Ανατροπή για Μπόντο Γκλιμτ, προβάδισμα πρόκρισης για Μαρσέιγ

από AllAboutARIS

Η Μαρσέιγ νίκησε με 2-1 τον ΠΑΟΚ, ένα σκορ που την αδικεί, έχοντας το προβάδισμα για την πρόκριση στα ημιτελικά του Conference League. Η Ρόμα προηγήθηκε αλλά η Μπόντο Γκλιμτ έκανε την ανατροπή για το 2-1, ενώ Λέστερ και Αιντχόβεν έμειναν στο 0-0.

Μπόντο Γκλιμτ-Ρόμα 2-1

Σε κακό «δαίμονα» της Ρόμα έχει αποδειχτεί η Μπόντο/Γκλιμτ! Οι φοβεροί Νορβηγοί λίγους μήνες μετά την «εξάρα» στην ομάδα του Μουρίνιο, κατάφεραν να την φέρουν «τούμπα» και να πάρουν τη νίκη (2-1), αλλά και το προβάδισμα πρόκρισης για τα ημιτελικά του Europa Conference League.

Η Ρόμα ήταν ανώτερη στο πρώτο ημίχρονο, με την Μπόντο/Γκλιμτ να της δίνει την μπάλα, την κατοχή και τους χώρους, θέλοντας να χτυπήσει στην κόντρα όπου και προσπάθησε να φτιάξεις φάσεις αλλά δυσκολευόταν. Οι παίκτες του Μουρίνιο ήταν φλύαροι, αλλά κατάφεραν να χτυπήσουν λίγο πριν το φινάλε του πρώτου μέρους (43’) με τον Πελεγκρίνι.

Τα πράγματα έδειχναν να πηγαίνουν ιδανικά για τους Ιταλούς, αλλά δεν ήταν συγκεντρωμένοι στο ξεκίνημα του δευτέρου μέρους. Διότι ο Γουεμπανγκομό στο 56’ έφερε το ματς στα ίσα (1-1) χάρη και στη βοήθεια του Πατρίσιο που έκανε τεράστιο λάθος, με τον ρυθμό να ανεβαίνει και η μπάλα να πηγαίνει πάνω-κάτω στη συνέχεια, με τις δύο ομάδες να έχουν φάσεις εκατέρωθεν, αλλά να μην τις εκμεταλλεύονται. Ως το 89ο λεπτό όταν οι Νορβηγοί… τέζαραν τους αντιπάλους τους, με την κεφαλιά του Βέτλεσεν να κοντράρει στον Έιμπραχαμ και να καταλήγει στο βάθος της εστίας μέσα σε έντονους πανηγυρισμούς για το τελικό 2-1 της Μπόντο/Γκλιμτ.

Λέστερ-Αιντχόβεν 0-0

Η Λέστερ είχε ελαφριά υπεροχή αλλά έμεινε στο 0-0 με την Αϊντχόφεν στο πρώτο ματς των προημιτελικών του Conference League. Διαμαρτυρίες για πέναλτι που δεν δόθηκε από τους φιλοξενούμενους.

Μαρσέιγ-ΠΑΟΚ 2-1 

Η Μαρσέιγ ήταν ανώτερη από το πρώτο λεπτό και προηγήθηκε στο πρώτο μέρος με 2-0 χάρη σε τέρματα των Γκέρσον στο 13ο και Παγιέ στο 45ο, με το δεύτερο να είναι από τα ωραιότερα γκολ της χρονιάς. Ο ΠΑΟΚ κατάφερε να σκοράρει στο πρώτο του σουτ στην αντίπαλη εστία με τον Ελ Καντουρί στο 48ο λεπτό. Η Μαρσέιγ πίεσε για περισσότερα γκολ, έχασε μεγάλες ευκαιρίες ενώ στο 94ο αποβλήθηκε ο Γκέρσον, με το 2-1 να παραμένει.

Προτεινόμενα Άρθρα