Τολιόπουλος, Κατσίβελης και ελληνικός κορμός!

από Γιώργος Γκάτος

Το ταξίδι του Γιάννη Καστρίτη στη Θεσσαλονίκη δεν ήταν τυπικού χαρακτήρα, καθώς μαζί του έφερε… και τις εξελίξεις!

Ο Έλληνας τεχνικός του ΑΡΗ είχε την ευκαιρία να μιλήσει με τον Βασίλη Τολιόπουλο, όπου του αναλύθηκε το πλάνο και λίγο αργότερα επετεύχθη προφορική συμφωνία για τη νέα σεζόν.

Με λίγα λόγια, οι “Κιτρινόμαυροι” διατηρούν στο ρόστερ τους έναν Έλληνα σκόρερ, που φέτος έδωσε σημαντικές λύσεις επιθετικά και έβαλε στο παιχνίδι του και τη δημιουργία.

Είναι σαφές ότι και οι δύο πλευρές βγήκαν κερδισμένες από τη περσινή συμφωνία. Ο Βασίλης Τολιόπουλος έψαχνε το… restart και τη παραμονή στη Θεσσαλονίκη και αποφασιστικά δέχθηκε ένα μικρότερο συμβόλαιο για να αποδείξει ότι αξίζει περισσότερα. Άφησε ικανοποιημένους τους ανθρώπους του ΑΡΗ και θα διατηρηθεί στον ρόστερ, όντας κομμάτι του Ελληνικού κορμού.

Όπως είχαμε σημειώσει και όλο το τελευταίο χρονικό διάστημα, η απόδοση των Ελλήνων στον ΑΡΗ και η οικονομική προσπάθεια που γίνεται από τη διοίκηση, βάζει στο κάδρο μεγαλύτερη γκάμα Ελλήνων παικτών.

Τα τελευταία 24ωρα, επιχειρείται μια μεγάλη προσπάθεια από τη πλευρά του Αυτοκράτορα για την απόκτηση του Δημήτρη Κατσίβελη. Ο 32χρονος με μεγάλη εμπειρία στα Ελληνικά γήπεδα, απασχολεί τον ΑΡΗ εδώ και καιρό κάτω από τα ραντάρ των υπολοίπων ομάδων.

Ο Γιάννης Καστρίτης είναι πεπεισμένος ότι η τριάδα Τολιόπουλου, Κατσίβελη και Φίλλιου θα προσθέσει βάθος, ισορροπία και ύψος στο ρόστερ, προκειμένου να πλαισιωθούν και οι ξένοι παίκτες που θα αποκτηθούν.

Οι γκαρντ στα χαρακτηριστικά και το συμβόλαιο που θέλει ο ΑΡΗΣ, είναι μετρημένοι και γι’αυτό οι “Κιτρινόμαυροι” βλέπουν ότι ο αμυντικογενής Κατσίβελης θα μπορούσε να κολλήσει δίπλα στον επιθετικογενή Τολιόπουλο.

Ο Θεσσαλονικιός γκαρντ, που αγγίζει τα δύο μέτρα δεν έχει στα χέρια του μόνο το ενδιαφέρον του ΑΡΗ, αλλά και του Προμηθέα και συγκεκριμένα του Ηλία Παπαθεοδώρου, με τον οποίο είναι μαζί σε όλες τις ομάδες του δεύτερου τα τελευταία χρόνια.

Είναι σαφές ότι παρά το γεγονός ότι όλα είναι ανοιχτά ακόμα, η προοπτική του Eurocup και των 18 τουλάχιστον επιπλέον αγώνων (22 έχει η Basket League), βελτιώνει τη θέση του ΑΡΗ στην εγχώρια και ευρωπαϊκή αγορά.

Η περίπτωση του Δημήτρη Κατσίβελη είναι αρκετά δύσκολη, αλλά σε περίπτωση που ο ΑΡΗΣ αποσπάσει την υπογραφή του Έλληνα γκαρντ, θα έχει αναβαθμίσει με το… καλημέρα τον Ελληνικό κορμό του στα γκαρντ.

Φωτογραφία: Eurokinissi

Προτεινόμενα Άρθρα