"Δεν μπορώ να περιγράψω την αγάπη μου για τον ΑΡΗ"

από Κωνσταντίνος Τσίπτσιος

Όλα όσα ανέφερε ο πρώην ποδοσφαιριστής του ΑΡΗ στην εκπομπή της Δευτέρας (8/2)

O Nτάρσι Νέτο φιλοξενήθηκε στην αποψινή εκπομπή του AllAboutARIS TV και μίλησε για τον ΑΡΗ στους Χρύσανθο Τσαλτίδη, Νίκο Παπαδόπουλο και Περικλή Τράιο. 

Αναλυτικά:

Για την αγάπη του κόσμου του ΑΡΗ: 

“Δεν έχω κερδίσει κάτι με τον ΑΡΗ, όμως έχω περάσει αρκετά φοβερά χρόνια εδώ. Εχω πολλή αγάπη για την ομάδα. Για το Χαριλάου, για τον κόσμο και για την πόλη. Εμείς θα περάσουμε και θα φύγουμε δεν είμαστε σημαντικοί. Η ομάδα όμως θα μείνει! Αυτό εχει σημασία! Παίρνω αγάπη από τον κόσμο όπου και να πάω.” 

Είχα πάντα στο μυαλό μου να επιστέψω στην ομάδα.  Ξέρω τα πάντα για εδώ. Ξέρω τον κόσμο και την τρέλα που κουβαλάει. Το πάθος του.Θέλω να δουλέψω πρώτα λίγο ακόμη, να μάθω κάποια πράγματα γύρω από τον χώρο και ίσως επιστρέψω όταν είμαι έτοιμος. 
Είναι σημαντικό για μια ομάδα η Κ17 και η Κ19 της. Αν θέλει μια ομάδα να βελτιώνεται πρέπει να βγάζει ταλέντα. Να βγάζει 3-4 παίκτες και να τους πουλάει. Αυτό θα ήθελα να δω και στον ΑΡΗ. Αυτό γίνεται στην Βραζιλία όπου και εργάζομαι. Αν κάτσει κανείς λίγο καιρό εκεί θα βρει πολλούς παιχταράδες. Για να φέρω έναν παίκτη εδώ πρέπει να είμαι σίγουρος πως θα παίξει. Πως θα είναι έτοιμος και θα αποδώσει. Στην Θεσσαλονίκη είναι δύσκολο να συγκεντρωθείς στο ποδόσφαιρο. Υπάρχουν…πειρασμοί.

Για τον Λούκας Σάσα:

“Ο Σάσα αγωνίζεται 6 χρόνια εκτός Βραζιλίας. Γιαυτό και βλέπετε πως είναι επαγγελματίας και υπόδειγμα. Είπα στον Σάσα να μείνει. Θέλει και πρέπει να μείνει! Είναι συγκεντρωμένος, δουλεύει και ξέρει τον ρόλο του στην ομάδα. Γι’αυτό και έχει πιάσει στον ΑΡΗ, αλλά και στις άλλες ομάδες του. Λίγοι παίκτες έχουν την υπομονή και την ικανότητα να δουλέψουν φεύγοντας από την Βραζιλία.”

Για το ρεκόρ του κόντρα στην ΑΕΚ που έσπασε χθες.

“Το είδα το ματς. Πολύ καλύτερη η ομάδα μας από την ΑΕΚ. Καθαρά παικτικά ήμασταν πολύ μπροστά. Οι παίκτες μας έτρεχαν, μάρκαρα, πίεζα, δημιουργούσαν, κρατούσαν μπάλα. Ο Σουηδός, φέτος είναι «σκυλί!» μαρκάρει τρέχει. Εϊναι φοβερός. Εγώ δεν μάρκαρα τόσο καλά. Ήμουν βέβαια άλλο στυλ.”

Για την ομάδα του τότε: 

“Τα μπακ πλέον έχουν άλλο ρόλο από τότε στην εποχή  μου. Έχει αλλάξει το ποδόσφαιρο.  Θυμάμαι τις προπονήσεις με τον Γκιάρο και τον Αβραάμ. Εκπληκτικός δάσκαλος ο Ρονάλντο. Μάθαινε ο Αβραάμ δίπλα του και είχε τρομερή βελτίωση. Ο Χαβίτο με βοηθούσε πολύ στην άμυνα. Ο Κάλβο…άστο! Δεν γυρνούσε…”

Για τον Κόκε:

“Ο Κόκε για εμένα ήταν κορυφή! Δεν υπήρχε αυτό που έκανε στο γήπεδο. Τώρα ακόμη και οι επιθετικοί έχουν άλλο ρόλο. Άλλες ομάδες τότε και τώρα.”

