Πάρντιου: «Αυτός είναι ο Μάνου της… Σίτι – Έχουμε ανάγκη τον κόσμο την Τετάρτη!» (vid)

από Γιώργος Γκάτος

Ο Άλαν Πάρντιου τοποθετήθηκε για την εμφάνιση του Γκαρθία, τη νίκη αυτοπεποίθησης του ΑΡΗ, τη διαιτησία και τον προημιτελικό της Τετάρτης.

Αναλυτικά, όσα δήλωσε:

Για την εμφάνιση της ομάδας του:

“Απέναντι σε μια ανθεκτική ομάδα, έπρεπε να παίξομε δυνατά και να απαντήσουμε σε… ερωτήματα. Είναι μια δύσκολη σειρά αγώνων, με δύο αναμετρήσεις κόντρα στον Ολυμπιακό. Έχουμε το μυαλό μας στο δεύτερο παιχνίδι. Ήταν σημαντικό να έχουμε ξεκούραστα πόδια σήμερα και να πάρουμε τη νίκη. Αποτελεί πολυτέλεια για εμένα που ξεκούρασα κάποιους παίκτες σήμερα. Ο Μανού Γκαρθία ήταν καταπληκτικός.”

Για την εμφάνιση του Μάνου Γκαρθία:

“Ένιωσα ότι ήταν αρκετά κλεισμένος και πιεσμένος στο κέντρο του γηπέδου και του είπα να βγαίνει πιο πλάγια, να διευρύνει το παιχνίδι του. Έχουμε πάρα πολύ καλούς παίκτες, τεχνίτες, που τους λείπει η αυτοπεποίθηση. Αν κάποια πράγματα δε πάνε καλά, ίσως χάσουν αυτοπεποίθεση. Έτρεχε και σούταρε. Ήταν απελευθέρωση το πρώτο γκολ. Αυτός είναι ο Μάνου που θυμάμαι από τη Μάντσεστερ Σίτι. Αξίζει όλο το χειροκρότημα γιατί ίσως ακόμα να ήμασταν στο 0-0. Πρέπει να το απολαύσει και να είναι έτοιμος για τη Τετάρτη”.

Για το πλάνο κόντρα στον Ολυμπιακό και το αν θα συμμετάσχει ο Μάνου Γκαρθία:

“Θα παίξει”.

Για το γεγονός ότι είχε πει στο παρελθόν ότι ο Μάνου θα πρέπει να γίνει πιο σκληρός και να σουτάρει:

“Είμαι ένας έμπειρος προπονητής. Δε θα πάρω καθόλου εύσημα από τον Μάνου. Αυτό που είδαμε απόψε, είναι πραγματικά η ποιότητα που ξέρουμε. Τρέξιμο με τη μπάλα κα σουτ, είναι ο ρόλος του. Το πρώτο γκολ είναι ιδιαίτερα έξυπνο γιατί άφησε τη μπάλα να πέσει χαμηλά. Το τρίτο ήταν το πιο εντυπωσιακό. Αυτά τα παιχνίδια δίνουν αυτοπεποίθηση. Έχω εμπιστοσύνη στον παίκτη μου.”

Για τα δύο παιχνίδια που προηγήθηκαν με τον Ολυμπιακό και αυτό που ακολουθεί:

“Δε θέλω να απαντήσω σε αυτή την ερώτηση, στη συνέντευξη τύπου. Πιστεύω ότι θα κερδίσουμε με τη βοήθεια των φιλάθλων μας. Έχουμε ένα πολύ μεγάλο αγώνα μπάσκετ αύριο. Οι οπαδοί ετοιμάζονται και για τη Τετάρτη. Τους χρειαζόμαστε, χρειαζόμαστε ώθηση από τους φιλάθλους μας.”

Για την αντιμετώπιση του ΑΡΗ από τη διαιτησία: 

“Μεγάλο πρόβλημα για εμένα, η διαιτησία στη Premier League και η διαιτησία εδώ. Ο χρόνος που κυλάει. Αυτό χαλάει το παιχνίδι. Δεν είναι προσωπική γνώμη. Είναι συνολική για το Ελληνικό ποδόσφαιρο. Θα πρέπει να το δουν οι ίδιοι οι διαιτητές. Χρειάζεται περισσότερη ώρα ποδοσφαίρου. Ο προπονητής έχει περισσότερα προβλήματα να αντιμετωπίζει όταν έχει περισσότερο χρόνο. Είναι αστείο πλέον σε κάθε παιχνίδι. Δεν αφορούν μόνο τα παιχνίδια του ΑΡΗ.”

Για τη κατάσταση των τραυματιών:

“Είμαστε αρκετά άτυχοι. Όταν παίζεις παιχνίδια τέτοια έντασης όπως με τον Ολυμπιακό, είναι φυσιολογικό να υπάρχει επιπλέον κούραση. Σήμερα το βασικό είναι ότι ήταν καταπληκτικό παιχνίδι για τους επιθετικούς παίκτες μας.”

Προτεινόμενα Άρθρα