Ψάχνει λύσεις κόντρα σε μια καλοκουρδισμένη μηχανή

από Γιώργος Γκάτος

Το αποψινό παιχνίδι είναι αυξημένης δυσκολίας για τους “Κιτρινόμαυρους”, που μετά τη νίκη της πρεμιέρας, αναζητούν το ροζ φύλλο αγώνα.

Απέναντι τους, βλέπουν τον Προμηθέα που μπορεί να βρίσκεται σε αναταραχή εξαιτίας της αλλαγής του προπονητή, αλλά έχει να επιδείξει πολύ καλά αποτελέσματα εντός των συνόρων. Αυτά εκτός των συνόρων (0/3 στο Eurocup), ήταν που κόστισαν τη θέση του Λουίς Κασιμίρο.

Στο Ελληνικό πρωτάθλημα, με πρωταγωνιστή τον Κέντρικ Ρέι (5η θέση στην λίστα των σκόρερ), ο Προμηθέας έχει ρεκόρ 4-1 και μια σειρά από κυρίαρχα επιθετικά στατιστικά.

Συγκεκριμένα, σκοράρει 81,8 πόντους/αγώνα (2η θέση), μοιράζει 19,8 ασίστ (2η θέση), σουτάρει με 38,8% πίσω από την γραμμή του τριπόντου (2η θέση) και είναι η πιο αποτελεσματική ομάδα σε επιλογές σουτ.

Σε ό,τι έχει να κάνει με τα πρόσωπα, ο Κέντρικ Ρέι είναι ο βασικός πρωταγωνιστής και ηγέτης αυτής της ομάδας. Τζεράι Γκραντ και Νίκος Ρογκαβόπουλος ακολουθούν μετά τον 27χρονο γκαρντ.

Κοντά στο καλάθι, σε μια ομάδα που δεν φημίζεται ούτε αυτή για το ύψος της, ο Προμηθέας βασίζεται στον Ντάριο Χαντ, ενώ τον ρόλο του οργανωτή έχει αναλάβει ο Αμπντούλ Γκάντι (8ος στη λίστα των ασίστ).

Τέλος, στο rotation του, ο Προμηθέας διαθέτει τους έμπειρους Έλληνες, Νίκο Γκίκα, Χάρη Γιαννόπουλο και Δημήτρη Αγραβάνη.

Κάπως έτσι, οι “Κιτρινόμαυροι” που θα κατέβουν λαβωμένοι στην Πάτρα, ψάχνουν λύσεις για το πώς θα περιορίσουν τον επιθετικό πλουραλισμό της πρώην ομάδας του Λουίς Κασιμίρο (σήμερα ως υπηρεσιακός θα καθίσει στον πάγκο ο Κώστας Ντούβας).

Η ομάδα του Γιάννη Καστρίτη θα προσπαθήσει να χαμηλώσει τον ρυθμό και το ζητούμενο είναι να μην επιτρέψει ελεύθερα σουτ από την περιφέρεια, κόντρα μια ομάδα που όπως δείχνουν τα στατιστικά, “τιμωρεί” πίσω από τα 6,75.

Προτεινόμενα Άρθρα