Τα “μάτια” στον Πάλμα, η μεταγραφή και η Ολίμπια

από Νίκος Παπαδόπουλος

Το επόμενο καλοκαίρι είναι πολύ πιθανό να έχει… πολύ Πάλμα.

Ο Ονδουριανός “εκτόξευσε” φέτος τις επιδόσεις του και με επίκεντρο το πρώτο μισό της σεζόν αφού η συνέχεια δεν είναι η ανάλογη μετά τον τραυματισμό του τον περασμένο Δεκέμβριο.

Ακόμα κι έτσι πάντως έχει στιγμές ποιότητας που τον κάνουν να ξεχωρίζει και αρκετά μάτια εκτός συνόρων που είναι στραμμένα πάνω του.

Η Άντερλεχτ, η Ρέιντζερσ που ήρθε μέχρι την Ελλάδα για χάρη του και μάλιστα είχε συνάντηση με τον Ρόμπερτ Παλίκουτσα πριν το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στην Αθήνα. Γαλλία επίσης και αυτή στο… μενού.

Ολα αυτά βέβαια είναι σε φιλολογικό επίπεδο για την ώρα, πλην λίγων εξαιρέσεων και προτάσεων. Το καλοκαίρι όμως είναι πιθανό τα πράγματα να γίνουν πιο χειροπιαστά.

Ο ΑΡΗΣ είναι προετοιμασμένος και έχει θέσει τα οικονομικά στάνταρ του, βάζοντας ως μίνιμουμ τα 5 εκατ. ευρώ κοστολογώντας… αδρά το “πακέτο” των ικανοτήτων του Ονδουριανού. Δεν είναι όμως ο μοναδικός λόγος.

Οι πληροφορίες κάνουν λόγο για ένα ποσοστό μεταπώλησης που έχει η Ολίμπια και υπολογίζεται στο 25%-30%.

Οπως στην περίπτωση του Μαντσίνι, με το ποσοστό μεταπώλησης της Μπορντό, έτσι και με τον Πάλμα ο ΑΡΗΣ θα ψάξει το κάτι παραπάνω ώστε να βάλει ένα ικανοποιητικό ποσό στα ταμεία του. Είτε το προσεχές καλοκαίρι είτε και πιο μετά εάν αποφασίσει να τον κρατήσει για να ενισχύσει την τιμή του μέσα από τις εμφανίσεις του την επόμενη σεζόν και την πιθανή “βιτρίνα” της Ευρώπης.

Εάν ο ΑΡΗΣ προχωρήσει του χρόνου και φτάσει ακόμα και στους ομίλους, τότε οι τιμές κάποιων παικτών θα πάρουν την ανιούσα και ειδικά του Πάλμα εάν δεν φύγει το καλοκαίρι.

Για την ώρα πάντως σημασία έχει ο 23χρονος να κάνει το κάτι παραπάνω μέχρι το φινάλε των πλέι οφ και να βελτιώσει ακόμα περισσότερο την εικόνα του μέσα στο γήπεδο, τόσο για να βοηθήσει την ίδια την ομάδα όπως φυσικά και τον εαυτό του καθώς οι εμφανίσεις του από τον Φλεβάρη και μετά απέχουν αρκετά από τα στάνταρ που έθεσε ο ίδιος.

 

 

Προτεινόμενα Άρθρα