«Νιώθω Θεσσαλονικιός, έτοιμοι για Κύπελλο»

από AllAboutARIS

Ο Μιχάλης Πελεκάνος μίλησε στο AllAboutARIS.com για την απόφαση του να παραμείνει στον ΑΡΗ, αλλά και το επικείμενο ντέρμπι για το Κύπελλο Ελλάδος με τον Π.Α.Ο.Κ., εκφράζοντας την σιγουριά του ότι οι «κίτρινοι» θα είναι έτοιμοι.

Ο Έλληνας άσος των «κιτρίνων» νιώθει πλέον Θεσσαλονικιός και δεν το σκέφτηκε πολύ για να πει το «ναι» την πρόταση παραμονής που του έγινε. Ο Μιχάλης Πελεκάνος είναι αισιόδοξος για την φετινή χρονιά, ενώ θεωρεί ότι το γρήγορο στυλ που έχει υιοθετήσει η ομάδα θα την βοηθήσει σημαντικά.

Μιχάλη η προετοιμασία ολοκληρώθηκε και ήρθε η στιγμή για την έναρξη της χρονιάς. Πρώτο παιχνίδι με τον Π.Α.Ο.Κ. Θα είστε έτοιμοι;

– «Πιστεύω ότι θα είμαστε έτοιμοι για τον αγώνα με τον ΠΑΟΚ, είμαι σίγουρος. Όλα τα φιλικά μας βοήθησαν να βγάλουμε συμπεράσματα και δουλέψαμε πάνω στους τομείς που θέλαμε. Η προετοιμασία κύλησε πολύ καλά, σίγουρα έχουμε πολλά περιθώρια βελτίωσης ακόμα μέσα από την προπόνηση θα δούμε σε ποιος τομείς θα πρέπει να βελτιωθούμε».

Ο ΑΡΗΣ δείχνει να αλλάζει στυλ παιχνιδιού, ένα πιο γρήγορο, περισσότερο πιεστικό για τον αντίπαλο. Σας ταιριάζει αυτό το στυλ; 

– «Όπως είπες φέτος θα πιέζουμε πολύ στο γήπεδο, θα παίξουμε ένα  γρήγορο μπάσκετ. Θα προσπαθήσουμε μέσα από την ενέργεια που μας έχουν δώσει οι καινούργιοι και κυρίως οι νεαροί παίκτες, να πιέσουμε τον αντίπαλο, να τον  κουράσουμε και να μπορέσουμε να παίξουμε ένα παιχνίδι 12-15 δευτερολέπτων στην επίθεση. Πιστεύω ότι θα μας βοηθήσει πάρα πολύ αυτό το στυλ»

Με τους νεαρούς έχετε αναπτύξει μία σχέση… δάσκαλου με μαθητή. Το νιώθεις αυτό;

– «Κάπως έτσι είναι ναι. Οι πιο μεγάλοι και έμπειροι που έχουμε μείνει στην ομάδα προσπαθούμε να βοηθήσουμε τους καινούργιους και τους νεαρούς να μπουν γρήγορα στο κλίμα της ομάδας.».

Ο Μιχάλης Πελεκάνος μετά την επέκταση της συνεργασίας του με τον ΑΡΗ για τα επόμενα τρία χρόνια, αισθάνεται πλέον Θεσσαλονικιός;

– «Σίγουρα νιώθω Θεσσαλονικιός πλέον. Μετά το παιχνίδι μ τον Πανιώνιο, που ήταν το τελευταίο της περσινής χρονιάς, είχα μιλήσει με τον κ. Γαλιλαία και του είχα πει ότι θέλω να μείνω στην ομάδα του ΑΡΗ. Έγιναν και κάποια προσπάθειες, στην οικογένεια μου επίσης αρέσει πάρα πολύ η πόλη αλλά και γενικότερα το περιβάλλον, ο τρόπος ζωής. Από την στιγμή που βρήκαμε λύση σε ορισμένα άλλα ζητήματα δεν είχα κανένα πρόβλημα να πω το «ναι» κατευθείαν στον  ΑΡΗ»

Προτεινόμενα Άρθρα