Eurobasket 2021: Στο δεύτερο γκρουπ δυναμικότητας των προκριματικών η Ελλάδα (pic)

από Αντώνης Γκάτζιος

H FIBA έκανε γνωστά τα γκρουπ δυναμικότητας για τα προκρικατικά του Εurobasket 2021 και τοποθέτησε την Ελλάδα στο δεύτερο γκρουπ δυναμικότητας που θα φιλοξενηθεί στα γήπεδα της Γερμανίας, της Ιταλίας, της Τσεχίας και της Γεωργίας.

Η ομάδα του Θανάση Σκουρτόπουλου μπορεί να προετοιμάζεται για το Παγκόσμιο Κύπελλο της Κίνας (31/8-15/9), όμως η FIBA έκανε γνωστά τα γκρουπ δυναμικότητας για τα προκριματικά Εurobasket 2021, με την Εθνική να βρίσκεται στο δεύτερο γκρουπ μαζί με την τροπαιούχο της διοργάνωσης, τη Σλοβενία, την Κροατία και την Ρωσία, κάτι που σημαίνει πως θα τις αποφύγει στην πρώτη φάση του τουρνουά.

Στο πρώτο γκρουπ δυναμικότητας βρίσκονται οι ισχυρές δυνάμεις της Ευρώπης δηλαδή η Γαλλία, η Ισπανία, η Σερβία και η Λιθουανία, οι οποίες θα συμμετάσχουν και στο Παγκόσμιο ενώ η Κύπρος θα προσπαθήσει να πάρει το εισιτήριο για το Eurobasket 2021 μέσω προκριματικών αγώνων, απέναντι στη Σλοβακία και τη Ρουμανία.

H πρώτη φάση των ομίλων του Eurobasket 2021 θα διεξαχθούν στα γήπεδα της Γερμανίας, της Ιταλίας, της Τσεχίας και της Γεωργίας ενώ η τελική φάση (προημιτελικά, ημιτελικά και τελικά) θα πραγματοποιηθεί σε γερμανικό έδαφος.


Πηγή: sdna.gr

Προτεινόμενα Άρθρα