Μάντζιος: “Δείξαμε χαλαρότητα αλλά σημασία έχει η πρόκριση” (vid)

από Νίκος Παπαδόπουλος

Ο Άκης Μάντζιος κρατάει την πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδος αλλά δεν κρύφτηκε όσον αφορά την χαλαρότητα που έδειξε ο ΑΡΗΣ απέναντι στη Νίκη Βόλου.

“Το σημαντικό είναι η πρόκριση. Οταν έρχεσαι με ένα 3-0, το μεγαλύτερο πρόβλημα ήταν να διαχειριστούμε τη σοβαρότυητα και όσα έπρεπε να δείξουμε. Σε γενικές γραμμές παρουσιάσαμε χαλαρότητα, δώσαμε δικαιώματα στη Νίκη να πάρει περισσότερες ελπίδες και να μας πιέσει. Κρατάμε όμως την πρόκριση στους “4””, δήλωσε αρχικά ο έμπειρος τεχνικός.

Ο Μάνου Γκαρθία αγωνίστηκε πρώτη φορά για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα και ο Μάντζιος πήρε θέση για την εξέλιξή του. “Τον φορτώνουμε περισσότερο απ όσο πρέπει. Έχουμε ένα πρόγραμμα για τον ίδιο. Δεν μπορεί να παίζει συνεχόμενα παιχνίδια, οπότε χρειάζεται χρόνο για να ανταπεξέλθει στα δύσκολα παιχνίδια που ακολουθούν”.

Σημείο αναφοράς στο ματς ήταν και ο Φραν Βέλεθ, που επέστρεψε μετά από τέσσερις μήνες αλλά έγινε αλλαγή στο ημίχρονο. “Είχε ένα πρόβλημα πριν το ματς. Έπρεπε να βγει. Δεν περίμενα να παίξει 90 λεπτά. Είχαμε προετοιμαστεί .Το σημαντικό όμως είναι ότι αισθάνεται καλά”.

Ο ΑΡΗΣ έκανε ακόμη έναν βήμα προς τον μεγάλο του στόχο και ο Μάντζιος ρωτήθηκε όσον αφορά την πίεση που ενδεχομένως υπάρχει… “Ο ΑΡΗΣ είναι μεγάλη ομάδα και πρέπει να αντέχει στην πίεση. Το θέλουμε, ζούμε για αυτό και θέλουμε να πάμε ως το τέλος”.

Ο Μάντζιος έπλεξε το εγκώμιο της Νίκης Βόλου για την προσπάθειά της και έκανε ειδική αναφορά στον Παύλο Κυριακίδη, ο οποίος έχασε πρόσφατα τη γυναίκα του. “Να είναι γερός και να προχωρήσει τη ζωή του μέσα από τη δυσκολία που του έτυχε”, ήταν τα λόγια του.

Ο προπονητής του ΑΡΗ ρωτήθηκε πάλι για τα μεταγραφικά, απαντώντας μόνο για τον Μπένετ…Δεν έχω να πω κάτι.  Θα δούμε από αύριο τον Μπένετ”.

 

 

Προτεινόμενα Άρθρα