Το ροτέισον βγήκε, ξανά η ώρα των βασικών

από Νίκος Παπαδόπουλος

Ο ΑΡΗΣ τα κατάφερε περίφημα κόντρα σε ΑΕΚ και… διαιτησία την περασμένη Κυριακή, έστω και αν η ενδεκάδα είχε επτά αλλαγές.

Ο Άκης Μάντζιος έκανε ένα στοχευμένο και πετυχημένο ροτέισον με ένα συνδυασμό βασικών και αναπληρωματικών, ετοιμάζοντας πλέον να επαναφέρει την ομάδα σε συνθήκες κανονικότητας.

Οι αλλαγές στην ενδεκάδα θα είναι μαζικές. Νταρίντα, Γκαρθία, Οντουμπάζιο, Βέλεθ, Σουλεϊμάνοφ, Μορόν θα είναι στάνταρ στις επιλογές του 54χρονου τεχνικού, διατηρώντας παράλληλα στα βασικά του πλάνα τους Κουέστα, Φαμπιάνο και Μπράμπετς.

Ο Βραζιλιάνος ανταποκρίθηκε αρκετά καλά στο 45λεπτό με την ΑΕΚ και πήρε αγωνιστικό ρυθμό που θα του φανεί χρήσιμος στο αυριανό παιχνίδι. Το κέντρο είναι αυτό που θα αλλάξει ριζικά με τους Βέλεθ, Νταρίντα και Γκαρθία να έχουν ξεκάθαρο πρόβάδισμα, ενώ Σουλεϊμάνοφ και Μορόν θα είναι τα στάνταρ νέα πρόσωπα στη γραμμή κρούσης της ομάδας.

Αν το δει κάποιος αφαιρετικά, ουσιαστικά προκύπτουν δύο ερωτηματικά που αφορούν την αριστερή πλευρά. Ο Μοντόγια πήρε όλο το 90λεπτο κόντρα στην ΑΕΚ και δεν έκανε τόσο καλό ματς, με τον ξεκούραστο Φεράρι να μπαίνει δυνατά στην κουβέντα για να πάρει φανέλα βασικού.

Το άλλο ζήτημα για τον Μάντζιο αφορά τον αριστερό εξτρέμ. Ο Σαμόρα επιστρέφει από την τιμωρία του αλλά ο Σαβέριο βρήκε γκολ χθες και έδειξε καλή εικόνα σε κάποια διαστήματα του αγώνα. Έχει ψυχολογία και μόλις ένα παιχνίδι στις πλάτες του τις τελευταίες μέρες. Αντέχει δηλαδή σίγουρα ένα ακόμα.

 

Προτεινόμενα Άρθρα