Το ξεχωριστό επίτευγμα του Σαμόρα που… τελειώνει

από Νίκος Παπαδόπουλος

Ο Αλβάρο Σαμόρα διανύει μία πρώτη ιδιαίτερη και αρκετά… απότομη χρονιά προσαρμογής στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο και κατ’ επέκταση στον ΑΡΗ.

Ο Κοσταρικανός ήρθε το περασμένο καλοκαίρι ως ένα low cost πρότζεκτ και μάλιστα αρχικά υποήρχε η πρόθεση να δοθεί δανεικός. Από εκεί όμως που συζητιόταν η μετακόμισή του σε άλλη ομάδα, ο 21χρονος μεσοεπιθετικός όχι μόνο παρέμεινε στο “Κλεάνθης Βικελίδης” αλλά… βαφτίστηκε και δεύτερος επιθετικός λόγω έλλειψης άλλων επιλογών πίσω από τον Λορέν Μορόν.

Μία regular season με καλές στιγμές αλλά και κακές για τον Σαμόρα που ακόμα παλεύει να βρει σταθερότητα, προσαρμογή και τακτική πειθαρχία. Σίγουρα όμως διαθέτει στοιχεία, πρόλαβε να σκοράρει τρία γκολ και παράλληλα έχει πετύχει κάτι που δεν μπόρεσε κανένας άλλος συμπαίκτης του.

Είναι ο μοναδικός παίκτης του ΑΡΗ που αγωνίστηκε και στα 24 ματς πρωταθλήματος της ομάδας, είτε ως βασικός είτε ως αλλαγή. Ο Μορόν είναι ο μόνος που βρίσκεται κοντά του με 23 παιχνίδια.

Ο Κοσταρικανός είναι μέλος ενός πολύ κλειστού “κλαμπ” στη Super League, με μερικούς ακόμα παίκτες που το έχουν πετύχει αυτό με τις ομάδες τους.

Απόψε κόντρα στον Παναθηναϊκό το… κοντέρ θα γράψει 25 παιχνίδια για τον 21χρονο και αυτόματα θα ρίξει αυλαία, καθώς ως γνωστόν είναι τιμωρημένος για το ντέρμπι με την ΑΕΚ και θα χάσει την ευκαιρία για το απόλυτο των συμμετοχών στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος.

Προτεινόμενα Άρθρα