Ξεκίνημα με το δεξί στο EURO U21 για Αγγλία, «στραβοπάτημα» με δύο χαμένα πέναλτι για Γερμανία

από AllAboutARIS

Με τρεις αναμετρήσεις για τον 3ο και τον 4ο όμιλο, ξεκίνησε η αγωνιστική δράση στη δεύτερη μέρα του EURO U21, το οποίο διεξάγεται σε Γεωργία και Ρουμανία!
Ένα από τα μεγαλύτερα φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου, Αγγλία, ξεκίνησε με το δεξί τις υποχρεώσεις της στη διοργάνωση, επικρατώντας 2-0 της Τσεχίας, χάρη στα γκολ του νεαρού επιθετικού της Άστον Βίλα, Τζέικομπ Ράμσεϊ (47′) και του Σμιθ-Ρόου (90’+3′).

 

 

 

Με πολλά από τα ανερχόμενα αστέρια της Premier League στη σύνθεσή της, η Αγγλία κατάφερε να επιβάλει τον ρυθμό της, έχοντας μεγάλα ποσοστά κατοχής και δημιουργώντας αρκετές ευκαιρίες για γκολ κόντρα στους μαχητικούς Τσέχους. Ο Ράμσεϊ συνεργάστηκε ιδανικά με τον Γκόρντον και μπήκε στην περιοχή των αντιπάλων του, τελειώνοντας τη φάση με όμορφο πλασέ και ανοίγοντας το σκορ στο 47΄, ενώ στις καθυστερήσεις, μετά από γρήγορη αντεπίθεση και ασίστ πάρε-βάλε του Άρτσερ, ο Σμιθ-Ρόου «έγραψε» το τελικό 2-0 υπέρ της Αγγλίας.

Στην έτερη αναμέτρηση του 3ου ομίλου, η κάτοχος του τροπαίου Γερμανία δεν κατάφερε να πάρει τη νίκη κόντρα στο Ισραήλ, μένοντας στο ισόπαλο 1-1. Ο Μουκοκό δεν κατάφερε να μετατρέψει σε γκολ το πέναλτι που εκτέλεσε στο 3ο κιόλας λεπτό του αγώνα, με το Ισραήλ να σκοράρει στην πρώτη φάση που δημιούργησε, με τον Τούργκεμαν στο 20’. Η απάντηση των Γερμανών ήρθε 6 λεπτά αργότερα, με τον Μπίσεκ να ισοφαρίζει σε 1-1, ενώ ο Καρτσέφ αποβλήθηκε για το Ισραήλ στο 45’+2’, αντικρίζοντας για δεύτερη φορά την κίτρινα κάρτα του διαιτητή. Η Γερμανία πίεσε ασφυκτικά για το δεύτερο γκολ, έχασε και δεύτερο πέναλτι με τον Νγκανκάμ στο 80’, με το 1-1 να παραμένει μέχρι τέλους.

Τέλος, για τον 4ο όμιλο, η Ελβετία επικράτησε 2-1 της Νορβηγίας, παρότι βρέθηκε να χάνει από το 19’ με γκολ του Κέιντε. Ο Εντόι ισοφάρισε στο 36’ και ο Ιμερί έκανε το 2-1 στο 56’, με τους Ελβετούς να κάνουν από νωρίς σημαντικότατο βήμα πρόκρισης.

 

Προτεινόμενα Άρθρα