΑ + ΚΑΙ ΤΑ –

+ Ο Άρης είχε παθητικό 71,6 πόντων στα πέντε παιχνίδια που έδωσε στο Nick Galis Hall. Συνολικά έχει την τέταρτη καλύτερη άμυνα του Πρωταθλήματος με παθητικό 74,66.

– Οι «κιτρινόμαυροι» δεν έχουν καταφέρει να ξεπεράσουν τα οχτώ εύστοχα τρίποντα σε κάποιο από τα ως τώρα παιχνίδια τους στη φετινή Stoiximan Basket League. Σημειώνουν 6,88 ανά αγώνα που είναι ο τρίτος μικρότερος μέσος όρος, ενώ στην κανονική περίοδο του περσινού Πρωταθλήματος είχαν σχεδόν δύο περισσότερα (8,81) και τον 5ο μεγαλύτερο μέσο όρο.

Προτεινόμενα Άρθρα