Πολύ το… τρέξιμο

από AllAboutARIS

Ασταμάτητο τρέξιμο για τους ποδοσφαιριστές του ΑΡΗ ώστε να αντέξουν στη διάρκεια της σεζόν.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΟ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ: ΑΛΕΞΗΣ ΣΑΒΒΟΠΟΥΛΟΣ 

Το ίδιο μονότονο πρόγραμμα, με παντελή την απουσία της μπάλας. Μόνο ασταμάτητο τρέξιμο, γύρω-γύρω από τον αγωνιστικό χώρο ώστε να βγουν τα χιλιόμετρα που έχει καθορίσει καθημερινά ο εργοφυσιολόγος της ομάδας Θανάσης Μουρτζιάπης. Οι ποδοσφαιριστές χωρισμένοι σε δυο γκρουπ, ανάλογα με τις μετρήσεις των εργομετρικών, τρέχουν κάθε πρωί, περίπου 6-8 χιλιόμετρα, ανάλογα πάντα με τι περιλαμβάνει το μενού. Δηλαδή 1000άρια και 1500άρια σε συγκεκριμένους χρόνους για το κάθε γκρουπ, με το ειδικό ρολόι που φοράει ο κάθε ποδοσφαιριστής να καταγράφει τις επιδόσεις του.

Είναι το άχαρο, το δύσκολο κομμάτι της προετοιμασίας για τους παίκτες, αλλά αναγκαίο ώστε να χτιστεί η αντοχή και η φυσική κατάσταση που θα διαρκέσει ολόκληρη τη σεζόν. Κοινώς τρέχουμε τώρα, για να μην μείνουμε από δυνάμεις στη διάρκεια της σεζόν. Όσοι έχουν ξαναδουλέψει με Αναστόπουλο και Μουρτζιάπη ήταν υποψιασμένοι για το τι τους περιμένει. Οι υπόλοιποι, προσαρμόστηκαν αφού διαφορετικά δεν γίνεται.

Όχι ότι και το απόγευμα δεν καταπίνουν τα χιλιόμετρα οι ποδοσφαιριστές. Είναι σαφώς λιγότερα (περίπου τέσσερα) απλά το πρόγραμμα γίνεται με μπάλα και είναι πιο ευχάριστο για τους παίκτες.

Προτεινόμενα Άρθρα