"Τέλειος προπονητής ο Κλοπ"

από Κωνσταντίνος Τσίπτσιος

Έπλεξε το εγκώμιο του Γερμανού ο Γκουαρδιόλα

Μπορεί ο Γιούργκεν Κλοπ να έχει πάρει τον… αέρα του Πεπ Γκουαρντιόλα στις μεταξύ τους αναμετρήσεις, με το ρεκόρ να είναι 7 νίκες, 2 ισοπαλίες και 5 ήττες υπέρ του Γερμανού, αλλά ο Καταλανός κόουτς δεν του το κρατάει… μανιάτικο. Κάθε άλλο, καθώς στις δηλώσεις του πριν από το μεγάλο ντέρμπι της 8ης αγωνιστικής της Premier League ανάμεσα στη Μάντσεστερ Σίτι και τη Λίβερπουλ, έβγαλε το καπέλο στον αντίπαλο προπονητή.

«Είναι ένας τέλειος προπονητής. Τρέφω μεγάλο σεβασμό για τον τρόπο με τον οποίο αγωνίζονται οι ομάδες του και την ενέργεια που βγάζουν στο γήπεδο». Επιπλέον, θέλησε να πάρει τα φώτα της δημοσιότητας μακριά από τους δυο τους: «δεν παίζω εναντίον του Γιούργκεν. Παίζω εναντίον της Λίβερπουλ. Παίζουμε εναντίον της Λίβερπουλ. Κάποιες φορές νικάω, κάποιες χάνω. Κάποιες φορές κερδίζουμε τίτλους, κάποιες φορές χάνουμε τίτλους. Όμως, δεν έχει να κάνει με εμένα να νικάω εκείνον (τον Κλοπ). Στην Premier League πέρυσι τα καταφέραμε. Στο Champions League, όχι».

Μένει να δούμε ποια από τις δύο ομάδες θα παραμείνει στην κορυφή της βαθμολογίας μετά το πέρας του ντέρμπι. Αξίζει πάντως να σημειώσουμε, πως γενικότερα ο Γκουαρντιόλα  διατηρεί κακή παράδοση κόντρα στη Λίβερπουλ, αφού σε έξι ματς απέναντι στους «κόκκινους» έχει βγει νικητής μόνο μία φορά.

Προτεινόμενα Άρθρα