Για τον Μήτρογλου:

“Ο κόσμος περιμένει πολλά από τον Κώστα. Έχει μια μεγάλη καριέρα. Δεν έπαιζε τόσο μέχρι πέρσι. Είναι ψηλός και βαρύς, όμως έχει τεχνική. Πρέπει να δουλέψει, την κίνηση την ταχύτητα του. Ακόμη θέλει δουλειά, λόγω απραξίας. Ακόμη δεν τον βλέπω έτοιμο. Ο Μαντσίνι χθες κρατούσε μπάλα, έτρεχε και βοηθούσε, και δεν είναι καν φορ.”

Για τον Σαντέ Σίλβα:

“Πρέπει να υπάρχει κάποιος από πάνω του πάντα. Να τον βοηθάει, για να είναι συγκεντρωμένος και να βελτιώνεται. Αυτό είναι το ιδανικό. Δεν ξέρω αν γίνεται ακριβώς έτσι σε αυτή την περίπτωση, πάντως είναι πολύ σημαντικό . Θέλουν προσοχή αυτά τα παιδιά, γιατί αν δεν τα προσέξεις και τα βοηθήσεις χάνονται. Ο Σαντέ είναι δυνατός, γρήγορος και ξέρει πολλή μπάλα.”

Για Μπρούνο Γκάμα:

“Έχει ένα πλούσιο βιογραφικό. Την βλέπεις την εμπειρία του στο γήπεδο. Ο Μπρούνο δεν κάνει ποτέ χάλια παιχνίδι. Πάντα είναι σταθερός και ανοδικός.”

Για την φετινή χρονιά:

“Φέτος έχουμε μία ομάδα που δεν έχει καμία σχέση με τότε. Εϊναι σε καλό δρόμο. Δεν πρέπει να ασχολείται με κανέναν. Έχει αποδυτήρια, κόσμο, και οργάνωση. Μπορούμε την δεύτερη θέση. ΑΕΚ, ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκός δεν είναι καλύτεροι μας. Ο Ολυμπιακός είναι άλλο λέβελ. Σίγουρα μπορούμε να βγουμε 2ο.”

Για την διαιτησία:

“Θυμάμαι πολλά περιστατικά με διαιτητές, που φώναζα για πέναλτι και μου έλεγαν άλλα από αυτά που έβλεπα. Φώναζα για φάουλ και δεν με κοιτούσαν καν. “

Για το πρωτάθλημα:

“Δεν το βλέπω τόσο δυνατό όσο τότε. Εχει αλλάξει το στυλ παιχνιδιού. Εϊναι διαφορετικό. Στην Ελλάδα με λίγα λεφτά και οικονομικά προβλήματα έχει πέσει το επίπεδο. Μερικές ομάδες παλεύουν να επιβιώσουν.”

Για την αγάπη του για τον ΑΡΗ:

“Δεν μπορώ να περιγράψω την αγάπη μου για τον ΑΡΗ. Είναι μέσα μου και δεν μπορώ καν να το περιγράψω. Όταν λείπει ο κόσμος από το γήπεδο δεν θέλω να πηγαίνω. Θέλω να νιώθω όλη αυτή την ατμόσφαιρα. Τον κόσμο, τον παλμό. Με στεναχωρεί που δεν πήραμε ένα κύπελλο!”

Για το γκολ στην Ξάνθη:

 “Ήταν καθαρή τύχη. Ποτέ δεν ανέβαινα, κοιτάω τον Κούπερ και του λέω πως θα ανέβω. Μόλις βλέπω την μπάλα στο δοκάρι ήξερα ότι θα ήταν δική μου. Την συνέχεια την ξέρετε…”

Στο τέλος ο Ντάρσι Νέτο τραγούδησε το αγαπημένο του σύνθημα.

Το «ΑΡΗΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΚΑΛΑ!»

Προτεινόμενα Άρθρα