Για την τρίτη νίκη η Εθνική

από AllAboutARIS

Η Εθνικη Ελλάδος αντιμετωπίζει στα "Δύο Αοράκια" την Εσθονία (18:30, ΕΡΤ HD) και θα κυνηγήσει την τρίτη νίκη της στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2019.

Η Εθνική μας ομάδα μπαίνει στο δεύτερο “παράθυρο” των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2019 έχοντας ως μοναδικό στόχο το απόλυτο των νικών, που θα την διατηρήσει σε θέση οδηγού στον 8ο όμιλο των προκριματικών της Ευρώπης.

Θυμίζουμε πως η Ελλάδα έχει κάνει ήδη το “2 στα 2” (Μεγάλη Βρετανία – Ελλάδα 92-95 και Ελλάδα – Ισραήλ 82-61) και θα κυνηγήσει ακόμα δύο νίκες, αρχής γενομένης από το παιχνίδι με την Εσθονία (18:30, ΕΡΤ HD).

Ο Θανάσης Σκουρτόπουλος άφησε εκτός 12άδας τους Αντώνη Κόνιαρη, Βασίλη Χαραλαμπόπουλο και Γιαννούλη Λαρεντζάκη, με την αποστολή για το σημερινό παιχνίδι να αποτελείται από τους: Δημήτρη Κατσίβελη, Μιχάλη Λούντζη, Νίκο Γκίκα, Λευτέρη Μποχωρίδη, Γιάννη Αθηναίου, Χάρη Γιαννόπουλο, Λεωνίδα Κασελάκη, Ντούσαν Σάκοτα, Βαγγέλη Μαργαρίτη, Παναγιώτη Βασιλόπουλο, Γιάννη Μπουρούση και Δημήτρη Μαυροειδή.

Μιλώντας για την αναμέτρηση, ο έμπειρος τεχνικός της “Επίσημης Αγαπημένης” ανέφερε: “Τα πάντα πρέπει να προσέξουμε. Η Εσθονία παίζει διαφορετικό στυλ παιχνιδιού από αυτό που έχουμε συνηθίσει. Έχει πολλά ελαφριά κορμιά, δεν έχει βαριά σέντερ, παίζουν πολύ με το περιφερειακό σουτ και προσπαθούν να το δημιουργήσουν με πάσες μετά από ντράιβ. Νούμερο ένα για μας είναι η σοβαρότητα που θα αντιμετωπίσουμε τον αγώνα, θα πρέπει να είμαστε πολύ δυνατοί σε όλες τις επαφές, να κυριαρχήσουμε στα ριμπάουντ λόγω μεγέθους και να αξιοποιήσουμε το ποστ παιχνίδι. Πιστεύω πως το ένα θα φέρει το άλλο και όλα θα πάνε καλά”. 

Διαιτητές της αναμέτρησης θα είναι οι Τόμας Γιασεβίτσιους (Λιθουανία), Ούρος Νίκολιτς (Σερβία) και Μπόρις Σούλγκα (Ουκρανία). 

Εσθονία: Αουτσάιντερ, αλλά επικίνδυνη 

Σε ότι έχει να κάνει με την αντίπαλο της Εθνικής, λίγα πράγματα είναι… γνωστά στο ευρύ κοινό.  

Ο Τίιτ Σοκ είναι η μοναδική γνώριμη… φιγούρα στους Έλληνες φιλάθλους, με τον τεχνικό της Εσθονίας να έχει αφήσει το στίγμα του στα ελληνικά παρκέ με τον Παναθηναικό (κυρίως) και τον Άρη. 

Σε ότι αφορά το έμψυχο δυναμικό, ο γιος του Σοκ, Στεν, είναι αυτός που ξεχωρίζει και αυτός που ουσιαστικά ηγείται των συμπαικτών του. Από εκεί και πέρα, το ταλέντο δεν βρίσκεται και στα… υψηλότερα επίπεδα, ωστόσο οι Εσθονοί είναι μία ομάδα που μπορεί να προκαλέσει ζημιές, κυρίως με το ιδιαίτερο αγωνιστικό τους στυλ.

Όπως είπε και ο Θανάσης Σκουρτόπουλος, η ομάδα της Βαλτικής δεν έχει “βαριά” σέντερ και παίζει πολύ με το περιφερειακό σουτ, κάτι που μπορεί να δημιουργήσει δυσκολίες στην Εθνική μας ομάδα. 

Παράλληλα, δεν πρέπει να ξεχνάμε πως η Εσθονία μετρά ήδη μία νίκη και θα κυνηγήσει την πρόκριση στην επόμενη φάση, πιθανότατα μέσω της τρίτης θέσης του Group H.

Η αποστολή της Εσθονίας: Στεν Σοκ, Γιάναρ Ταλτς, Έρικ Κέεντους, Κρέγκορ Χέρμετ, Κρίστιαν Κανγκούρ, Μάρτιν Ντόρμπεκ, Τανέλ Κουρμπάς, Ίντρεκ Καγιούπανκ, Στεν Όλμρε, Κρίστιαν Κίτσινγκ, Μάρτιν Πάασογια, Κρίστιαν Κουλαμάε.

Προτεινόμενα Άρθρα