Ο αστερίσκος και η… σκιά του Πάλμα

από Νίκος Παπαδόπουλος

Οταν στις αρχές της σεζόν ο ΑΡΗΣ παραχωρούσε τον Λουίς Πάλμα στη Σέλτικ, το πρώτο μεγάλο ερώτημα ήταν ποιός παίκτης θα προσέφερε τα νούμερα του Ονδουριανού.

Αυτά εν τέλει ήρθαν από τον Λορέν Μορόν, κυρίως στο σκοράρισμα και λιγότερο στη δημιουργία… Από εκεί και πέρα όμως το μείζον θέμα ήταν ποιός θα γέμιζε τα παπούτσια του Πάλμα στα άκρα της επίθεσης.

Ο Σουλεϊμάνοφ οι ιδιαιτερότητες με Σαβέριο-Σαμόρα και η δικαίωση με Παναγίδη

Ο Σάπι Σουλεϊμάνοφ αποκτήθηκε με αυτή την προοπτική, υπήρχαν όμως δύο “αλλά”. Πρώτο δεν παίζει στα αριστερά και δεύτερον δεν είναι ακριβώς το ίδιο στυλ εξτρέμ.

Από τα αριστερά λοιπόν το βάρος έπεσε σε δύο από τις προσθήκες που έγιναν. Ο Σαβέριο όμως τραυματίστηκε νωρίς και ο Σαμόρα έγινε εναλλακτική του Μορόν στο πρώτο μισό της σεζόν. Μία κατάσταση που έστρεψε τον Άκη Μάντζιο στην επιλογή Παναγίδη, η οποία τον έβγαλε ασπροπρόσωπο αν και ο “μικρός” είναι δεξιός εξτρέμ. Προσαρμόστηκε όμως στα αριστερά, με τα νούμερα να είναι το μοναδικό που του λείπουν.

Οπως και να είχε πάντως η κατάσταση, τον Ιανουάριο όμως ήταν δεδομένο ότι θα γινόταν κίνηση.

Η έλευση Μπένετ που δεν “βγήκε”

Οσο πέτυχε ο ΑΡΗΣ στις κινήσεις με Ρόουζ, Ανσαριφάρντ και Φετφατζίδη, άλλο τόσο απέτυχε σε εκείνη του εξτρέμ. Δεν θα βγουν φυσικά όλες οι μεταγραφές -είναι νόμος αυτό- αλλά με τον Τζούισον Μπένετ ο ΑΡΗΣ έδειξε ότι παίρνει… για να πάρει.

Ο 19χρονος είναι μακριά από τα στάνταρ που είχαν τεθεί αρχικά και δεν “κούμπωσε” αυτούς τους μήνες, με αποτέλεσμα να βρίσκεται εκτός πλάνων μετά τις δύο συμμετοχές του κόντρα σε ΠΑΣ Γιάννινα και Ατρόμητο (90 λεπτά συνολικά).

Ένας μόνιμος αστερίσκος

H ισορροπία στις επιλογές για τα αριστερά άρχισε από τον Ιανουάριο και μετά, με την ενσωμάτωση του Σαβέριο και την… επιστροφή του Σαμόρα στην πλευρά μετά την έλευση του Ανσαριφάρντ.

Ο πρώτος έχει 24 συμμετοχές με 5 γκολ και 3 ασίστ. Στο παλμαρέ του έχει το γκολ και την ασίστ κόντρα στον ΠΑΟΚ, όμως δύο γκολ έχουν έρθει σε ένα μόνο ματς. Αυτό με τη Νίκη Βόλου στο Πανθεσσαλικό.

Ο 23χρονος είναι ό,τι πιο κοντά σε βασικό, έχοντας έξι ματς από τα οκτώ των πλέι οφ ως ενδεκαδάτος, πέντε στο Κύπελλο και άλλα πέντε στην κανονική διάρκεια. Ο Σαμόρα από την άλλη έχει έντεκα και ο Παναγίδης ένα περισσότερο, δηλαδή 12.

Ακόμα και με αυτό το προβάδισμα του Σαβέριο όμως, πάντα υπάρχει ένας αστερίσκος δίπλα στην επιλογή του Μάντζιου για τη θέση του αριστερού εξτρέμ. Μία κατάσταση που ίσως διατηρηθεί ως τον τελικό του Κυπέλλου, αφήνοντας σίγουρα ανοικτό το παράθυρο για προσθήκη/κες το επόμενο καλοκαίρι για αυτή τη θέση.

 

 

Προτεινόμενα Άρθρα