"Ισχυρός οικονομικά και με διασυνδέσεις"

από AllAboutARIS

Ο… αόρατος για κάποιους Γιάννης Κωνσταντινίδης είναι «ορατός» για τα καλά. Το ρεπορτάζ του sentragoal για τον υποψήφιο αγοραστή του ΑΡΗ και συμπληρώνουν το «παζλ» του προφίλ του, που περιέχει από Κωνσταντίνο Μητσοτάκη και Αντώνη Σαμαρά

Ο… αόρατος για κάποιους Γιάννης Κωνσταντινίδης είναι «ορατός» για τα καλά. Το ρεπορτάζ του sentragoal για τον υποψήφιο αγοραστή του ΑΡΗ και συμπληρώνουν το «παζλ» του προφίλ του, που περιέχει από Κωνσταντίνο Μητσοτάκη και Αντώνη Σαμαρά μέχρι και το… μπέρδεμα με τον συνεπώνυμο Τζον Κωνσταντινίδη.

Συνέντευξη Τύπου την Τρίτη στη Θεσσαλονίκη

Ας τα πάρουμε, όμως, με τη σειρά. Οι πληροφορίες του Σάββα Λιβάνιου στην εκπομπή «Παλτά και παικταράδες», κάνουν λόγο για σοβαρό επιχειρηματία, που την προσεχή Τρίτη θα παραθέσει συνέντευξη Τύπου στη Θεσσαλονίκη για να αναπτύξει τα πλάνα του για τον Αρη.

Ο υποψήφιος επενδυτής των «κιτρίνων» – για να περάσουμε και στην… εξιστόρηση – ουδεμία σχέση έχει με τον προαναφερόμενο και συνεπωνυμό του Τζον (για όποιον μπερδεύτηκε) και την εμπλοκή εκείνου σε παραδικαστικό κύκλωμα, περίπτωση την οποία συναντά κανείς ύστερα από μία απλή αναζήτηση στο Google. Αλλωστε από «Κωνσταντινίδηδες» στην Ελλάδα να… φαν κι κότες, που λέει κι ο θυμόσοφος λαός μας. Επομένως το ίντερνετ στην προκειμένη περίπτωση δεν είναι «σύμμαχος»

O… δικός «μας», Γιάννης Κωνσταντινίδης, λοιπόν, ενεπλάκη για πρώτη φορά στο δημόσιο βίο το 1991 όταν επί κυβέρνησης Κωνσταντίνου Μητσοτάκη επιτέλεσε Γενικός Γραμματέας αποκρατικοποιήσεων, δημιουργώντας μέσω της θέσης του ένα μεγάλο κύκλο γνωριμιών.

Ακολούθως εντάχθηκε στην Πολιτική Ανοιξη, όντας στο πλευρό του νυν Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, ωστόσο δεν πολιτεύτηκε με το εν λόγω κόμμα. Ταυτόχρονα οι πληροφορίες αναφέρουν ότι διατηρεί και πολύ καλές σχέσεις και με το ΠΑΣΟΚ, καλύπτοντας έτσι ένα σημαντικό (ποσοτικά) φάσμα του πολιτικού κόσμου.

Οι Αραβες, οι Ινδοί και η επένδυση 50 εκ. ευρώ στη Δράμα

Ο Γιάννης Κωνσταντινίδης, λόγω της επιχειρηματικής του δραστηριότητας, διατηρεί ακόμη πολύ καλές σχέσεις με Αραβες και Ινδούς επιχειρηματίες, ενώ ετοιμάζει μια επένδυση ύψους 50 εκ. ευρώ στη Δράμα με τα σχέδια ν` αφορούν τη δημιουργία εργοστασίου παραγωγής οικολογικών (υβριδικών) αυτοκινήτων .

Η Ελβετία και οι διαπραγματεύσεις για το «Ε»

Οντας πολυπράγμων ο υποψήφιος επενδυτής του Αρη διατηρεί επιχειρήσεις και στην Ελβετία, ενώ παρουσιάζεται και ως διαχειριστής μεγάλων Κεφαλαίων άλλων επιχειρηματιών. Ο ίδιος, πάντως, θέλει να επεκταθεί και στον τομέα των ΜΜΕ, καθώς πέραν του ότι χρηματοδοτεί κυριακάτικη εφημερίδα («Ελλάδα Αύριο») βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις για την αγορά του καναλιού «Ε» (πρώην 902).

Τα οπαδικά του αισθήματα και το άνοιγμα των 14 εκ. ευρώ

Την προοπτική ενασχόλησής του με τον Αρη του την «άνοιξε» ο νυν πρόεδρος των «κιτρίνων», Δημήτρης Ηλιάδης, που γνώριζε τα… Αρειανά αισθήματά του. Ο Γιάννης Κωνσταντινίδης είναι φίλαθλος του Αρη και μάλιστα φέτος έχει παρακολουθήσει τρεις αγώνες των Θεσσαλονικέων. Το εντός έδρας 2-2 με τον Πανθρακικό, ματς στο οποίο είδε από τη θύρα «2» (και όχι από τα επίσημα) ώστε να μη γίνει αντιληπτός, αλλά και τις εκτός έδρας νίκες επί της Βέροιας και του Πανιωνίου. Μιλώντας ο ίδιος για τον Αρη, έλεγε ότι το άνοιγμα της ΠΑΕ φτάνει στα 14 εκ ευρώ. Νούμερο, που δεν φαίνεται να τον πτοεί…

Προτεινόμενα Άρθρα